pestka56 13.10.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Wyślij do nich coś jeszcze swojego Masz się czym chwalić. A może też na Deezen i HomeDSGN. Ten ostatni portal bardzo ładnie prezentuje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.10.2014 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Powoli, dozujemy. Na HomeDSGN już byliśmy z innym domem, więc na pewno wyślemy i ten - to jego czas. Jest jeszcze kilka portali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Muszę poszukać. Buszuję tam często, ale nie zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.10.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Piękny projekt - Pesteczko, dzięki, że podlinkowałaś, bo Robert specjalnie się nie chwali, a jest czym:yes: Czekam na finalne zdjęcia elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ja tu widzę za naczelnego szpiona robię Zabawny ten wpis forumowicza „p...”. Zaciekawiło mnie co Ty tam zmalowałeś Robercie? Podlinkuj, please, albo jak nie chcesz oficjalnie to na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.10.2014 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Łatwo poszukać patrząc na moje ostatnie wpisy - jest taka funkcja. Nie mam nic do ukrycia, ech... Link przesyłam na priv - nie wszyscy są tym przecież zainteresowani. _Chloe_ - chwalę się po całym świecie, ale w miejscach, które do tego służą. A to wątek o budowie mojego własnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Dzięki, że rozumiesz moje lenistwo, czy raczej w tym wypadku brak czasu ciekawskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 16.10.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Stodoły bardzo fajne i nieustannie podziwiam twórczość (jak widać podglądam). Elewacja "domu z prześwitem" również robi swoje i dom wygląda super. Do wypowiedzi w wątku, która wywołała ową swoistą "zemstę" dotarłem. Już mnie kusiło, żeby dorzucić swoje 3 grosze, ale ostatecznie machnąłem ręką. Swoją drogą żeby pewne rzeczy zobaczyć, najwyraźniej trzeba trochę projektów obejrzeć. Inwestor, który idzie do architekta jest trochę bezbronny wobec tego, co mu wciśnie. A złe znoszenie publicznej krytyki to dość częsty objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 16.10.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Robercie !Oglądamy, czytamy, podziwiamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 16.10.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Podpisuję się pod tym, co napisał kolega wyżej. Dom odnalazłem na ArchDaily w zakładce houses (zaglądam tam regularnie), przeczytałem opis i od razu skojarzyłem z tym Robertem z FM, którego budowę własnego domu podglądałem tu na forum z wypiekami na twarzy. Two barns house wspaniały. Czy takie el. jak żagiel nad częścią wypoczynkową na zewn. czy pomysł na wykonanie/projekt bramy wjazdowej, to również Twoje dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 16.10.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Cieszę się, że oglądacie tu i tam greywolf - projekt powstał w naszej pracowni, ale nie ja osobiście za wszystko odpowiadam . Poza tym, tak - wszystko zostało zaprojektowane przez nas od A do Z i do samego końca było nadzorowane. Wszystko oprócz zagospodarowania ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dommina 17.10.2014 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Robercie cudnie ta elewacja wygląda :jawdrop:, moje kolory tylko, że ja źle dobrałam szary i w słońcu wygląda jak wojskowa zieleń więc czeka mnie malowanie na taki właśnie ciemny - prawie czarny a co do żagla właśnie zwinęliśmy swój bo niestety kotwy do belek drewnianych się nie sprawdziły i na wiosnę planujemy metalowe słupy i odnośnie ich mam pytanie jak je zatopić, czy też użyć kotw czy prosto w dołek i zalać? jak radzisz? i jak je pod kątem zamocować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Dommina, napisz coś więcej o tym żaglu. Może być na priv, żeby Robertowi nie śmiecić. Chociaż to informacja, która może przydać się wielu osobom na fm. Ja mam mocowanie do krokwi żagla i napinam na bambusowym słupie wstawianym w na stałe wkopaną w ziemię „rurę” (nie wiem jak nazwać). Od słupa idą dwie liny mocujące. Nie jest duży i trzyma się nieźle nawet gdy mocno wieje. Chcę większy, więc jestem ciekawa, co jest nie tak. Robert, na Twoją odpowiedź czekam razem z Domminą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Chytre to poddarcie do góry. Ono w kompozycji z zakrzywieniem ściany Dopiero zauważyłam. Patrzę na tę bryłę i... czy istnieje już jakaś koncepcja zieleni? To bardzo wymagający dom pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.10.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Zakrywa świetlik A z zielenią pewnie Cię zawiodę. Robimy sami, to co możemy i na co nas stać. A to już teraz niewiele. Ogród raczej będzie komponowany całymi latami. W końcu trzeba mieć w domu jakieś hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 18.10.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Robert: zostaniesz bohaterem w swoim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Świetny pomysł, a przy tym to zakrzywienie powoduje, że cała bryła domu nie jest monotonna, prowadzi wzrok. Zielenią mnie nie zaskoczyłeś. Dwukrotnie robiłam podejście zawodowych ogrodników. Za pierwszym razem zabiła mnie wysokość wyceny. Za drugim razem problem był podwójny. Kasa, która powinna się pojawić, odpłynęła w siną dal. Poza tym ogrodnicy nie bardzo chcą poprawiać już istniejący ogród. Ty na pewno masz zaprzyjaźnionych ogrodników i będą podpowiadać. Jednak zgodnie z moim doświadczeniem radziłabym Ci poświęcić nieco pieniędzy i zamówić projekt. Realizacją możecie zająć się sami. Kupowanie rośli, sadzenie to duża frajda, a wychodzi znacząco taniej niż gdy robi to ekipa ogrodników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 18.10.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Milion lat mnie nie było....Zmiany imponujące!!!!Ja nieustannie zachwycam się schodami!!!! Jak dojdzie zieleń i ogródek za tymi przeszkleniami będzie wspaniale!!!Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 18.10.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ja nieustannie zachwycam się schodami!!!! Chciałbym podobne, może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 18.10.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ty na pewno masz zaprzyjaźnionych ogrodników i będą podpowiadać. Jednak zgodnie z moim doświadczeniem radziłabym Ci poświęcić nieco pieniędzy i zamówić projekt. Realizacją możecie zająć się sami. Kupowanie rośli, sadzenie to duża frajda, a wychodzi znacząco taniej niż gdy robi to ekipa ogrodników. Taka bryła budynku sugerowalaby ogród nowoczesny, minimalistyczny. Nie ma w tym wielkiej filozofii, wystarczy poogladac przykłady takich ogrodów, dobrać kilka gatunków roślin, bo jak wiadomo, nie powinno być ich zbyt dużo, poznać ich wymagania i opracować swoj projekt ogrodu . Jestem pewna, że Robert wraz z małżonką znajdą w tym wiele przyjemności Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts