martahp 05.12.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Moja siostra wybudowała bardzo współczesny, parterowy dom jakieś 11 lat temu i słyszała, że będzie w nim agencja towarzyska:) Ale dlaczego akurat agencja??? Mój znajomy stwierdził natomiast, że to krematorium (sic!) )))))) I wiecie co, dziś już w najbliższym sąsiedztwie są dwa podobne, tyle, że piętrowe. I powstają nowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Dajmy Robertowi i jego Pani czas Niech się zadomowią pomieszkają, znajdą czas na porządkowanie tego, co zazwyczaj na początku po przeprowadzce rozłazi się jak szwy w kiepskiej kiecce. Dom, to takie miejsce, które żyje dzięki Bogu i z czasem w jedne szczegóły obrasta, a inne trzeba z niego wyrzucić. Marta, każda z nas ma swoje skrzywienia zawodowe . Na moje szczęście do moich musiałam nabrać dystansu także pod wpływem krytyki i lat pracy. Ciągle muszę się trzymać na wodzy, bo lubię „wciskać” swoje pomysły i preferencje Rozumiem, czemu zahaczyłaś robertowe roślinki. Znam kilka florystek z czasów pracy w „Ogrodach”. Wiem co by powiedziały Jednak pomyśl, że każdy ma swoje preferencje. Coś lubi i musi spróbować. Czas zweryfikuje i podobanie i pasowanie do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 05.12.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Bardzo się cieszę, że nikt nikogo nie obraża:) Tak się ładnie porozumieliśmy, tylko gospodarza brak. Praca wzywa, do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.12.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Też przez to przechodziłem, do pewnego dnia, kiedy utknęliśmy z projektem po uszy, chyba na jakimś Malettim, wyleczył mnie z nich skutecznie facet, który nauczał stosowania zasad SIP w architekturze ( dzisiaj, to się nazywa bardziej światowo CI). SIP to akronim od Session Initiation Protocol, Społecznej Inspekcji Pracy czy czegoś jeszcze? . A poważniej to możesz napisać dwa słowa więcej, bo zaciekawiło mnie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.12.2014 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Tak na szybko, bo mało czasu: Wojtku, pojęcia nie mam o czym piszesz Oczywiście wypowiadajcie się o wszystkim, jeśli tylko chcecie. Też o tym, co Wam się nie podoba. Czytam i przyjmuję uwagi, co wcale nie znaczy, że je wezmę pod uwagę i wszystko pozmieniam. Chcę przez to powiedzieć, że nie proszę Was o porady i wcale nie mam zamiaru zrobić domu, który pasowałby wszystkim, nawet tym z najlepszym gustem pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.12.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Witam...Robert mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz jak sie tutaj tak wbije z prosba... Na Forum jest organizowana licytacja, moze ktos z zagladajacych tutaj dolaczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.12.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 SIP to akronim od Session Initiation Protocol, Społecznej Inspekcji Pracy czy czegoś jeszcze? . A poważniej to możesz napisać dwa słowa więcej, bo zaciekawiło mnie to? Pewnie Cię zmartwię, bo będzie bardzo mało na zadany temat. System Identyfikacji Plastycznej (SIP) jest niewielką częścią składową dosyć złożonego systemu , mającego zastosowanie w określeniu lub kreowaniu wizerunku firm tzw. CI (Corporate Identity - dawniej System Identyfikacji Wizualnej ). Część interesująca architekta - SIP , to obranie metody kształtowania przestrzeni( idea, układ funkcjonalny, forma itp), zabiegi dekoratorskie, aranżacyjne, kolorystyczne, stylistyczne w tym również ornamentyka i florystyka. Jaki związek ma to z tematem i Robertem? Otóż, wielu projektantów całkiem podświadomie,stosuje te zasady,w obiektach nie wymagających stosowania żadnego systemu identyfikacji. Zasady te są tu raczej widocznym przejawem własnego wyrazu, pewnej dojrzałości postawy twórczej, konsekwencji przyjętej idei, założonego celu, spójności założeń, tam ta ram tam itd. Dla obiektu, nawet tak złożonego funkcyjnie jak dom, widać wówczas tzw "jedną rękę" projektanta,zupełnie tak jak u grafika określony styl, malarza i rzeźbiarza tematyka, forma czy tworzywo,gdzie pewne zabiegi warsztatowe są powtarzane z określoną konsekwencją. Celowości należy szukać, akurat u tych ostatnich , w ich manifestach, no... chyba, że jest to tylko jakaś maniera a nie styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.12.2014 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.12.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Dom piękny!!!Zazdroszczę płaskiego dachu:) Zastanawiałam się czy zadać pytanie tu, czy w moim temacie - ale tu będzie z pewnością bardziej na miejscu i przepraszam, jeśli już takowe padło (nie dam rady przebrnąć dziś przez wątek, a jestem niecierpliwa;)- chciałam zapytać o żaluzje - są zewnętrzne prawda?Czy już je czyściliście? Czy są ekipy odpowiedzialne za fachowe czyszczenie tego typu żaluzji? Czyszczenie wewnętrznych przyprawia mnie o dreszcz...a co dopiero takich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.12.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Dziękuję. Nie, jeszcze nie czyściliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.12.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 no to poczekam... I oczywiście z góry dziękuję za podzielenie się opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.12.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Robercie, zostawiam kolędę napisaną przez znajomego satyryka-poetę z myślą o tegorocznych świętach i... oczywiście życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.12.2014 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Dom bez komina... Niezwykły. Gratulacje Robercie! Patrząc na takie realizacje, można naładować akumulatory do walki z tandetą i powszechną bylejakością. Zarówno w projektowaniu jak i realizacji tychże projektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 28.12.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Dziękuję Piotrze. Bardzo miło czytać takie słowa. A dom bez komina, fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aasia_ 14.01.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Robercie - Gratulacje!http://www.bryla.pl/bryla/56,85301,17170799,Polskie_budynki_nominowane_do_konkursu_Mies_van_der.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.01.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.01.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Robercie, nie można powiedzieć, że się chwalisz;) Napisałbyś przynajmniej na blogu o swoich projektach. Warte są by o nich wiedziało jak najwięcej osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.01.2015 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Kto potrzebuje, ten znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 15.01.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 No pewnie !Jak będę jechał do Bielska, to zawadzę o Tychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.01.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Chodziło mi raczej o informacje o nich, ale do obejrzenia na żywo też zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts