tyrkand 27.05.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam.Jestem nowy na tym forum. Niedawno kupiłem starszy dom do remontu i w związku z tym mam wile pytań. Może ktoś będzie mógł mi poradzić w prawach remontowo-budowlanych. W tej chwili interesuje mnie dach. Jest to dach kopertowy pokryty papą. Doczytałem się,że na papę smołową nie można bezpośrednio kłaść papy asfaltowej. Między tymi materiałami powinno się ułożyć przekładkę z włókniny poliestrowej lub szklanej a wcześniej dach należy zagruntować. I tu właśnie chciałbym zapytać czym się gruntuje taki dach i co to za przekładka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.05.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Trzeba wyrównać powierzchnię i zgrzać dobrą papę termozgrzewalną + ewentualnie obróbki. I zapomnieć o dachu. Papy tradycyjne , co prawda tańsze wymagają konserwacji i nie są tak trwałe. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 28.05.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Albo można tez położyc warstwe papy a na to blaszany dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.05.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Na blachę spadek MUSI być powyżej 20%. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.05.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Tak dokładnie to nie papa smołowa a smołowany dach. Smoła zawiera składniki powodujące degenerację pap termozgrzewalnych. Według mojej wiedzy należałoby wykonać to tak: w miarę możliwości wyrównać powierzchnię dachu, naciąć pęcherze i w tych miejscach wgrzać rozciętą papę. pokryć dach zwykłą papa podkładową na lepiku a dopiero na ta papę wgrzać papę termozgrzewalną wierzchniego krycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts