pado 28.05.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Mam do Was pytanie . Jestem na etapie stawiania komina Plewa UNI LAS 14/14 .I mam z tym mały dylemat, Na jakiej wysokości nad poziomem posadzki wyprowadzić wylot komina ? Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji. Każdy fachowiec śpiewa coś innego. Dla jednego prawidłowa wysokość to 180 cm dla innego 210-220 cm. Czy wysokość liczyć do osi otworu czy do dolnej bądź górnej krawędzi.Wysokość mojego pomieszczenia na gotowo będzie wynosiła 255 cm.Dla kominka założyłem wysokość ok 200 cm ,aby zachować 50 cm od stropu. Planuję kupić piec typu np. Beretta Grenn25 lub Cerapur Comfort , Cerapur Acu- Junkersa lub coś podobnego np ecoTEC plus VU Valianta. Nastawiam sie na piec gazowy 1-funkcyjnyProszę o poradę i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 29.05.2011 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Zrób 10 cm poniżej sufitu, i będzie dobrze. Lepiej jak będzie wyżej, wtedy zmieścisz zasobnik pod kotłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts