Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam dylemat jakie pustaki wybrać do budowy domu,różnice w cenach są znaczne,każdy zachwala swoje i bądź tu mądry.

Generalnie słyszy się opinie żeby nie kupować tanich pustaków z OWCZAR bo się kruszą i.t.d., LEIER też podobno słaby-tak mi doradzili na kilku składach, w zasadzie najwięcej sprzedawców poleca WIENERBERGERA i co tu wybrać.

Owczary kuszą cena bo przy ilości 3000 sztuk na ściany nośne są to jakieś pieniądze zaoszczędzone.

Co polecacie drodzy BUDOWNICZOWIE?

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/157627-co-wybra%C4%87-do-budowy-%C5%9Bcian-ceramika-25-pw/

tez jestem na eapie scian i tez nie wiedzialem z czego murowac.

ile ludzi tyle opini

ale przemowilo do mnie jedno cramika napewno poniewaz nie chlonie tak wody jak gazobeton (tynki gipsowe mozna smialo walic a na gazobetonie nie bardzo bo w nich duzo wody i gazobeton wszystko wyssa i bedzie sech miesiacami) jest zdrowsza i cieplejsza.

a to ze wzielem winnebergera a nie plecewicka cegle to jakosc wykonania.

wole miec rowne sciany i nie placic tynkarzom za rownanie i zaplacic o 1.50 zl za sztuke wiecej.

do takich wnioskow ja doszedlem

moze mylnych ale ja sobie to tak wylumaczylem.:)

https://forum.murator.pl/topic/157627-co-wybra%C4%87-do-budowy-%C5%9Bcian-ceramika-25-pw/#findComment-4722370