Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Viking czy Husqvarna

Recommended Posts

Witam wszystkich mam na działce trawnik mniej więcej 1200 m. kwadratowych.

Zastanawiałwm się nad wyborem nowej kosiarki, rozważałem wybór vikinga MB 545 V lub Husqvarny LC 48 V.

Proszę o radę którą kosiarkę wybrać lub propozycje innej kosiarki w cenie do 2200 zł.

Polecam AL-KO, produkują dobre kosiarki z silnikami B&S. Ja mam Br 5200 Premium, jak dla mnie rewelacja, zwłaszcza silnik DOV700. Cała reszta też niczego sobie, jest jeszcze model BR 520 Silver. Koszę nię działkę około 18 arów i jak do tej pory bezawaryjna. Kiedyś miałem też AL-KO tylko bez napędu i wytrzymała mi 10 sezonów. Rodzice mają Vikinga i go sobie chwalą, mi osobiście jakoś nie leżą plastikowe "kosiarki". Wydaje mi się że stihl\viking jak i husqa są znacznie droższe ze względu na markę. Pamiętaj też o dostępności do serwisu w razie awarii :)

Witam,

Po dlugim studiowaniu forow i ogledzinach naocznych rowniez zdecydowalem sie na ALKO, 470 BR. Trawnik wielkosciowo podobny jak u Ciebie. Zastanawialem sie nad 520 BR, to chyba to samo, tylko mniejsza szerokosc koszenia. Viking zupelnie do mnie nie przemawial (cena i plastik), husqvarny mi sie bardzo podobaly, ale przy tych samych funkcjach sa duzo drozsze od ALKO (ktora i tak tania nie jest). Poza tym maja male kola z tylu (w porownaniu do ALKO). 5200 bedzie dla Ciebie zdecydowanie za duza/mocna. Mysle powoli o kosie spalinowaj i tu akurat napewno bedzie husqvarna.