mpendzik 29.05.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam serdecznieMam pospawaną konstrukcję furtki z profili metalowych o gr. 2mm i wymiarach 3x5cm.Muszę jakimś cudem wkomponować w "to" wkładkę z zamkiem - wkładka ma szer 2cm i wysoka jest na około 20cm. Czym najlepiej było by wyciąć otwory pod wkładkę z zamkiem i pod te otwory z których będzie wychodził zamek ?Myślałem żeby może otwór "dzurki od klucza" wywiercić dwoma wiertłami ale może ktoś ma jakiś patent. - szlifierka raczej odpada - jedyne do czego mogę jej użyć to do wycięcia pionowych cięć wzdłuż wąskiej ścianki profilu, tak żeby zamek mógł się wysuwać i chować - ale w poprzek już nie wytnę. Może wyrzynarka ?? Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc. P.S.wkładka wygląda podobnie do tego: http://archiwumallegro.pl/zamek_do_drzwi_bramy_furtki_itp_wkladka-446323854.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 29.05.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Wiertarka, komplet wierteł, brzeszczot, pilnik, 4-ropak i gotowe.Czasem prościej wyciąć kawałek profila i wspawać inny kawałek, przeszlifować i zamalować. Szybciej i lepiej zrobi to ślusarz.Jak się policzy swój czas to dojdzie jeszcze "Taniej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpendzik 30.05.2011 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Tak też myślałem - pozostaje uzbroić się w cierpliwość i dobre wiertła Dzięki serdeczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts