Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej!

Drzwi wew ... robione na zamowienie ... biale piekniuchy :) identyczne jak te :

http://images35.fotosik.pl/854/e8fa6c4957d6adcamed.jpg

Czy wiesz jaka firma robi takie drzwi?Bo niestety nie znalazłam jeszcze takiej...

no i miodzio otwierane na 1/3 .... hmmm piekne ale system za drogi ...

http://images49.fotosik.pl/1015/7f1e2debe854ecfe.jpg

I ponownie to samo pytanie:-) Czy wiesz kto robi drzwi z takim systemem?Ja chcialabym takie drzwi zewnętrzne ale nikt nie widział nikt nie slyszał, szukałam na necie też bezskutecznie... Cosik kiepsko mi to idzie;-)

Dzięki za odpowiedzi!Domyslam się że cena jest kosmiczna ale nie widziałam jak bardzo bo nikt w moich okolicach czegoś takiego nie robi. A propos drzwi wewnetrznych napotkałam się na firmę włoską która wykonuje podobne drzwi do tych co są na zdjęciach i jest na ich stronie nawet namiar na polską firmę ale jeszcze tego tematu dokladnie nie zglębiłam z tym że cena pewnie też z kosmosu będzie ( rozmawiałam już z dwiema firmami które robią proste białe na połysk drzwi wewnętrzne i cena oscyluje już w graniach 2300-2600 więc co dopiero te...) Namiar na tą stronkę http://www.lualdiporte.it

Witam :)

Po wysluchaniu wszystkich waszych opini , argumentow architektow .. oraz po obejrzeniu krotkomontazowych filmikow (zrobionych sepecjanie przez nich ) pokazujacych jak ukladac sie bedzie slonce przez caly dzien w konkretnych miesiacach ..... decyzja padla ZOSTAWIAMY TAK JAK JEST , nic z tym nie robimy , nie skracamy nawet o kilka cm bo to bez sensu , zaburzyloby tez nasze okno w sypialni ktore konczy sie na wysokosci tarasu - a wiekszego juz nie chcemy . Po za tym kilka cm nie zrobi wiekszej roznicy .

juz mam tez dosyc sie przejmowania i zawracani glowy tym wszystkim . Jak to malz moj powiedzial " Pani wszystkowiedzaca " ma juz odpuscic . Skoro oni mowia ze bedzie dobrze , widno i jasno to tak bedzie . Koniec , kropka .

Pozwolenie zostalo odebrane przez architektow i w przyszlym tyg zostanie przekazane kierownikowi budowy . W przyszlym tyg zostanie tez " wpuszczony " geodeta na dzialke :) w przyszlym tyg dokladnie bede omawiac z kierownikiem fundamety , co jak z czego no... i chcemy "wycelowac " je tak zeby po 18 pazdziernika byly robione izolacje owych fundamentow bo 18 jade znow do Polski :) w tym roku robimy do stanu zero .

Wizualizacje trwaja ... piekniusio sie robi :wiggle:

zastanawiam się jak to zostało zrobione i skąd mieli taka wiedzę o nasłonecznieniu Twojej działki.... ciekawostka:(

Mi archi tez takie rzeczy robił ;-).

A z tego co pamiętam kąt padania promieni słonecznych w konkretnym dniu o konkretnej godzinie liczyło się kiedyś na geografii (ja jestem już ciut starszawa, za moich czasów takich rzeczy uczyli). Nie lubiłam tego więc nie pamiętam już. A architekci na pewno mają do tego specjalny program. Ja oprócz rysunków dostałam zdjęcia modelu oświetlanego tak jakby padało słońce.