efilo 15.09.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 tak tak tak tak tak tak tak!!!!!!! i pisze to ja - osoba która nie cierpi w każdej innej sytuacji dotyku surowego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.09.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ale chyba jest zaimpregnowane?a z jakiego drewna masz taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.09.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 nie wymaga impregnacji ale oczywiscie jest zaolejowane z tatajuby sorki oliwko za offtopic ale ciebie też to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 15.09.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Nic nie szkodzi Kochani wydluzalas Efilko deski ?? tak drogo wyszlo ? Ty masz je wystajace poza zadaszenie czy na rowno z zadaszeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.09.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 mam wystajace ponad dwa metry. desek nie wydłużałam bo były długie, ale powiększanie podbudowy pod zamontowanymi już deskami to był hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 16.09.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Hej! Drzwi wew ... robione na zamowienie ... biale piekniuchy identyczne jak te : http://images35.fotosik.pl/854/e8fa6c4957d6adcamed.jpg Czy wiesz jaka firma robi takie drzwi?Bo niestety nie znalazłam jeszcze takiej... no i miodzio otwierane na 1/3 .... hmmm piekne ale system za drogi ... http://images49.fotosik.pl/1015/7f1e2debe854ecfe.jpg I ponownie to samo pytanie:-) Czy wiesz kto robi drzwi z takim systemem?Ja chcialabym takie drzwi zewnętrzne ale nikt nie widział nikt nie slyszał, szukałam na necie też bezskutecznie... Cosik kiepsko mi to idzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 18.09.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Hej system takich drzwi no nie jest latwy i typowy przede wszystkim .. wymaga jakiegos tam mini projektu . Taki projekt robia dla mnie architekci i polecani prez nich stolarze ( no w sumie jak masz taki projekt to juz pewnie kazdy stolarz by to zrobil ) nam maja to wykonac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 koktajl takie drzwi zewnętrzne z zawiasem w 1/3 nie sprawdzą się w naszym klimacie - nie można porządnie zaizolować od spodu, zbadalam już temat, bo też takie chciałam.Takie drzwi zrobiła firma Hostalhttp://www.hostal.pl/nowosci.php?filtr=wnętrzacena jest kosmosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 18.09.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Nooo zewnetrznych to takich nie robie , bo tak jak mowi Anula - nie sprawdza sie , ja mowie tylko i wylacznie o wewnetrznych. Sorrki nie doczytalam ze ty o zew piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dzięki za odpowiedzi!Domyslam się że cena jest kosmiczna ale nie widziałam jak bardzo bo nikt w moich okolicach czegoś takiego nie robi. A propos drzwi wewnetrznych napotkałam się na firmę włoską która wykonuje podobne drzwi do tych co są na zdjęciach i jest na ich stronie nawet namiar na polską firmę ale jeszcze tego tematu dokladnie nie zglębiłam z tym że cena pewnie też z kosmosu będzie ( rozmawiałam już z dwiema firmami które robią proste białe na połysk drzwi wewnętrzne i cena oscyluje już w graniach 2300-2600 więc co dopiero te...) Namiar na tą stronkę http://www.lualdiporte.it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.09.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 znam tę stronkę doskonale, przerabiałam temat (szczegóły w Dzienniku) - kupiłam od nich szyny do niewidocznego systemu przesuwnego. Wolisz nie znać ceny samych szyn:) Wycenę drzwi też mi robili - forget about it:) no chyba, że te cyferki to w euro podajesz:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 anula05,a masz fotke tego niewidocznego systemu drzwi przesuwnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Bynajmniej to nie są ceny w euro tylko w złotówkach ale dla zwykłych standardowych drzwi wewnętrznych otwieranych normalnie;-) wiec jak za zwkłe drzwi chca 2600zł to moge sobie wyobrazic jakie są ceny tych włoskich;-) a wiadomo co włoskie to cena x5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.09.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 anula05, a masz fotke tego niewidocznego systemu drzwi przesuwnych? mam, u mnie w Dzienniku gdzies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 mam, u mnie w Dzienniku gdzies szukam, szukam - sporo ciekawych informacji masz w swoim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 21.09.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam Po wysluchaniu wszystkich waszych opini , argumentow architektow .. oraz po obejrzeniu krotkomontazowych filmikow (zrobionych sepecjanie przez nich ) pokazujacych jak ukladac sie bedzie slonce przez caly dzien w konkretnych miesiacach ..... decyzja padla ZOSTAWIAMY TAK JAK JEST , nic z tym nie robimy , nie skracamy nawet o kilka cm bo to bez sensu , zaburzyloby tez nasze okno w sypialni ktore konczy sie na wysokosci tarasu - a wiekszego juz nie chcemy . Po za tym kilka cm nie zrobi wiekszej roznicy . juz mam tez dosyc sie przejmowania i zawracani glowy tym wszystkim . Jak to malz moj powiedzial " Pani wszystkowiedzaca " ma juz odpuscic . Skoro oni mowia ze bedzie dobrze , widno i jasno to tak bedzie . Koniec , kropka . Pozwolenie zostalo odebrane przez architektow i w przyszlym tyg zostanie przekazane kierownikowi budowy . W przyszlym tyg zostanie tez " wpuszczony " geodeta na dzialke w przyszlym tyg dokladnie bede omawiac z kierownikiem fundamety , co jak z czego no... i chcemy "wycelowac " je tak zeby po 18 pazdziernika byly robione izolacje owych fundamentow bo 18 jade znow do Polski w tym roku robimy do stanu zero . Wizualizacje trwaja ... piekniusio sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.09.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 No widzisz Zwykle to co na początku wybrane jest najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.09.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 ...oraz po obejrzeniu krotkomontazowych filmikow (zrobionych sepecjanie przez nich ) pokazujacych jak ukladac sie bedzie slonce przez caly dzien w konkretnych miesiacach ..... zastanawiam się jak to zostało zrobione i skąd mieli taka wiedzę o nasłonecznieniu Twojej działki.... ciekawostka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.09.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Brawo Oliwko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.09.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 zastanawiam się jak to zostało zrobione i skąd mieli taka wiedzę o nasłonecznieniu Twojej działki.... ciekawostka:( Mi archi tez takie rzeczy robił . A z tego co pamiętam kąt padania promieni słonecznych w konkretnym dniu o konkretnej godzinie liczyło się kiedyś na geografii (ja jestem już ciut starszawa, za moich czasów takich rzeczy uczyli). Nie lubiłam tego więc nie pamiętam już. A architekci na pewno mają do tego specjalny program. Ja oprócz rysunków dostałam zdjęcia modelu oświetlanego tak jakby padało słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts