Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mi archi tez takie rzeczy robił ;-).

A z tego co pamiętam kąt padania promieni słonecznych w konkretnym dniu o konkretnej godzinie liczyło się kiedyś na geografii (ja jestem już ciut starszawa, za moich czasów takich rzeczy uczyli). Nie lubiłam tego więc nie pamiętam już. A architekci na pewno mają do tego specjalny program. Ja oprócz rysunków dostałam zdjęcia modelu oświetlanego tak jakby padało słońce.

ja też do młodzieniaszków nie należę i na geografii tez przerabiałem, z tym tylko, ze to byly teoretyczne wyliczenia. Przyklad tegorocznego lata pokazuje, ze tego typu wyliczeniami można sobie podetrzec tylną część ciała.

nie mam też przekonania do inwestowania przez architektów w specjalny program - już sam autocad kosztuje makabryczną kasę

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też do młodzieniaszków nie należę i na geografii tez przerabiałem, z tym tylko, ze to byly teoretyczne wyliczenia. Przyklad tegorocznego lata pokazuje, ze tego typu wyliczeniami można sobie podetrzec tylną część ciała.

nie mam też przekonania do inwestowania przez architektów w specjalny program - już sam autocad kosztuje makabryczną kasę

Która zwraca się przy drugim projekcie.:)

Wojgoc, daj innym robić swoje i nie zaglądaj pod każdą kieckę, bo to nie wypada;).

Oj Wojtus Wojtus :) Nie , juz poprostu im ufam . Jak do tej pory wszystkie moje wymysly ktore im sie nie podobaly a o ktore ja sie klocilam ze tak lepiej .... na samym moncu zawsze wychodzila ich racja . Znaja sie na tym . dostalam wszystkie dowody na to jak mniej wiecej bedzie w tym salonie . przeszklenia sa ogromniaste , wnetrzea beda praktycznie biale - nie ma szans zeby bylo ponuro . Te filmiki pokazywaly jak slonce uklada sie w ciagu dnia w konkretnych miesiacach - maja specjalne do tego programy . Jest to zgodne ze stronami swiata . Dzialke panowie znaja , nie raz tam byli . a tak jak mowie .. tam jest pustka ... zadne drzewo nie rosnie ... poprostu juz im ufam . POnaddo jak kierownik budowy dowiedzial sie ze chce taras zlikwidowac to zlapal sie za glowe i mowil " Pani oszalala " to jest najzajebistsza rzecz w tym domu . Lato ... otwiera pani drzwi tarasowe 260 cm ... i taras staje sie czescia salonu ... dla niego projekt jest idealny . Dla mnie tez . Koniec kropka . :p

A wnetrza .... dziewuchy .... no tylko z nimi ..... ja pierdziu ... szacun za pomysly .... jak tylko dostane juz calkowite wizualizacje puszczam w obieg ;)

Edytowane przez Oliwka 29

...POnaddo jak kierownik budowy dowiedzial sie ze chce taras zlikwidowac to zlapal sie za glowe i mowil " Pani oszalala " to jest naj zajebistsza rzecz w tym domu . Lato ... otwiera pani drzwi tarasowe 260 cm ... i taras staje sie czescia salonu ... dla niego projekt jest idealny . Dla mnie tez . Koniec kropka.

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

95% udzielajacych sie w tym wątku wie o tym od samego początku:D:yes:

A wnetrza .... dziewuchy .... no tylko z nimi ..... ja pierdziu ... szacun za pomysly .... ja juz nawet sie nie wtracam .... czytaja w moich myslach :)

jak tylko dostane juz calkowite wizualizacje puszczam w obieg

ciekawe ile ta wykończeniówka bedzie Cie kosztować:(... kosztorys wykończeniówki tez dostaniesz?

Edytowane przez wojgoc

Wojtek , Wojtek :D :D My juz Cie chyba polubilysmy :) Tak wycene oczywiscie dostane :) Rozmawialam z jak bylam w Polsce z tymi inwestorami tego domu co widzilam , nie bede ukrywac ze kasy poszlo tyle ze hoho... ale to kwestia juz konkretnych rzeczy , takich jakie chcesaz plytki , jakie to i tamto ... ale nie kwestia pomyslu . Ale drzwi ... no ja dowiem sie konkretnie o ta cene . Bo na serio , Oni w tamtym domu zrobilio tylko projekt a stolarz to poprostu wykonal - cena nie byla zla ... Edytowane przez Oliwka 29

Anulka - no zobaczymy :) wiesz kazdy ma inne gusta ;) - choc wydaje mi sie ze my podobne - wystarczy na bryly spojrzec ;)

Anulka a tak z innej beczki .. ile Ty siedzials po za granicami Polski ? i jak sie odnalazlas po powrocie??? ja juz tu 3 lata kwitne ...

Wojtek - tak nie ma jak to polska wodeczka ;)

4 lata .... To byla Anglia ?? ... Ja tu jeszcze pewnie kolejne 3-4 zabawie ... albo do 10 dobije zeby miec zapewniona emeryturke ;) ehh te polskie warunki :( :(

zerknijcie na to .... moje ulubione wnetrza ... biel ... czysto , oryginalnie ...

miodzio :)

http://www.domplusdom.pl/wnetrze/mieszkanie-szafie

Wlasnie dzwonil kierownik budowy ( az mnie zdziwil ze o tej godzinie ) fundamenty omowione , geodeta zalatwiony - brata dziewczyny tata jest geodeta - czyli postawimy wodeczke i wytyczy :) i za dwa tyg ruszamy :wiggle::wiggle::wiggle: ale jestem podjarana :) :) chyba tez winko otworze :) Edytowane przez Oliwka 29