Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wlasnie dzwonil kierownik budowy ( az mnie zdziwil ze o tej godzinie ) fundamenty omowione , geodeta zalatwiony - brata dziewczyny tata jest geodeta - czyli postawimy wodeczke i wytyczy :) i za dwa tyg ruszamy :wiggle::wiggle::wiggle: ale jestem podjarana :) :) chyba tez winko otworze :)

brata dziewczyny tata,

yyyyy, chyba już r-o-z-umiem

Uff

Gratulacje. Ja nie mogłam spać z wrażenia przed tyczeniem :-)

Brawo Oliwko!!!:lol: :lol2:

No Rasiucha to miedzy innymi dzieki Tobie :) Dziekuje wam wszystkim za te podpowiedzi . wlasne najwieksze ma dla mnie znaczenie to jak ktos juz mieszka i wie co byloby dobre a co nie , Ja juz teraz jestem zadowolona i mam nadzieje ze wszystko bdzie dobrze ;) Z niecierpliwoscia czekam na pierwsze lopaty :p :)

Rasiuch czy ja Ci juz mowilam ja ja Kocham Twoja dzialke ??? Boze uwoelbiam ogladac te NATURANE zdjecia ... i labradorki po niej latajace :) tez mam Labradorka , ale niestety w Polsce musiala zostac .... Teskni za mna jak nie wiem co :( Ale taka Twoja dzialka to istny raj ...

• 3 weeks później...

Witam wszystkich :)

Narazie zadnych newsow nie ma ... papierkowa robota - masakraaaa , wszystko mialo byc na tydzien temu ale a to czegos tu barkuje , a to tamto a to to ....yhhhh :( :( wszytsko sie przedluza ...

W kazdym razie w pon dopiero bedzie wytyczenie .. lece 18 do Polski i mialam byc na izolacjach ale nie wiem juz czy wyrobia sie z tym wszytskim .. mam nadzieje ;)

Tamizo ma mi w tym tyg podeslac wizualki , rendering w toku . Mateusz tylko napisal ze wychodzi bardzo jasno :) zreszta temat tarasu zakonczony :p:)

Edytowane przez Oliwka 29

A no widzisz ... he Tak jak Wojus mowi .. jak myslisz ze cos bedzie juz w tym tygodniu to zanaczy ze za 2-3 tyg bedzie ;)

No teraz juz wszytskie papiery sa ( juz nawet mi sie nie chce pisac co i czego brakowalo , polskie urzedy itd ... szkoda gadac ;) ) Juz po :) W Pon wchodzi geodeta i nasz kierownik zaczyna w pierwszy dzien ladnej pogody kopac . Zdecia na bank bede miec od brata wiec jak juz pierwsze lopaty wejda , zdjecia zostana zalaczone :) No najwiecej bedzie po moim pobycie w Polsce ;)

Wizualizacje tez Mat mowi ze na przyszly tydzien .. takze .... uzbrajam sie w cierpliwosc u czekam ....

Witam wszytskich ... z okazji tej ze dzis pierwsze lopaty zostaly wkoncu wbite no musialam napisac :wiggle::wiggle::wiggle: Zdjecia po powrocie z Polandii ;)

A teraz troszke z wnetrz .. jak bede w Polsce oczywiscie do buira na kawusie i pogaduchy o wnetrzach musze zajrzec ;) z panem od okien tez juz wizyta umowiona - ostre negocjacje pojda - jestem dobra w te klocki ;) i chyba jednak stanie na firmie polecanej przez Tamizo .

Teraz jesli chodzi o wnetrza ... bardzo ale to bardzo podoba mi sie taki styl i cos tak chce zeby to wyszlo ... czyli JASNOOOOOO , niemalze bialo ...

http://images40.fotosik.pl/1144/9140157c224ef976.jpg

http://images38.fotosik.pl/1143/b39e9a21dfd9e3f2.jpg

http://images40.fotosik.pl/1144/b3c667be3b8f511a.jpg

http://images43.fotosik.pl/1153/3c7318d50d6ec543.jpg

http://images39.fotosik.pl/1119/0894992a948a9024.jpg

A taka zabudowa do pokoju dziecka :) super jest

http://images50.fotosik.pl/1162/304151a929113482.jpg

Inspiracje piekna bajka .... jedna kwestia .... podloga .... najwazniejsza i najtrudniejsza decyzja ... na zdjeciach piekna zywica epoksydowa chyba .... looo matko co ja bym dala wlasnie za taka podloge - piekna jest . Narazie orientowalismy sie w zywicy i podlodze poliuretanowej - ta jues zdecydowanie za miekka - odpada w przediegach .... no zywica..... prosze wszytskich o opinie .... slyszalam ze biala pod wplywm promieni uv zolknie , ze bardzo sie rysuje , ze po myciu tam gdzie sa rysy woda wsiaka .... no a w domu pewnie nie raz sie w butach przejdzie , juz o obcasiku nie wspomne ;) ..... chcielismy to dac na cala podloge salonu i korytarzu a w pokojach deski . Jak to sie ma do ogrzewania podlogowego ? czy ktos wie? bo jak juz takie cos polozymy to nie wiedze do tego kanalowek pod oknami tylko poprostu na calosci podlogowka ..... duzo minusow jest a propo tej podlogi .... ale moze ktos ma , chwali ;) - wiem ze sie ludze :( .....

Czekam na wasze opinie ..

Byłam w weekend w domu gdzie zrobili na całości podłogę z żywicy poliuretanowej. Czy co to tak jest ale na pewno "cóś" poliuretanowe. Facet bardzo zadowolony, ale jeszcze nie mieszka więc nie wiem czy się rysuje (on twierdzi, że to twardsze od epoksydowej) i na bank można pod tym mieć podłogówkę bo dlatego właśnie to zrobił :D. tylko minus - to jest dosyć droga impreza. Mówił o ok 300 zl za m2. Ma to wszędzie nawet w łazienkach. tylko w sypialniach zrobił dechy ale to stolarz.

P dylematach podłogowych sporo przeczytasz u mnie w Dzienniku. Przerabiałam tez temat żywicy.

Jak pomieszkam to Ci powiem jak się sprawuje biała na połysk... w pralni. Zawsze to jakieś doświadczenie.

Znajomy ma czarną, połysk, rysuje się jak cholera. I widać potwornie kurz. To prawda, że biała się odbarwia od promieni, żółknie, rysuje. Nie ma złotego środka na posadzkę. Ja się żywicy wystraszyłam, choć mąż bardzo chciał, zrezygnowaliśmy.

Witam wszystkich :)

Noo Anulka dawaj znac .. ile masz metriw tej pralni ? tam pewnie nie masz okna wiec nawet nie bedzie maila szans sie odbarwic ;) Noo strasznie choruje na taka podloge .. ale wlasnie tak czytam i kazdy co ma to mowi ze zolknie i sie rysuje :( .. podpytam jeszcze Tamizo jak bede . Moze wpadna na cos w takim stylu ... A moze ktos widzial jakis gres "zywico podobny ";) hehe

Adk .. tak radosc i duma :) ja to az tak sie podjaralam ze zamowilam online piekne granatowe kaloszki specjalnie na dzialke :) w koncu inwestor musi jakos wygladac ;) hehe

Nooo tylko malz zobaczyl przelew za kaloszki i juz ochrzan dostalam ;)

Ehhh tak to jest jak Cie nie ma na miejscu ... Wlasnie sie dowiedzialam ze piekna metrowa sosenka ktora byla w granicy domku i miala byc przesadzona w inne miejsce .. zostala wycieta :( :( :( .... niedomowienie kierbuda i geodety :( .... ehhh bedzie jeszcze duzo rzeczy przez ktore mnie wnerw trafi wiec zostawie sily na pozniej ..szkoda :(

a teraz !!!!!!!!! NEWSY !!!!!! MAM WIZUALKI WNETRZ !!!!!!!!!!!! O W MORDE JEZA !!!!! to byla najlepiej podjeta decyzja .........CUDO !!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: koncze o 23 ..... jak wroce wstawie.. bo wiem ze tez czekacie ;)