Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiesz Rasia , pytam o to ocieplenie bo..hmm u mnie to nie jest taka latwa sprawa, nie dosyc ze z tym dachem takie przepisy ( juz problem rozwiazany ) to u mnie ta dzialka nie jest duza i pow zabudowy tez nie wielka ... a taka parterowka ... architekci wykorzystali max cala powierznie tak jak w przepisach liczac ocielenia 20 cm... 25 cm juz jest po za pow zabudowy - czyli nie wolno :( chyba ze metrarz sypialnie sie zmniejszy , a tego chce uniknac ...

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Efilko :) Tak ,Twoj dziennik tez czytalam ,a o wnetarzach domu nie wspomne juz ....hmmm rozmarzylam sie ... troche daleko mi do tego....

Tak , dach dwuspadowy rewelacyjnie zakamuflowany za attyka... niezle nie.... kocham ich za ten pomysl ;) ... gdyby nie to u mnie tez bylaby stodola.... a ja nie moge oprzec sie takim prostym bryla ... uwielbiam taka architekture ;)

Efilko gratulacje wnetrz...

Edytowane przez Oliwka 29

Hej, super bryła. Fajnie, że takie cudo powstanie w okolicach Łodzi :)

My się poddaliśmy, może zbyt pochopnie patrząc na Twój projekt... Ale i tak ciągle słyszymy jaki dziwny, niestandardowy dom mamy...

Nasz następny dom, żeby nie wiem co, będzie z płaskim dachem. Chociaż rozwiązanie z ukrytym spadkiem chyba nawet lepsze, bo póki co moje największe zmartwienie to właśnie 100m2 płaskiego dachu...

Witajcie wszyscy :) Milo mi :)

Adk szybciutkie pytanko bo w pracy jestem i za bardzo czasu nie mam :( ..." wynegocjowac jak najmniejszy spadek dachu" czyli jaki??

Bo u mnie w wypisie jest 35 +/- 10 stopni czyli mamy 25 ..ale w sumie ja wolalabym nawet o te 5 stopni nizszy ... i nizsza ta attyke( choc i tak fajnie to wyglada )..

Mow no szybko jak to w gminie zalatwilas ;) musze podejrzec Twoj dziennik, ale to juz w domku na spokojnie ..

choc teraz jak mi Anula napisalas ze Twoje okno wys 230 sie wypaczylo troszke ... to ja juz sie zastanawiam ...:eek:

Witam, zapowiada się pieknie. A propos okien alu, ja też takie będę robił, ale raczej wybiorę innego dostawcę, choć oferta dostawcy Anuli i Rasi cenowo jest w moim przypadku ok. Może też dlatego, że dali waskie profile ościeżnic. Na to trzeba uważać. Cienkie są tańsze, ale i delikatniejsze, więc moga pracować.

Witam wszystkich , dziekuje za mile slowa , juz nie moge sie doczekac kiedy to wszytsko ruszy ...mamy taka mala nadzieje ze jeszcze w tym roku ;)... ale poki co czekamy na dokonczenie projektu i oddanie papierow. architekci jada w pon do gminy z projektem "uprosic" o male odstepstwa i pozwolenie na male zmniejszenie kata dachu ;) zobaczymy jak im to wyjdzie ..

no i lecim dalej... z okazji tej ze mam troszke czasu ... tak jak mowilam mniej wiecej wnetrza nowoczesnie ale nie az tak zimno.... to ma byc nasz "home" a nie tylko "house ".. no i biel w 100% przewaza ;) biala kuchnia na wysoki polysk - to na bank , chcialam beton na podlodze w przedpokoju i kuchni ale coraz czescie slysze ze wszystcy rezygnuja i gres klada ... no duzo ma minusow..choc tej pow nie byloby za duzo ...hmm zobaczymy ehhh jeszcze daleka droga do tego ... w kazdym razie cos szarego:) w salonie natomiast na podlodze deski jasny dab ( zeby troche cieplej bylo ) gabinecik cos takhttp://images37.fotosik.pl/896/4e7c19c0018597c9med.jpg

hehe czyli tez biel :) , drzwi na bank biale beda ....i moim faworytem sa te

http://images35.fotosik.pl/198/d9276fefc8429124med.jpg

otwierane na 1/3 .... no cudo .... ale to jeszcze wszystko przede mna ....

lazienki.... pewnie cos szargo wymysle .....

http://images38.fotosik.pl/358/f87c044e9c1e2d45med.jpg

no i takie tam... cuda i cudenka :) .....

caly czas bije sie z myslami o te wnetrza .... czy ich brac czy nie ....fajnie robia , bardzo mi sie podoba ..... ale to kurka tyle kasiorki ...ehh ..

Witam,

pracownię rzeczywiście dawno można było poznać po warsztacie.

Ciekaw jestem czy ukrycie dachu przejdzie. Zwykle zapisy planu czy WZ mówią także o okapach. No ale trzymam kciuki, żeby się udało. A na projekt wnętrz u tych samym architektów gorąco namawiam! Innemu projektantowi trudno będzie dotrzymać im kroku w konsekwencji i czystości rozwiązań.

pozdrawiam