Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, Oliwka, ja też czekam niecierpliwie na pierwsze zdjęcia z Twojej budowy :cool:

Fantastyczna wieść, że takie cudne drzwi dobry stolarz robi za takie normalne pieniądze. Można Cię ew. prosić o jakieś namiary na niego?

Czytam tak te Wasze wywody nt. grzania kanałowego wzdłuż okien i nic a nic mi się to nie pokrywa z mądrościami jakichś 20 panów okniarzy, z którymi rozmawiałam w ciągu ostatnich 4 miesięcy poszukiwań okien :rolleyes: (których jeszcze nie wybrałam, hehe). Oni twierdzą bowiem, że kanałówka to była potrzebna przy oknach sprzed dekady, a przy dzisiejszych parametrach okien żadne grzanie wzdłuż przeszkleń nie potrzebne. Ja zamierzam jechać na samej podłogówce przy ogromnych przeszkleniach...

No i zabiorę się chyba dzisiaj za mój opuszczony dziennik, bo już sto lat nie pisałam, a mam dużo do nadrobienia ;)

Koniecznie wklej jakieś zdjątka, czekamy!!!

A tak ...hmm powiem szczerze ze zadnych narazie fotek nie mam . Jakies jeszcze przygotowania byly , Kierbud spotkal sie z architektami , jakies tam rzeczy domawiali itd.. , ruszylo , ruszylo ale fotek jeszcze nie mam . Sama nawet nie widzialam ;) ale dam znac jak cos bede miec :)

W sprawie okien to ja na serio .... nie wiem .. ja z jak rozmawialam w firmach od okien to kazdy tez mowil ze przy takiech przeszkleniach podlogowka nawet gesto polozona nie da rady ( jakby bylo inaczej tez bym wolala podlogowe sama zrobic !!! - duzoooooo taniej !!! ). Agulla zalezy tez moze o jakich przeszkleniach mowimy ;) bo ja czy Lullaby to mamy okna o wysokosci prawie 3m . I ja mam taka cala sciane !

aaa do stolarza namiarow nie mam , moge zalatwic ... ale on jest z okolic Lodzi ....

Nooo lazienki takiej nie bedzie , to na bank. Ja nie chce marmuru . kazda lazienka bedzie inna i jeszcze narazie nie mam wizualek . Robia sie . Przyznam ze ciekawi mnie jak beda wygladac , ale tez z drugiej strony nie spieszy sie .

No wiem wiem Koktajl .. wlasnie moj malz tak sie troche zirytowal tym ... a ja ... w sumie sama nie wiem .. powinnam byc zla ? :confused:

No wiem wiem Koktajl .. wlasnie moj malz tak sie troche zirytowal tym ... a ja ... w sumie sama nie wiem .. powinnam byc zla ? :confused:

Myślę, że decydując się na znane biuro architektoniczne i oglądając inne ich projekty każdy jest świadomy, że prędzej czy później nasz "osobisty" projekt indywidualny sanie się pokazowym.

Choć przyznam szczerze, mój archi pyta co może udostępnić ewentualnym przyszłym klientom.

Oliwka, moim zdaniem, takie rzeczy powinny być z Wami uzgodnione już dawno (my uzgadnialiśmy z projektantem na samym początku). W sumie to ich prawa autorskie, może macie jakąś wzmiankę w umowie?

Ja mam okna wysokości 2,70m i szerokie w większości na 220cm, najszersze ma ponad 6m... Wydaje mi się, że to są dość duże przeszklenia ;)

Stolarz spod Łodzi to nic strasznego, zanim będę na tym etapie, to już A2 wybudują (mam nadzieję ;) ) i drzwi będą miały do mnie pół godzinki ;)

A propos kanap z Twojej wizki salonu, dzisiaj siedziałam na kanapie Falcone Mebelplastu (ja tak wszędzie o nich, ale kocham ich kanapy) - bardzo podobne do tych "Twoich", bardzo wygodne i cudne, dużo ładniejsze niż na stronie M. Sama o nich myślę poważnie ;)

w sumie nie wiem czy powinnas byc zła...a podpisywałaś jakąs umowę z nimi? moze w niej pisze ze zgadzasz sie na publikowanie ich prac? jesli tak to pewnie nie masz nawet co zaczynac z nimi tego tematu bo zrobi sie kwas, natomiast jesli nie to ja bym chyba o to zapytała czy mimo wszystko nie powinni sie zapytac o twoją zgodę

No wlasnie chodzi o to, ze ja nie jestem zla .nie zamierzam i nie bede robic zadnych scen ludziom ktorzy tak naprawde wykonali kawal swietnej roboty , z ktorej ja jestem zadowolona. te zdjecia i tak sa dostepne na ich stronie , co to za roznica ze gdzies jeszcze .. Moze pewnie gdybym byla z nich niezadowolona bylby to jeszcze jeden powod czy argument do jakiejs "niemilej rozmowy". Ale poniewaz nasza wspolpraca uklada sie swietnie , wrecz dopelniajaco bym powiedziala, ja jestem z nich dumna wiec zadnych scen nie bedzie :) Edytowane przez Oliwka 29

Fajnie wyglada Mutina imitujaca drewno . Dodaje troszke ciepla jakby nie patrzec zimnej podlodze ....wydaje sie troszke milej zimna... tylko nie wiem czy podoba mi sie ksztalt ...

http://images38.fotosik.pl/1379/088c2df4e2f203fe.jpg

albo jakis inny gres, tez bialy ... W tym y house Tamizo maja tez bardzo ladny , taki cieply sie wydaje . I na tym mi zalezy . Tu za bardzo go nie widac .. ale chociaz troszke .One juz sa kwadratowe, duze pieknosci ;)

http://images40.fotosik.pl/1443/79f4c05b5a50f465med.jpg

http://images41.fotosik.pl/1397/b906b24ef16baa46med.jpg

A Pani Lullaby co bedzie miec w salonie ? :)

Edytowane przez Oliwka 29

To poszukam jeszcze :) Właśnie robię porządki inspiracyjne na kompie więc jak coś mi wpadnie w oko podeślę. Czyli jednak gładki gres nad imitację drewna?

M chce kamień (mnie się też podoba, dom dostaje takiego cieplejszego charakteru), ale aktualnie jestem zakochana w betonie :) M twierdzi, że będzie zbyt nowocześnie i zimno. A Ty jak myślisz?

Wczoraj przyszła paczka z dokumentacją do pozwolenia na budowę. W poniedziałek składamy papiery :)

P.S. Pełna profeska w wykonaniu dokumentacji :)