Oliwka 29 23.04.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Sprawa okien. Wycenialismy nasza stolarke na profilach Schuco, Yawal, Reynears i ostatnia firma na ktora czekamy z wycena to profil Aluprof ( tutaj mniej wiecej juz wiemy jak to bedzie wygladac , ale na ostateczna oferte czekamy ) . Reynears odpada. Panowie nie pokusiliby sie wykonac takich przeszklen na tych profilach uzyskujac narzucone przez nas wspolczynniki . Aluprof ... da nam te wspolczynniki ale za cene dosc duza. Mysle ze kazdy wie ze przy takich przeszkleniach , chcac dobre profile , szyby .. rozmawiamy o kwotach rzedu 100 tys . Jeszcze ani jedna wycena nie zeszla ponizej tej kwoty . Yawal a Schuco . I ten post dedykuje temu porownaniu. Mysle ze profiu Schuco nie trzeba reklamowac . Parametrami , termoizolacyjnoscia i piekna estetyka sam sie reklamuje . Sa najlepsze. Jest to fakt . Mercedes wsrod wszytskich profili. Gdybym byla obrzydliwie bogata juz bym miala podpisana umowe na te profile . Tak jednak tak nie jest Przy budowie pieniadze poprostu "uciekaja " z konta bankowego i mysle ze kazdy kto buduje juz sie o tym przekonal. Musimy podejmowac wazne decyzje : dobre , lepsze ,najlepsze. Oczywiscie kazdy chce najlepsze . Ale czy cena jest tego warta ? Schuco a Yawal ... Jeszcze 5 lat temu sama pewnie obojetnie na cene zdecydowalabym sie na Schuco. Dzis sytuacja diametralnie sie zmienila. W wygladzie nie ma zadnej roznicy lub sa tak nieznaczne ze tylko ktos z duzym doswiadczeniem moglby wychwycic te detale. W kwestii termoizolacyjnosci i sztywnosci po wejsciu nowego profilu YAWAL TM77 tez juz nie ma. Natomiast roznica cenowa oczywiscie rzedu 25-30 tys . Za niezniszczalnego Mercedesa sie placi Po licznych rozmowach z przedstawicielami, porownaniu walorow i wad obu profili z czystym sumieniem decyzja padla na Yawal. Nie widze sensu przeplacac za cos co nie przeklada sie w zadnej plaszczyznie Dziekuje za uwage Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 23.04.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Oliwka, gratuluję decyzji odnośnie okien :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 23.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Oliwko, popieram wszystkie argumenty i wybór końcowy! Mogę się pod nim podpisać Ja Yawal widziałam ostatnio na targach budowlanych u Mielczarka (chyba u niego robisz okna?) - zakochałam się na amen!!! Piękna suwanka w profilu DP 150, od zewnątrz cudny grafit, od wewnąrz okleina drewnopodobna tak łudząco przypominająca drewno, ze drapałam ją i drapałam i uwierzyć nie mogłam, że to tylko okleina (mimo, że nie chcę imitować drewna, ale cudna była). Po targach wysłałam moje okna do wyceny w Yawalu do 3 producentów i czekam A propos - moim marzeniem jest zejście z wyceną okien do 100 tysięcy I cały czas wierzę, że to zrobię Budują mnie Twoje wybory (podłogówka, okna, itp), bo sama się utwierdzam w przekonaniu, że dobrze wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 23.04.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Aggula , czyli z wyborami idziemy rowno Tak .Wszytskie drzwi przesuwne Yawal oparte sa na systemach DP 150. Robi wrazenie przy przeszkleniu wysokosci 3m ... suwalam takie cudo ... Piekna sprawa . Profil tez na zywo wyglada pieknie . Zdjecia tego nie oddaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 23.04.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie dostaję dziś powiadomień, więc chodzę za Wami po ulubionych wątkach jak cień Oliwka, słuszny wybór! Gdybyś jednak zmieniła zdanie, słyszałam, że okienne lamborghini jest do wzięcia w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 23.04.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Oliwka gratulacje.Ja tez zdecydowałem sie na Yawala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.04.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Oliwia dołączam się do gratulacji. Kolejny wybór z głowy. Podpytam cię jeszcze- ty kupujesz okna aluminiowe czy pcv? Jeśli pcv i antracytowe, bądź w zbliżonym kolorze to podpytaj o kolor ramy. Mam nadzieję, ze od zeszłego roku dużo się pozmieniało, bo i szare okna coraz popularnejsze, ale jak ja kupowałam moje schucco, to niestety w czasie montażu, zorientowałam się, że okna otwierane tradycyjnie- wewnątrz są ciemnobrązowe, a nie szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.04.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Hej , nie nie ja mam aluminium. Nikt by mi pcv przy takich kosmosach nie zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.04.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ano, fakt. Tak czy siak, będzie pięknie i wiatr w krótce nie będzie hulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 24.04.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Oliwia dołączam się do gratulacji. Kolejny wybór z głowy. Podpytam cię jeszcze- ty kupujesz okna aluminiowe czy pcv? Jeśli pcv i antracytowe, bądź w zbliżonym kolorze to podpytaj o kolor ramy. Mam nadzieję, ze od zeszłego roku dużo się pozmieniało, bo i szare okna coraz popularnejsze, ale jak ja kupowałam moje schucco, to niestety w czasie montażu, zorientowałam się, że okna otwierane tradycyjnie- wewnątrz są ciemnobrązowe, a nie szare W te kwestii nic się nie zmieniło . Ja będę miec tez schuco szare i w środku brązowe. Mysle ze nieprędko to zmienia bo kolorów tyle do wyboru ze nie nieopłacalne byłoby dla nich produkowanie wszystkich profili w dostępnych kolorach ram. U mnie jedyna różnica to taka ze mnie o tym uprzedzono ale założeń się ze niejeden który kupuje okna PCV nie brązowe albo białe ma raka niespodziankę. Problem ten nie istnieje w oknach alu albo drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.04.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Niezłe jaja , troche bym się wkurzyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 28.04.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Jak tam Kochana, ściany rosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 i jaką decyzję podjęłaś w sprawie elektryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 28.04.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Dzieki Koktajl za informacje Nawet sie za to nie zabralam , zawalona troche praca ostatnio jestem . A mury ... ja nawet nie wiem :/ weekend majowy wiec pewnie nic tam sie nie dzieje :/ Ale jak nowe foty dostane to zobaczycie , obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 01.05.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 http://images50.fotosik.pl/1548/6fcb2aa71c6c577emed.jpg http://images49.fotosik.pl/1493/273d39ca49f6dc10med.jpg http://images50.fotosik.pl/1548/c9f70046705170d9med.jpg http://images42.fotosik.pl/325/2d1c070669470f85med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 01.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Super! Świetna majówkowa niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 01.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Cudownie! Nie powiem, że trochę zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 01.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Ja nawet bardziej niż trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 01.05.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) No ja tez sie ciesze jak glupia . Dzis w pracy co chwile zdjecia ogladalam i sama do siebie sie jaralam Wy juz niedlugo moje Kochane Edytowane 1 Maja 2012 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 02.05.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) :rolleyes: Strona polnocna , czyli sypialnie i lazienka glowna http://images35.fotosik.pl/1354/7f363804fd1cc780med.jpg Nasza sypialnia z oknem katowym http://images35.fotosik.pl/1354/edb0f4d13416f8d5med.jpg Taras i widok na "szklana sciane " http://images49.fotosik.pl/1496/b03278ac849976e2med.jpg Otwarta przestrzen salonu z widokiem na kuchnie http://images49.fotosik.pl/1496/18bedf8b43135de6med.jpg :wiggle: Panowie mowia ze przez te przeszklenia za duzo do murowania nie maja Edytowane 2 Maja 2012 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts