tutli_putli 24.06.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 przede wszystkim zalezy od szczegółowości zapisów w MPZP. Czyjes widzimisie bardzo latwo obalić w SKO. Robert to szczegółowo wyjaśnił - wszystko jest kwestią argumentacji i odpowiedniego podejścia. Znam przypadki zakutych i niekompetentnych urzędasów z długoletnim stażem pracy, dla których jedyną odpowiedzią jest "nie bo nie". I owszem można tutaj szukać nieścisłości w przepisach i obejść ich decyzje ale wtedy to kosztuje niejednokrotnie sporo czasu i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 "nie bo nie" - w Samorządowym Kolegium Odwoławczym 95% takich spraw rozstrzygana jest na korzyść Inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 ojjjj dlaczego ?? jejjj to teraz dopiero pobudziles moja wyobraznie ...z innej bajki jak moj... nietuzinkowy....no no... ejjj wiesz najwazneijsze ze ma sie Tobie podobac prawda ? no ale nie ukrywam ze ciekawi .. co w nim takiego niezwyklego.... z innej bajki bo np. nie mam płaskiego dachu. nietuzinkowy ze względu na kształt co w nim niezwykłego... - niezwykle skomplikowany konstrukcyjnie, glównie poprzez linie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.06.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 ja buduje - nasz domek jest z innej bajki jak Twój, choc równie nietuzinkowy. ale dziennika nie prowadze - chce uniknąć wpisów typu na co Ci taki dom. Przyznam, że mnie ten wpis mocno zaintrygował. Swoją drogą budujesz dla siebie a nie dla innych, olałabym takie wpisy...kurcze ile ja na FM widziałam koszmarnych (dla mnie oczywiście) domów, ale to sprawa tych co je budują i jeśli im się podobają i są szczęśliwi to co mnie to... Moim zdaniem powinno się pokazywać to co nietuzinkowe i różne od pozostałych. Może właśnie to przełamałoby strach w ludziach przed taką innością. Może chociaż galerię wstawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.06.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 "nie bo nie" - w Samorządowym Kolegium Odwoławczym 95% takich spraw rozstrzygana jest na korzyść Inwestora Tak tylko weź pod uwagę, że zanim to kolegium się zbierze w ustawwym terminie itd...itd... często ludzie się już na mecie poddają i wolą nie zaczynać "wojny" z urzędnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.06.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 A u was jest plan czy musicie występować o WZ?U nas planu nie było więc Panie sobie interpretowały po swojemu. Sama tego nie załatwiałam więc nie wiem dokładnie jakich argumentów używał architekt ale ostatecznie na płaski dach nam pozwolili. Tak na koniec tylko aby nam za dobrze nie było, to tylko 7 metrów wysokości dopuścili, choć domy obok mają ponad 9. No ale to są domy z 45 stopniowym dachem. Pewnie też by się dało walczyć dalej ale tak jak ktoś wcześniej napisał, szkoda czasu. Na samo WZ czekaliśmy 4 miesiące.Odnośnie projektowania wnętrz na etapie robienia projektu budowlanego, to zdecydowanie polecam. Jak dom już jest to ściany o 5 cm nie przesuniesz, a czasem tyle potrzeba aby zmieścić wymarzone sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.06.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Przepraszam .. bo tak czytam to co piszecie i juz sie troszke pogubilam .... ja mam wypis z planu , nie WZ.... czy to znaczy ze moge sie starac o WZ??? bo ja slyszalam ze jesli jest wypis a nie WZ to nic nie da sie zmienic .. kata dachu itd.. ale natomias gdy jest WZ to mozna ... duzo czasu zajmuje ... ale jest mozliwe.. czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.06.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 No jak masz wypis z planu to wszystko tam jest precyzyjnie opisane. O WZ występuje się tylko gdy planu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 24.06.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 noooo to bylo glupie pytanie .... ja mam wypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.06.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 (edytowane) mój post jest niżej;) Edytowane 24 Czerwca 2011 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.06.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 z innej bajki bo np. nie mam płaskiego dachu. nietuzinkowy ze względu na kształt co w nim niezwykłego... - niezwykle skomplikowany konstrukcyjnie, glównie poprzez linie dachu Wojtek, wiedziałam, że twój wpis zaintryguje Dziewczyny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.06.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 (edytowane) z innej bajki bo np. nie mam płaskiego dachu. nietuzinkowy ze względu na kształt co w nim niezwykłego... - niezwykle skomplikowany konstrukcyjnie, glównie poprzez linie dachu Wojtek, wiedziałam, że twój wpis zaintryguje Dziewczyny:D a czy minąłem się z rzeczywistością? Edytowane 24 Czerwca 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.06.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 a czy minąłem się z rzeczywistością?[/quote Absolutnie nie, chociaż ja się już przyzwyczaiłam i Twój dom nie robi już na mnie wrażenia. No może jedynie dach.;)Przypomina mi rozkloszowaną spódnicę, jak w tańcu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.06.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Magda, Wojtek ale się tu okrutnie z nami zabawiacie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Magda, Wojtek ale się tu okrutnie z nami zabawiacie:P sado-maso to nie moje zabawy i by nie byc posądzonym o czerpanie jakiejś "dziwnej przyjemnosci" zalaczam link do naszego domu. Projekt to wspolne dzieło Zony i architekta, które Nam się bardzo podoba:hug:. http://www.villanette.pl/salsa.htm Edytowane 27 Czerwca 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 sado-maso to nie moje zabawy i by nie byc posądzonym o czerpanie jakiejś "dziwnej przyjemnosci" zalaczam link do naszego domu. Projekt to wspolne dzieło Zony i architekta, które Nam się bardzo podoba:hug:. http://www.villanette.pl/salsa.htm wojgoc Jest niesamowity !!!!!! Dom oczywiście Piękny. Ja buduję inny (prostokąt zwykły). Ale lubię popatrzeć i podziwiać inne bryły. Jest naprawdę z innej bajki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.06.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Z bajki o hobbitach:) W pierwszej chwili skojarzył mi się z domkiem hobbita właśnie. Bardzo oryginalny budujecie dom. Kompletnie nie z mojej bajki, ale ciekawy, na pewno będzie wzbudzał sensację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.06.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Z bajki o hobbitach:) W pierwszej chwili skojarzył mi się z domkiem hobbita właśnie. Bardzo oryginalny budujecie dom. Kompletnie nie z mojej bajki, ale ciekawy, na pewno będzie wzbudzał sensację. sensacje powiadasz? pisalem, że z innej bajki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.06.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Sensację w sensie poruszenie - wszystko co inne wywołuje emocje. Moi sąsiedzi myślą, że jestem wariatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.06.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Sensację w sensie poruszenie - wszystko co inne wywołuje emocje. Moi sąsiedzi myślą, że jestem wariatką U nas też tak było i jako naczelna świruska w rodzinie zostałam odsądzona od czci i wiary przez rodzinkę męża - do tego stopnia takie mu pranie mózgu skutecznie robili, że w końcu uległ i zrobił projekt zamienny z dachu płaskiego na wielospad o kącie 30st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts