Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

sensacje powiadasz?:( pisalem, że z innej bajki;)

Wojtek odważny ale bardzo fajny ten Wasz dom i jaka tam sensacja, widziałam już tego typu domu(no może aż tak mocno skomplikowane nie były). Sama kiedyś miałam fazę na falki i bawole oczy w dachu :D ehhh i do tego macie oranżerie w projekcie - u mnie niestety na razie wyleciała z planów. :(

Nie wiem czy widzieliście na FM dziennik domku o nazwie Kari ?(projekt z archipelagu) Jak szukałam projektu dla siebie to strasznie fajny wydawał mi się ten Kari na stronach biura. Sama bym nigdy się nie odważyła go budować (dla mnie to był taki właśnie bajkowy dom). Aż tu nagle, razu jednego przeglądam dzienniki i co widzę? Jest na FM dziennik budowy domu Kari. Odważny i cudny domek ktoś wybudował. I nie spotkałam się tam w dzienniku z komentami i pytaniami a dlaczego i po co komu taki dach itp.

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O, u nas w rodzinie dużo sceptycyzmu. Mimo, że budujemy bardzo prosty dom. Najwięcej jest jednak komentarzy "po co w ogóle wam nowy dom, nie możecie mieszkać u cioci?". Już przestałam odpowiadać na te pytania, bo to próżny trud.

Ale ciekawa jestem jak przyjmą budowę kiedy zrozumieją, że połowa domu będzie pod ziemią..

Dobry wieczor :) nono jakietu u mnie dyskusje sa prowadzone :)

NOoo Wojtus inny domek niz moj ..... ale ja Ci powiem jedno .... najwazniejsze ze ma on sie Tobie podobac i Twojej rodzinie ... jesli taki wymarzyliscie to taki ma byc :) mysle ze kazdy z nas ma cos takiego ze liczy sie dla niego opinia innych .. ale jakbysmy mieli sie tym przejmowac to juz bysmy osiwieli dawono !! kazdy dom ma swoich zwolennikow i przeciwnikow .... ja nawet rodzinie jeszcze nie pokazywalam tego bo znam ich opinie juz " jak garaz wyglada albo jakis pawilon na firme, zimny nie domowy i w ogole nie przypomina cieplego rodzinnego domu " - ale ja juz mam to gdzies .... najwazniejsze ze nam sie podoba a sasiadow zdanie tez mi juz bedzie kolo nosa latac ... jest nasz ... taki jak my chcielismy i Wojtas mysle ze jak Tobie sie podoba to tak trzymac :yes: a ja oryginalnych ludzi lubie :)

Nooo a teraz .... architekci robia wycene wnetrza ... praktycznie wszystko oprocz sypialni dzieci .... no i chyba po waszych wypowiedziach sie zdecydujemy... tylko malza mojego musze troszke przekonac ... bo on twierdzi ze to za duzo kasy i ze starata pieniedzy i ze za to juz bysmy mogli duzo innych rzeczy kupic ;)

ehhh ten czas tak szybko leci ... juz lipiec .. a tak chciaalm cos "dziabnac " w tym roku na tej dzilace :( ... dalej czekamy ...

Mówisz założyć normalny? A kto to będzie czytał? Bo ja właściwie tak piszę bardziej dla siebie, żeby się odstresować i nie myśleć o pewnych rzeczach, coś w stylu "mój kochany pamiętniczku, a dzisiaj to..." i potem już nie muszę mysleć o problemach :-). Mąż ma mnie już lekko dosyć i nazywa mnie kierowniczką budowy.

To ja jeszcze to przemyślę :-) bo faktycznie wygodniej się czyta te dzienniki dzień po dniu (ja się wystraszyłam tego dzień po dniu - nie jestem taka systematyczna ha ha).

Mówisz założyć normalny? A kto to będzie czytał? Bo ja właściwie tak piszę bardziej dla siebie, żeby się odstresować i nie myśleć o pewnych rzeczach, coś w stylu "mój kochany pamiętniczku, a dzisiaj to..." i potem już nie muszę mysleć o problemach :-). Mąż ma mnie już lekko dosyć i nazywa mnie kierowniczką budowy.

To ja jeszcze to przemyślę :-) bo faktycznie wygodniej się czyta te dzienniki dzień po dniu (ja się wystraszyłam tego dzień po dniu - nie jestem taka systematyczna ha ha).

Ja będę czytać! :lol:... normalny... i wcale nie obiecuje, że dzień po dniu...;):)

Adk ..jakie tam dzien po dniu .... ja tu tez codzien tak nie pisze ...zreszta co ja pitole ... heheh ja nawet jeszcze projektu skonczonego nie mam :D :D

Bąbel dodaj normalnie kolejny wątek w dziennikach budowy i tak jak ja mam tu bedzie sie go normalnie czytac ... bo tam to takie do dupy czytanie :(

a na bank projekt masz fajny i szybko mi go tu pokazuj :) cos czuje ze razem na tym samym etapie bedzie z budowa ;)

No oczywiście nie poszłam jeszcze spać (kiedy ja pójdę spać przed 2????), to wkleję :-)

Na razie w dzienniku umieściłam tylko to. Na więcej jeszcze nie "dojrzałam". To są bardzo surowe rysunki. Bo my mieliśmy makiety. Architekt przywoził i dyskutowaliśmy co byśmy zmienili. Więc nie prosiłam nawet o wizualki bo nie czułam i właściwie nadal nie czuję potrzeby ich robienia. Makiety pokazały co chciałam wiedzieć.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=50196&d=1301353229

Mam nadzieję, że wyjdzie wpis OK bo mam to tylko w takim formacie.

kurde Adk szkoda ze ty masz ten "nowy beznadziejny dziennik " tam sie tak beznadziejnie czyta wszystko - zaloz ten co my mamy :D heh .... pod ziemia???? dawaj w koncu ten Twoj projekt bo umieram z ciekawosci !!!!!!!:p

No Ala kolejny świetny nowoczesny domek się zapowiada. :D

popieram pomysł z tradycyjnym dziennikiem - ja wchodzę do Ciebie i się nie potrafię tam odnaleźć. Myślę, że dużo osób tak ma...Sama mam ten stary i nowy i z nowego pomału się wycofuje bo to jakaś masakra jest i jeden, wielki chaos.

Też nie piszę systematycznie i systematycznie nie czytam wszystkich swoich subskrybcji. Jak gdzieś wejdę po jakimś czasie to w starym łatwiej potem przewertować wszystko i cofnąć się w czasie aby być na bieżąco.

Edytowane przez tutli_putli