Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ... taka krotka informacja .. prace z projektem posuwaja sie do przodu ... ehh potrzebne bedzie badanie gruntu :( myslalm ze obejdzie sie bez ale mowia ze potrzebuja :( . wy tez robiliscie ????.... Projekt wnetrz .... negocjacje trwaja ... ale mysle ze damy chyba rade na cos sensownego przystac i chyba sie zdecydujemy ... mysle ze im tez troszke zalezy :)

ludzie juz lipiec ....... ehhh jak ten czas leci !!!!!!

Witam ... taka krotka informacja .. prace z projektem posuwaja sie do przodu ... ehh potrzebne bedzie badanie gruntu :( myslalm ze obejdzie sie bez ale mowia ze potrzebuja :( . wy tez robiliscie ????.... Projekt wnetrz .... negocjacje trwaja ... ale mysle ze damy chyba rade na cos sensownego przystac i chyba sie zdecydujemy ... mysle ze im tez troszke zalezy :)

ludzie juz lipiec ....... ehhh jak ten czas leci !!!!!!

czyli jest szansa na przywrócenia pierwotnego kształtu Twoich "cycków":yes:.

Badania gruntu robiłem, dla swiętego spokoju zaprosiłem również różdżkarza - efektem wizyty sa dwa grzybki w ławach.

czyli jest szansa na przywrócenia pierwotnego kształtu Twoich "cycków":yes:.

Badania gruntu robiłem, dla swiętego spokoju zaprosiłem również różdżkarza - efektem wizyty sa dwa grzybki w ławach.

No Wojtek Ty to chyba moim ulubionym gosciem tu zostaniesz :D:D hehe , tak tak jest szansa ... bede Cie na biezaco informowac :yes:

No dobra przekonaliscie mnie ... ile takie badania kosztuja ?? ktos sie orientuje ?? cos pewnie kolo 1500 zl ... chyba tak? ..

Edytowane przez Oliwka 29

Nie ma problemu ;)

Nooo toz nowych info ..... odwierty beda robione w przyszlym tyg i taniusio wyszlo takze jestem zadowolona :)

w sprawie projektu zaszla jedna zmiana po rozmowie z konstruktorem .. a mianowicie strop bedzie monolit ( chcialam tanszy ten zwykly ) ale ze wzgledu na okna swietliki kuchnia- spizarnia bedzie monolit , moze i dobrze . Projekt ma byc oddany pod koniec lipca , poczatek sierpnia o PnB :) .... ehh mam nadzieje ze wszystko pojdzie zgodnie z planem i zaczniemy budowe w tym roku ...

a tak w ogole zabukowalam dzis bilety do Polski na wakacje :) bo juz irlandzkiej pogody mam dosc :( wrrrrrrr deszcz i deszcz ....

Witam .. no to z takich rzeczy ... wiercrnia zrobione , dokumentacja ma byc na srode .w trakcie szykowani papierow dowiedzielismy sie ze pozwolenie na gaz wygasla w kwietniu :bash:, ale podobno to nie problem i architekci w 2 dni zalatwia . nastepny problem to prad - ktory okazal sie NAPOWIETRZNYM ( ???? ) i wychodzi na to ze moze byc to kabel i dacy na dach mojego domu (???), chyba kogos pogrzalo ... ale ze na wystapienie o warunki naziemnego trzeba czekac 30 dni , wiec robimy tak ze wystepujemy o pozwolenie z takim a po uzyskaniu pozwolenia wystapiny o wydanie nowych warunkow na prad , mylse ze nie bedzie problemow bo sasias obok mam skrzynke tez .

Nooo i teraz moj mega problem .... dach ..... tak jak wszyscy chwalicie piekna bryle ( bo taka jest :p) to jednak nie bylam swiadoma kilku rzeczy ...ehhh no takie ukrycie dachu za attyka nie jest za proste i czeste przede wszytskim i dla ludzi i konstruktorow ktorzy w polski realiach buduja tylko dworki jest wielkim problemem , nie na nasze czasy i spotyka sie z krytyka , wielka trudnoscia i w ogole czego ja sie nie nasluchalam .....ze jak nie bedzie idealnie zrobione to bedzie sie lac woda itd... zzielenialam troche po tych super wiesciach ...i troche sie wystraszylam... no wiec na gorze sa tam ukryte 3 dachy dwuspadowe i po rozmowie z przedstawicielem SILKAPLANU ( bo tym ma byc to wszytsko oblozone ) powiedzieli ze to duzo lepiej miec taki dach niz dach z jednym spadkiem bo woda centralnie zlatuje do spustow , ale fakt musi byc zrobiony caly system dla tego projektu gdzie cala membrana bedzie wspolgrala z rynnami w tym projekcie . oczywiscie sa u mnie rynny wew ( a co za tym idzie kolejny probem ) ale albo sie chce ladnie albo praktycznie ehhh :( ... no i calosc musi wykonywac osoba ktora juz to wczesniej wykonywala, spec ... tylko gdzie takich szukac :( ......troche sie po tej rozmowie z nimi podbudowalam , bo wczesniej to jakas masakra byla ...mambrana ma byc oblozona takze attyka dla bezpieczenstwa i szczelnosci, no i tam architekci dalej kombinuja z wykonawca membrany zeby to wszystko bylo na "cycus glancus "..

Aha z tego wszystkiego zapomnialam dodac ze wynegocjowalismy super cene za projekt wnetrz :lol2: robimy wszystko oprocz 2 sypialnie dzieci i tam garazu , kotlowni , garderob , schowkow itd .... dzis sobie zerknelam na wykonanie juz projektu wnetrz w jednym z domkow tamizo.... ludzie ... :jawdrop:.... pieknosci normalnie .... z najdrobniejszymi szczegolami ... wizualki to nic w porownaniu do zdjec na zywo .... cudenko .... jeszcze bardziej sie upewnilam w tym ze chce zeby to oni wlasnie robili :) i tak sie wlasnie stanie .. :)

Aha z tego wszystkiego zapomnialam dodac ze wynegocjowalismy super cene za projekt wnetrz :lol2: robimy wszystko oprocz 2 sypialnie dzieci i tam garazu , kotlowni , garderob , schowkow itd .... dzis sobie zerknelam na wykonanie juz projektu wnetrz w jednym z domkow tamizo.... ludzie ... :jawdrop:.... pieknosci normalnie .... z najdrobniejszymi szczegolami ... wizualki to nic w porownaniu do zdjec na zywo .... cudenko .... jeszcze bardziej sie upewnilam w tym ze chce zeby to oni wlasnie robili :) i tak sie wlasnie stanie .. :)

Gratulacje!!!

A różnymi opiniami nt projektu się nie stresuj. Ile myśmy się nasłuchali, że dziwny, drogi, nieprzystosowany do warunków atmosferycznych, że statek kosmiczny albo McDonald :yes:

Tak już jest w tym kraju - co nietypowe, wzbudza skrajne emocje

Musicie być świadomi wszystkich niebezpieczenstw i kosztów, poza tym to Wam się ma podobać i to Wy będziecie tam mieszkać, resztę olać

Musicie być świadomi wszystkich niebezpieczenstw i kosztów, poza tym to Wam się ma podobać i to Wy będziecie tam mieszkać, resztę olać

obawiam się, że z tą świadomością wszystkich niebezpieczeństw i kosztów jest odwrotnie proporcjonalnie jak do podobania się. Im bardziej cos nietypowego i przez to ładniejszego tym, niestety, droższe.

Moja chatka jest lekko pozakrąglana - na etapie projektu nie miałem swiadomości kosztów i problemów.