sewerynslowi 30.05.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 witam, mam problem z wjazdem do garażu - garaż w piwnicy budynku, podłoże rodzime stanowi piasek, żwir. Zastanawiam się nad położeniem płyt ażurowych o wymiarach 60x40 cm o grubości 10 cm, zabezpieczonych po bokach krawężnikami drogowymi. Teraz moje pytanie: czy muszę zastosować podbudowę z tłucznia lub chudziaka (piasek z cementem)? czy wystarczy dobrze zagęścić podłoże rodzime (zagęszczarką oraz wodą)? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.05.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Proponuję wykonać warstwę chudziaka nawet mieszając rodzimy materiał z cementem na pół sucho.Zapobiegnie to ewentualnemu klawiszowaniu płyt pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 30.05.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Nasyp tam nie chudziaka tylko gruzu mielonego bez cegły. Gruz będzie dobrze odprowadzał wodę i stabilizował podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 17.06.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 dzięki za pomoc - nasypałem gruzu, potem kruszywa łamanego, dobrze zagęściłem, trochę piasku na podsypkę i na to płyta. Zasypałem płyty żwirem. Jak narazie jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts