Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chińskie płytki do łazienki

szarak

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja własnie dziś się WŚCIEKŁAM

zamówiłam w WEMIE 02.maja płytki Madagaskar (są piękne!): ściany, podłoga, dekory. Tylko te mi się spodobały, a nałaziłam się wybierając płytki jak czubek jakiś.

płytki miały być za 3-4 dni. I co? I sama dzisiaj dzwonię kiedy mogę odebrać bo fachowcy czekają, a tu mi pan lekceważącym tonem że płytek nie ma i najprawdopodobniej nie będzie bo fabryka zamknęła linię produkcyjną tej seriii czy coś? (ciekawe gdzie ta fabryka :-? made in china). I nie ma dla mnie płytek.

Zamówienie przyjęli, ale zadzwonić że nie ma to nie mogli :evil:

I jutro a piać od nowa szukam tych CHOLERNYCH PŁYTEK DO ŁAZIENKI!!!@!

Owszem,o gustach się nie dyskutuje.

A o ich braku?

Podam Ci przykład aby być dobrze zrozumianym.

Ja np.nie lubię stylu rustykalnego.Ale nie przeszkadza mi to w podziwianu wnętrz urządzonym w tymże stylu.Potrafię docenić piękne wnętrze rustykalne urządzone ze smakiem,dobrym gustem,zachowaniem świetnych proporcji,użyciem zachwycających detali,dobrze dobranych kolorów.

Pochwalę to wnętrze jako pięknie urządzone ale bym w nim nie zamieszkał.

I w takim przypadku rozmowa o gustach byłaby nie na miejscu.

Ale odróżnijmy to od kiczowatych,szmirowatych,tandetnych potworków gdzie o żadnym guście nie może być mowy.

ot odezwal sie pan i wladca, ten ktory ma monopol na wiedze, co jest piekne a co brzydkie..

zapytam po raz koleny co mial Twoj pierwszy post wniesc do tego watku?

chcialbys zeby ktos pisal tak o twoich wnetrzach?

oj przepraszam twoje to inna klasa.. :roll: na pewno wszystkich zwalaja z nog i napalaja mieszanka zachwytu i zawisci ze ktos tak doskonaly gust ma.

zal mi ciebie. nie jestem fanka takich kafelek, zajrzalam tu z ciekawosci, ale twoja reakcja mnie po prostu zniesmaczyla.

ot odezwal sie pan i wladca, ten ktory ma monopol na wiedze, co jest piekne a co brzydkie..

nie mam monopolu

zapytam po raz koleny co mial Twoj pierwszy post wniesc do tego watku?

to przesłuchanie?

chcialbys zeby ktos pisal tak o twoich wnetrzach?

po to jest forum aby każdy mógł wyrazić swoją opinię

oj przepraszam twoje to inna klasa.. :roll: na pewno wszystkich zwalaja z nog i napalaja mieszanka zachwytu i zawisci ze ktos tak doskonaly gust ma.

skoro tak twierdzisz

zal mi ciebie. nie jestem fanka takich kafelek, zajrzalam tu z ciekawosci, ale twoja reakcja mnie po prostu zniesmaczyla.

a mnie Ciebie nie jest żal,przegryź owockiem to Ci przejdzie zniesmaczenie

O! I biedna Nefer przyszła się poskarżyć

Owszem,o gustach się nie dyskutuje.

A o ich braku

Potrafię docenić piękne wnętrze rustykalne urządzone ze smakiem,dobrym gustem,zachowaniem świetnych proporcji,użyciem zachwycających detali,dobrze dobranych kolorów.

I w takim przypadku rozmowa o gustach byłaby nie na miejscu.

Ale odróżnijmy to od kiczowatych,szmirowatych,tandetnych potworków gdzie o żadnym guście nie może być mowy.

czy to nie brzmi jak monopol na wiedze ?

a teraz parz => Równajac do Twojego poziomu, uwazam ze zeliwne lwie nozki od twojej wanny sa wyjatkowo tandetne :lol:

i co wniosl moj komentarz do twojej lazienki, oprocz tego ze pewnie ci sie troche zrobilo przykro?

moze przemyslisz i wymienisz wanne na inna :lol:

a moze napiszesz ze jestem bezgusciem i nie odrozniam kiczowatych,szmirowatych,tandetnych potworków (za ktore nozki tej wanny uwazam) od szczytu dobrego gustu i design'u?

[

a teraz parz => Równajac do Twojego poziomu, uwazam ze zeliwne lwie nozki od twojej wanny sa wyjatkowo tandetne :lol:

i co wniosl moj komentarz do twojej lazienki, oprocz tego ze pewnie ci sie troche zrobilo przykro?

a moze napiszesz ze jestem bezgusciem i nie odrozniam kiczowatych,szmirowatych,tandetnych potworków (za ktore nozki tej wanny uwazam) od szczytu dobrego gustu i design'u?

i właśnie tym się różnię od Ciebie,że szanuję Twoje zdanie i nie mam Ci za złe,że je przedstawiłeś

[

i właśnie tym się różnię od Ciebie,że szanuję Twoje zdanie i nie mam Ci za złe,że je przedstawiłeś

no dobrze, ale nie odpowieziales na moje pytanie

=> co to moje zdanie wnioslo? cos zmiensz w tej lazience ? nozki zaczna ci sie mniej poobac? no co??? mysle ze nic, oprocz tego ze pozostaje lekki niesmak.

ja tez szanuje zdanie innych, ale tez jestem tolerancyjna. jesli jakies wnetrze mi sie spodoba pochwale, jesli nie - nie klamie ze jest piekne lub nie pisze, ze jest brzydkie, czy tandetne => po prostu nie komentuje, chyba ze tworca postu o opinie prosi. I nawet w takim przypadku nigy nie napisalabym "o jesuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

ależ brzydkie"

Pomysl jak to forum by wygladalo, gyby kazdy ocenial kazde wnetrze wg swojego gustu i uznania....

Poza tym kazdy robi sobie dom jaki mu sie podoba, w miare potrzeb/gustu/mozliowsci. =>czy ty naprawde nie rozumiesz co to tolerancja i kultura wyczucie i takt? jesli nie to nie wiem skad sie urwales.

i na tym zakoncze

Po pierwsze ,pisałem o płytkach nie o łazience.

Po drugie,byłoby ciekawiej gdyby każdy walił prosto z mostu.

Po trzecie,a czy Ty wiesz co to jest szczerość?

A co do tych nóżek...

Nie było innych :lol:

mylisz szczerosc z nieokrzesaniem (gdy brakuje wyczucia, roztropności w tym, kiedy i jak mówić to, co czujemy i myślimy)

Ja wynalazłam te płytki w Leroyu i zdecydowałam się na Troje (przeszłam z Diuny - Opoczno), chce mieć klimat egipski, grecki, rzymski - coś w ten deseń i Troja mi się bardzo podoba i nawet udało mi się przekonać męża do nich, wcześniej był zafiksowany na wielbłądki z Diuny.

O dziwo, w Warszawie są tańsze niż w sklepie, który podajecie. Glazura i terakota 57zł/m, dekor 40zł, listwa 12zł, cygaro 7zł. Chyba dekor i listwa są droższe, ale tego akurat dużo się nie kupuje, glazura i terakota są tańsze a to przy wykładaniu łazienki robi różnicę już kilkuset złotych.

Jednak niepokoją mnie te informacje o radioaktywności itp. Oczywiście wiedziałam, że sporo rzeczy z Chin ma takie "niespodzianki" w sobie, ale nie wiedziałam, że te płytki są chińskie.... kurcze teraz poważnie się zastanawiam nad kupnem....

W tym stylu jest Trawertino z Cersanitu:

http://www.elazienki.com/plytka-scienna-25x35-cersanit-trawertino-brown-p-9484.html

Zobacz, może Ci się spodoba :wink:

• 2 weeks później...
Co sądzicie o chonskim gresie polerowanym Marco Polo?

mam całą łazienke w "Marco Polo"

jest OK. płytki kalibrowane oczywiście

RURKA jeśli jeszcze udzielasz się na forum, napisz, proszę jakie płytki masz w łazience, mnie podobają się brązowe z serii Afric, ale nie mam pojęcia jak je ułożyć.

• 2 months później...
  • 1 year później...

Witam

Mam pytanie odnośnie płytek chińskich ponieważ slyszalem ze zadne płytki chwińskie nie przejda w pl testu na promieniotworczośc no i po za tym są pokrzywione oraz kruche

czy to prawda??

Chodzi głównie o firmę Ceramistic - kolekcja Toscana

Pozdrawiam