Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

deweloper z naprzeciwka postawił coś na wzór muru oporowego. I teraz mam dylemat - bo patrząc na projekty, które były w necie nic takiego jak na zdjęciach nie miało mieć miejsca.

I teraz pytania:

- jest to bezpieczne

- czy musiał mieć na to pozwolenie

- czy uderzyć z tym do nadzoru budowalnego

dzięki za porady. fotki niżej. Przepraszam, jeżeli nie ten dział co trzeba.

IMG_2927.jpg

IMG_2931.jpg

IMG_2928.jpg

Gość zibik_eng

A który to dełeloper był taki genialny i dał do "netu" kompletne dokumentacje wykonawcze stawianego budynku mieszkalnego?

"W necie" mógł Pan co najwyżej pooglądać jakieś wizualizacje 3D (których zadaniem było "łowić klientów") a nie dokumentację którą złożył do urzędu w celu uzyskania pozwolenia na budowę...

A który to dełeloper był taki genialny i dał do "netu" kompletne dokumentacje wykonawcze stawianego budynku mieszkalnego?

"W necie" mógł Pan co najwyżej pooglądać jakieś wizualizacje 3D (których zadaniem było "łowić klientów") a nie dokumentację którą złożył do urzędu w celu uzyskania pozwolenia na budowę...

owszem - to była wizualizacja. Aczkolwiek w życiu bym nie przypuszczał, że zrobią taki idiotyzm.

Proszę zwrócić uwagę, (widać to na obrazkach 2 i 3) jak ma się wysokość płotu obok do muru oporowego.

Chcesz wojować w sprawie którą przegrasz? Mur oporowy jest na innej działce niż Twoja, oddziela was droga , mur powstał wg projektu i zgodnie z pozwoleniem, nic nie poradzisz. Patrz bardziej kompleksowo Tobie nie pasuje mur, a co by mówili mieszkańcy domów dewelopera jakby im spadek był na działce?

nie chcę wojować. chciałbym się właśnie dowiedzieć czy mur powstał zgodnie z projektem i zgodnie z normami np. bezpieczeństwa dla takich konstrukcji.

patrząc na sposób budowania przez tego dewelopera śmiem wątpić że był do tego stosowny projekt.

oczywiście jak się przeszedłem do starostwa to dowiedziałem się, że przez fakt oddzielania drogą nie jestem stroną i nie zostaną mi udzielone żadne informacje.