peter4x5 30.05.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 mam stary dach prawie 300 lat beleczki ok 15 cm jaka kolejnosc nalezy zachowac przy rozbiorce dzwig nie wchodzi w gre - linie energetyczne plus drzewa dolaczam rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 30.05.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) Otwórz projekt rozbiórki i przeczytaj w jakiej kolejności wykonywać prace rozbiórkowe. W ??? posiadanym ??? projekcie rozbiórki masz również opisane sposoby zabezpieczenia elementów konstrukcji dachu aby podczas prac nie wystąpiła katastrofa budowlana. Nie ma projektu? Czyli pytasz się w jaki sposób dokonać samowoli budowlanej ??? Do tego 300 letniego dachu który na 99.9999% jest wpisany w rejerstr zabytków??? Takie zabawy są bardzo kosztowne... Edytowane 30 Maja 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 30.05.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Otwórz projekt rozbiórki i przeczytaj w jakiej kolejności wykonywać prace rozbiórkowe. W ??? posiadanym ??? projekcie rozbiórki masz również opisane sposoby zabezpieczenia elementów konstrukcji dachu aby podczas prac nie wystąpiła katastrofa budowlana. Nie ma projektu? Czyli pytasz się w jaki sposób dokonać samowoli budowlanej ??? Do tego 300 letniego dachu który na 99.9999% jest wpisany w rejerstr zabytków??? Takie zabawy są bardzo kosztowne... przeczytaj moj post ja sie pytam kogos kto buduje w drzewie o rade po co mi Twoje madre "rady". po pierwsze faceci ktorzy moga co zaprojektowac sami poradzili mi zeby popytac bo nie bardzo moga to ugryzc ze wzgledu na wiek konstrukcji po drugie masz pecha a ja szczescie bo ten budynek zalapuje sie w tych Twoich 0,0001% i nie jest w rejestrze przerobilem to juz z konserwatorem i ludzmi od rekonstrukcji zabytkowych budowli po trzecie mam na tyle kasy zeby sie w to bawic wiec jak nie wiesz jak to zrobic to nie dawaj "fachowych rad". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 30.05.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) przeczytaj moj post ja sie pytam kogos kto buduje w drzewie o rade po co mi Twoje madre "rady". Przeczytałem, nie znalazlem nic o "budowaniu w drzewie"... Przepraszam bardzo że udzieliłem odpowiedzi na zadane pytanie - jak to zrobić legalnie zapomnialem ze to forum muratora... po pierwsze faceci ktorzy moga co zaprojektowac sami poradzili mi zeby popytac bo nie bardzo moga to ugryzc ze wzgledu na wiek konstrukcji po drugie masz pecha a ja szczescie bo ten budynek zalapuje sie w tych Twoich 0,0001% i nie jest w rejestrze przerobilem to juz z konserwatorem i ludzmi od rekonstrukcji zabytkowych budowli po trzecie mam na tyle kasy zeby sie w to bawic wiec jak nie wiesz jak to zrobic to nie dawaj "fachowych rad". Ad.1 Prawdziwi to "fachowcy" którzy brak wiedzy tłumaczą wiekiem prostej konstrukcji dachowej i odsyłaja do forów internetowych... Ad.2 Ma Pan szczęście Ad.3 Brak kasy czy nadmiar nie usprawiedliwia nielegalne działania - zwykła samowola budowlana odnośnie mojego "braku wiedzy" co zrobić... już Panu piszę - pierdyknąć piłą spalinową wszystkie krokwie w kalenicy a potem wszystkie słupy u podstawy i po rozbiórce. Druga metoda podlać benzyną i podpalić... Edytowane 30 Maja 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 31.05.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 peter..zdejmujesz pokrycie.demontujesz te skosne kratownicedemontujesz krokwiedemontujesz podciągi (te co narysowałeś słupki podpierające jak szubienice troche) Projekltant zrobił cię w jajo jak niepowiedział jak rozebrac, weź normalnego cieslę i niech ci rozbierze, rozbieranie przebiega odwrotnie niż składanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 01.06.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 A później tylko czekać na mandacik z Państwowego Nadzoru Budowlanego za samowolkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts