Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolejnosc rozbiorki - pytanie

peter4x5

Recommended Posts

Gość zibik_eng

Otwórz projekt rozbiórki i przeczytaj w jakiej kolejności wykonywać prace rozbiórkowe. W ??? posiadanym ??? projekcie rozbiórki masz również opisane sposoby zabezpieczenia elementów konstrukcji dachu aby podczas prac nie wystąpiła katastrofa budowlana.

Nie ma projektu? Czyli pytasz się w jaki sposób dokonać samowoli budowlanej ??? Do tego 300 letniego dachu który na 99.9999% jest wpisany w rejerstr zabytków??? Takie zabawy są bardzo kosztowne...

Edytowane przez zibik_eng

Otwórz projekt rozbiórki i przeczytaj w jakiej kolejności wykonywać prace rozbiórkowe. W ??? posiadanym ??? projekcie rozbiórki masz również opisane sposoby zabezpieczenia elementów konstrukcji dachu aby podczas prac nie wystąpiła katastrofa budowlana.

Nie ma projektu? Czyli pytasz się w jaki sposób dokonać samowoli budowlanej ??? Do tego 300 letniego dachu który na 99.9999% jest wpisany w rejerstr zabytków??? Takie zabawy są bardzo kosztowne...

przeczytaj moj post

ja sie pytam kogos kto buduje w drzewie o rade

po co mi Twoje madre "rady".

po pierwsze faceci ktorzy moga co zaprojektowac sami poradzili mi zeby popytac bo nie bardzo moga to ugryzc ze wzgledu na wiek konstrukcji

po drugie masz pecha a ja szczescie bo ten budynek zalapuje sie w tych Twoich 0,0001% i nie jest w rejestrze

przerobilem to juz z konserwatorem i ludzmi od rekonstrukcji zabytkowych budowli

po trzecie mam na tyle kasy zeby sie w to bawic

wiec jak nie wiesz jak to zrobic to nie dawaj "fachowych rad".

Gość zibik_eng
przeczytaj moj post

ja sie pytam kogos kto buduje w drzewie o rade

po co mi Twoje madre "rady".

Przeczytałem, nie znalazlem nic o "budowaniu w drzewie"...

Przepraszam bardzo że udzieliłem odpowiedzi na zadane pytanie - jak to zrobić legalnie zapomnialem ze to forum muratora...

po pierwsze faceci ktorzy moga co zaprojektowac sami poradzili mi zeby popytac bo nie bardzo moga to ugryzc ze wzgledu na wiek konstrukcji

po drugie masz pecha a ja szczescie bo ten budynek zalapuje sie w tych Twoich 0,0001% i nie jest w rejestrze

przerobilem to juz z konserwatorem i ludzmi od rekonstrukcji zabytkowych budowli

po trzecie mam na tyle kasy zeby sie w to bawic

wiec jak nie wiesz jak to zrobic to nie dawaj "fachowych rad".

Ad.1 Prawdziwi to "fachowcy" którzy brak wiedzy tłumaczą wiekiem prostej konstrukcji dachowej i odsyłaja do forów internetowych...

Ad.2 Ma Pan szczęście

Ad.3 Brak kasy czy nadmiar nie usprawiedliwia nielegalne działania - zwykła samowola budowlana

odnośnie mojego "braku wiedzy" co zrobić... już Panu piszę - pierdyknąć piłą spalinową wszystkie krokwie w kalenicy a potem wszystkie słupy u podstawy i po rozbiórce.

Druga metoda podlać benzyną i podpalić...

Edytowane przez zibik_eng

peter..

zdejmujesz pokrycie.

demontujesz te skosne kratownice

demontujesz krokwie

demontujesz podciągi (te co narysowałeś słupki podpierające jak szubienice troche)

Projekltant zrobił cię w jajo jak niepowiedział jak rozebrac, weź normalnego cieslę i niech ci rozbierze, rozbieranie przebiega odwrotnie niż składanie