ZbylR 09.06.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Chętnie dowiem się, gdzie są sklepy/punkty kominkarskie z szeroką gamą wkładów kominkowych do obejrzenia. Tak na żywo, nie w necie. Podacie mi jakieś lokalizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.06.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 też kupiłam samochód na allegro Fakt., pojechalam go obejrzec, ale w koncu jezeli chodzi o samochód, to przynajmniej jest co oglądać, a wkład kominkowy? Nawet jak go pomacam, to wiele się nie dowiem. Samochód ma więcej części , więc teoretycznie jest więcej do oglądania . Ale ten co ogląda musi wiedzieć co ogląda , bo jak nie to będzie tak jak z moją żoną - "i koniecznie czerwony":D Z drugiej strony ,być może nie oglądałaś jeszcze prawdziwego salonu kominkowego. Mam taki model wkładu , który kosztuje tyle co Dacia Logan w promocji. Zapewniam Cię , że klienci długo go oglądają przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.06.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Chętnie dowiem się, gdzie są sklepy/punkty kominkarskie z szeroką gamą wkładów kominkowych do obejrzenia. Tak na żywo, nie w necie. Podacie mi jakieś lokalizacje? W każdym dużym mieście ,jest przynajmniej jeden. Oficjalnie jest z 1500 firm . Załóżmy ,że 1000 ma jakąś wystawkę, więc z 500 ma tą wystawkę porządną .Taka wystawka jak u mnie i lepsza , to pewnie ze 100 firm . Rozejrzyj się po okolicy , a nie tylko nos w klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 09.06.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 A ile to można mieć wkładów na wystawce? 50 - 200 sztuk....To i tak taka wystawka nie jest miarodajna i nie reprezentuje nawet części dostępnych wkładów w Polsce.My z reguły mamy na stanie ok 10 - 20 sztuk wkładów, z reguły tych co są zamówione i czekają w kolejce na montaże.No i jeszcze sporo innych klamotów i żelastwa.A może obudowy na wystawce z 300 - 800 wzorów kształtów brył, a gdzie kolory i opcje wykończeń czyli kosmetyka.A z reguły klient i tak chce mieć inną dopasowaną konkretnie do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 09.06.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) A Ty Piotrze z Wielkopolski, nie jesteś zmartwiony brakiem aktywności na forum Enia z Wielkopolski.Bo z tego co w innym temacie napisał Mistrz Zduństwa, Eniu to ten co pcha taczki u Batury i co nieco łapie z tematów o kominkach. Edytowane 9 Czerwca 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 09.06.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Sprawdziłam cenę na allegro z ciekawości. A tu proszę, taka sama jak dostałam lokalnie (biorąc pod uwagę vat, na allegro najczęściej też cena 8%). Nie jest więc tak źle , tym bardziej że nie jest to firma "szukająca miejsca na rynku". Cena za robociznę też nie jest wygórowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 10.06.2011 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 No to jak na Allegro masz taką samą cena jak od "lokalnej" firmy ..kup na allegro zawsze lepiej kupić dalej.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.06.2011 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Przecież na Allegro można szukać też lokalnej firmy. System Allegro umożliwia wyszukiwanie ofert w pobliżu naszego miejsca zamieszkania o których nie wiemy.Po zawężeniu kryterium wyszukiwania możemy znaleść ofertę sąsiada chcącego przykładowo sprzedać samochód, lub coś innego.Czy przykładowo ofertę zduna który przeprowadził się do naszego miasta i wykonuje kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.06.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 A ile to można mieć wkładów na wystawce? 50 - 200 sztuk.... To i tak taka wystawka nie jest miarodajna i nie reprezentuje nawet części dostępnych wkładów w Polsce. My z reguły mamy na stanie ok 10 - 20 sztuk wkładów, z reguły tych co są zamówione i czekają w kolejce na montaże. No i jeszcze sporo innych klamotów i żelastwa. A może obudowy na wystawce z 300 - 800 wzorów kształtów brył, a gdzie kolory i opcje wykończeń czyli kosmetyka. A z reguły klient i tak chce mieć inną dopasowaną konkretnie do siebie. Co Ty możesz wiedzieć o wystawce , skoro jej nie masz? Tak samo ,możesz opowiadać o wakacjach na Dominikanie ,że są bebe , choć nigdy tam nie byłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.06.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Coś wywiad gospodarczy Piotrze z Wielkopolski nie informuje Cię o wszystkim do końca. Oczywiście nie prowadzimy rozbudowanego "wystawowego salonu kominkowego" gdyż uważamy, że obciążanie klienta kosztami jest w tym wypadku zbędne i niepotrzebne. Prowadzimy jedynie punkt magazynowo wystawowy taki jaki nam jest potrzebny, jest on zarazem miejscem odbioru przesyłek dla spedycji. Nam głównie do działania potrzebne jest całoroczne zaplecze warsztatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbylR 10.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 W każdym dużym mieście ,jest przynajmniej jeden. Oficjalnie jest z 1500 firm . Załóżmy ,że 1000 ma jakąś wystawkę, więc z 500 ma tą wystawkę porządną .Taka wystawka jak u mnie i lepsza , to pewnie ze 100 firm . Rozejrzyj się po okolicy , a nie tylko nos w klawiaturze Rozglądałem się, ale nic nie znalazłem. Są punkty, które mają po kilka wkładów, dwóch czy trzech producentów i to wszystko. Byłem w wielu. Dodam, że mieszkam obecnie w dużym mieście. Podtrzymuję zainteresowanie salonem kominkowym z szeroką gamą produktów do obejrzenia/dotknięcia, nie z nosem w klawiaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 10.06.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 No to jak na Allegro masz taką samą cena jak od "lokalnej" firmy ..kup na allegro zawsze lepiej kupić dalej.. . Super wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.06.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Rozglądałem się, ale nic nie znalazłem. Są punkty, które mają po kilka wkładów, dwóch czy trzech producentów i to wszystko. Byłem w wielu. Dodam, że mieszkam obecnie w dużym mieście. Podtrzymuję zainteresowanie salonem kominkowym z szeroką gamą produktów do obejrzenia/dotknięcia, nie z nosem w klawiaturze. Spróbuję zapytać jakiejś wróżki , może mi podpowie jak ci pomóc . Przyjedź do mnie ,albo " beknij" w końcu gdzie mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Rozglądałem się, ale nic nie znalazłem. Są punkty, które mają po kilka wkładów, dwóch czy trzech producentów i to wszystko. Byłem w wielu. Dodam, że mieszkam obecnie w dużym mieście. Podtrzymuję zainteresowanie salonem kominkowym z szeroką gamą produktów do obejrzenia/dotknięcia, nie z nosem w klawiaturze. Może warto poczekać na Targi w Poznaniu, lub jakieś inne większe, popularne, czyli skuteczne dla wystawiających.... Tam jest duży przekrój producentów. Nie mam na myśli jakiś lokalnych targów, gdzie przykładowo z danej branży jest jeden wystawca, który chcąc niechcąc zajmuje pierwsze miejsce w kategorii... Edytowane 11 Czerwca 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 11.06.2011 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Rozglądałem się, ale nic nie znalazłem. Są punkty, które mają po kilka wkładów, dwóch czy trzech producentów i to wszystko. Byłem w wielu. Dodam, że mieszkam obecnie w dużym mieście. Podtrzymuję zainteresowanie salonem kominkowym z szeroką gamą produktów do obejrzenia/dotknięcia, nie z nosem w klawiaturze. Napisz z jakiego jesteś regionu , znam wiele firm w Polsce "od Zamościa do Zielonej Góry" , podpowiem gdzie masz taki sklep z kominkami . U nas mamy praktycznie 3 firmy z wkładami na wystawce , za to kafli z 10:) kaflarni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekszd 11.06.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Chętnie dowiem się, gdzie są sklepy/punkty kominkarskie z szeroką gamą wkładów kominkowych do obejrzenia. Tak na żywo, nie w necie. Podacie mi jakieś lokalizacje? Podaję link gdzie znajdziesz adresy salonów kominkowych sieci GALERIA KOMINKÓW, są w ponad 20 miastach .. http://www.galeriakominkow.pl/Nasze_sklepy/?sklep=show Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.06.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam.Jeżeli chodzi o paleniska (wkłady), to powiedzmy, że pod tymi adresami zobaczyć można "specyficzną" gamę produktów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.06.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 chciał , to ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 15.06.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Aktualnie mamy na szczęście w Polsce tzw. wolność gospodarczą, która objawia się w pełnej swobodzie przepływu materiałów i wykorzystywaniu wszelkich, dozwolonych prawem, metod sprzedaży i marketingu. Wystawianie materiałów na Allegro nie jest niczym złym, więc nie rozumiem negacji niektórych osób do tej formy. W dzisiejszych czasach zwycięża spryt i pomysłowość, co w połączeniu z dobrą organizacją i zaangażowaniem odpowiednio dużego kapitału powinno przynieść sukces, nawet na trudnym rynku. Ja osobiście nie lubię jakichkolwiek ograniczeń, zakazów, nakazów itp. Uważam, że podstawowym celem każdej działalności gospodarczej powinno być zadowolenie klienta, co zawsze przełoży się na właściwy wynik finansowy firmy. To, że sprzedaje się kominki przez internet (Allegro), oznacza, że jest takie zapotrzebowanie płynące z rynku. Każda firma podejmuje swoją autonomiczną decyzję, czy zawalczyć o ten "kawałek tortu" i nie ma w tym nic złego. Podobnie sprawa się ma na przykład z krytyką Piotra Batury, który prowadzi odpłatne szkolenia. Ma do tego prawo i jeżeli widzi w tym sens finansowy, to chwała mu za to. On znalazł swój mały torcik i go konsumuje... Smacznego Reasumując, trochę tolerancji Panowie! Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 15.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Podobnie sprawa się ma na przykład z krytyką Piotra Batury, który prowadzi odpłatne szkolenia. Ma do tego prawo i jeżeli widzi w tym sens finansowy, to chwała mu za to. On znalazł swój mały torcik i go konsumuje... Smacznego Reasumując, trochę tolerancji Panowie! Tylko, że wnioskuje z wpisów, że Piotr jakby nie popierał takiej formy sprzedaży usług i wkładów kominkowych. A przecież kij ma dwa końce. Albo jestem tolerancyjny, albo nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts