Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominki na allegro...

house4live

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też kupiłam samochód na allegro :)

Fakt., pojechalam go obejrzec, ale w koncu jezeli chodzi o samochód, to przynajmniej jest co oglądać, a wkład kominkowy? Nawet jak go pomacam, to wiele się nie dowiem.

Samochód ma więcej części , więc teoretycznie jest więcej do

oglądania . Ale ten co ogląda musi wiedzieć co ogląda , bo jak nie to

będzie tak jak z moją żoną - "i koniecznie czerwony":D

Z drugiej strony ,być może nie oglądałaś jeszcze prawdziwego salonu

kominkowego. Mam taki model wkładu , który kosztuje tyle co

Dacia Logan w promocji. Zapewniam Cię , że klienci długo go oglądają

przed zakupem

Chętnie dowiem się, gdzie są sklepy/punkty kominkarskie z szeroką gamą wkładów kominkowych do obejrzenia. Tak na żywo, nie w necie. Podacie mi jakieś lokalizacje?

W każdym dużym mieście ,jest przynajmniej jeden.

Oficjalnie jest z 1500 firm . Załóżmy ,że 1000 ma jakąś

wystawkę, więc z 500 ma tą wystawkę porządną .Taka wystawka jak

u mnie i lepsza , to pewnie ze 100 firm .

Rozejrzyj się po okolicy , a nie tylko nos w klawiaturze :D

A ile to można mieć wkładów na wystawce?

50 - 200 sztuk....

To i tak taka wystawka nie jest miarodajna i nie reprezentuje nawet części dostępnych wkładów w Polsce.

My z reguły mamy na stanie ok 10 - 20 sztuk wkładów, z reguły tych co są zamówione i czekają w kolejce na montaże.

No i jeszcze sporo innych klamotów i żelastwa.

A może obudowy na wystawce z 300 - 800 wzorów kształtów brył, a gdzie kolory i opcje wykończeń czyli kosmetyka.

A z reguły klient i tak chce mieć inną dopasowaną konkretnie do siebie.

Przecież na Allegro można szukać też lokalnej firmy. System Allegro umożliwia wyszukiwanie ofert w pobliżu naszego miejsca zamieszkania o których nie wiemy.

Po zawężeniu kryterium wyszukiwania możemy znaleść ofertę sąsiada chcącego przykładowo sprzedać samochód, lub coś innego.

Czy przykładowo ofertę zduna który przeprowadził się do naszego miasta i wykonuje kominki.

A ile to można mieć wkładów na wystawce?

50 - 200 sztuk....

To i tak taka wystawka nie jest miarodajna i nie reprezentuje nawet części dostępnych wkładów w Polsce.

My z reguły mamy na stanie ok 10 - 20 sztuk wkładów, z reguły tych co są zamówione i czekają w kolejce na montaże.

No i jeszcze sporo innych klamotów i żelastwa.

A może obudowy na wystawce z 300 - 800 wzorów kształtów brył, a gdzie kolory i opcje wykończeń czyli kosmetyka.

A z reguły klient i tak chce mieć inną dopasowaną konkretnie do siebie.

Co Ty możesz wiedzieć o wystawce , skoro jej nie masz? :D

Tak samo ,możesz opowiadać o wakacjach na Dominikanie ,że są bebe ,

choć nigdy tam nie byłeś .

Coś wywiad gospodarczy Piotrze z Wielkopolski nie informuje Cię o wszystkim do końca.

Oczywiście nie prowadzimy rozbudowanego "wystawowego salonu kominkowego" gdyż uważamy, że obciążanie klienta kosztami jest w tym wypadku zbędne i niepotrzebne. Prowadzimy jedynie punkt magazynowo wystawowy taki jaki nam jest potrzebny, jest on zarazem miejscem odbioru przesyłek dla spedycji.

Nam głównie do działania potrzebne jest całoroczne zaplecze warsztatowe.

W każdym dużym mieście ,jest przynajmniej jeden.

Oficjalnie jest z 1500 firm . Załóżmy ,że 1000 ma jakąś

wystawkę, więc z 500 ma tą wystawkę porządną .Taka wystawka jak

u mnie i lepsza , to pewnie ze 100 firm .

Rozejrzyj się po okolicy , a nie tylko nos w klawiaturze :D

Rozglądałem się, ale nic nie znalazłem. Są punkty, które mają po kilka wkładów, dwóch czy trzech producentów i to wszystko. Byłem w wielu. Dodam, że mieszkam obecnie w dużym mieście. Podtrzymuję zainteresowanie salonem kominkowym z szeroką gamą produktów do obejrzenia/dotknięcia, nie z nosem w klawiaturze.

Rozglądałem się, ale nic nie znalazłem. Są punkty, które mają po kilka wkładów, dwóch czy trzech producentów i to wszystko. Byłem w wielu. Dodam, że mieszkam obecnie w dużym mieście. Podtrzymuję zainteresowanie salonem kominkowym z szeroką gamą produktów do obejrzenia/dotknięcia, nie z nosem w klawiaturze.

Spróbuję zapytać jakiejś wróżki , może mi podpowie jak ci

pomóc :D . Przyjedź do mnie ,albo " beknij" w końcu gdzie mieszkasz.

Może warto poczekać na Targi w Poznaniu, lub jakieś inne większe, popularne, czyli skuteczne dla wystawiających....

Tam jest duży przekrój producentów.

Nie mam na myśli jakiś lokalnych targów, gdzie przykładowo z danej branży jest jeden wystawca, który chcąc niechcąc zajmuje pierwsze miejsce w kategorii...

Edytowane przez bohusz

Napisz z jakiego jesteś regionu , znam wiele firm w Polsce "od Zamościa do Zielonej Góry" , podpowiem gdzie masz taki sklep z kominkami . U nas mamy praktycznie 3 firmy z wkładami na wystawce , za to kafli z 10:) kaflarni .

Chętnie dowiem się, gdzie są sklepy/punkty kominkarskie z szeroką gamą wkładów kominkowych do obejrzenia. Tak na żywo, nie w necie. Podacie mi jakieś lokalizacje?

Podaję link gdzie znajdziesz adresy salonów kominkowych sieci GALERIA KOMINKÓW, są w ponad 20 miastach ..

http://www.galeriakominkow.pl/Nasze_sklepy/?sklep=show

Aktualnie mamy na szczęście w Polsce tzw. wolność gospodarczą, która objawia się w pełnej swobodzie przepływu materiałów i wykorzystywaniu wszelkich, dozwolonych prawem, metod sprzedaży i marketingu. Wystawianie materiałów na Allegro nie jest niczym złym, więc nie rozumiem negacji niektórych osób do tej formy. W dzisiejszych czasach zwycięża spryt i pomysłowość, co w połączeniu z dobrą organizacją i zaangażowaniem odpowiednio dużego kapitału powinno przynieść sukces, nawet na trudnym rynku. Ja osobiście nie lubię jakichkolwiek ograniczeń, zakazów, nakazów itp. Uważam, że podstawowym celem każdej działalności gospodarczej powinno być zadowolenie klienta, co zawsze przełoży się na właściwy wynik finansowy firmy. To, że sprzedaje się kominki przez internet (Allegro), oznacza, że jest takie zapotrzebowanie płynące z rynku. Każda firma podejmuje swoją autonomiczną decyzję, czy zawalczyć o ten "kawałek tortu" i nie ma w tym nic złego. Podobnie sprawa się ma na przykład z krytyką Piotra Batury, który prowadzi odpłatne szkolenia. Ma do tego prawo i jeżeli widzi w tym sens finansowy, to chwała mu za to. On znalazł swój mały torcik i go konsumuje... Smacznego ;-)

Reasumując, trochę tolerancji Panowie!

Pozdrowionka.

Podobnie sprawa się ma na przykład z krytyką Piotra Batury, który prowadzi

odpłatne szkolenia. Ma do tego prawo i jeżeli widzi w tym sens finansowy, to

chwała mu za to. On znalazł swój mały torcik i go konsumuje... Smacznego :wink:

Reasumując,

trochę tolerancji Panowie!

Tylko, że wnioskuje z wpisów, że Piotr jakby nie popierał takiej formy sprzedaży usług i wkładów kominkowych.

A przecież kij ma dwa końce.

Albo jestem tolerancyjny, albo nie jestem.