Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa magazynu.

Recommended Posts

Witam!

Chciałbym wybudować magazyn na własnej działce, jaka może być orientacyjna cena?

- bez pomieszczenia socjalnego

- 2 pomieszczenia 7x7m (jedna wspólna ściana)

- bez instalacji wod.-kan.

- instalacja elektryczna (oświetlenia i kilka kontaktów)

- murowany + strop (nie wiem z jakiego materiału)

Czekam na propozycje i dodatkowe pytania.

PS.

- jestem nowicjuszem czytam to forum bo też zabieram się za budowę małego domku

- jeśli pomyliłem kategorie lub działy proszę o delikatną sugestię gdzie zamieścić ten temat

po co Ci murowany strop do magazynu?

zastosuj bk na sciany szybko i latwo, instalacja jezeli nie nawierzchniowo to rowniez latwo da sie schowac w scianie. Jezeli nie bedziesz ogrzewal uzyj tanszego bloczka, jezeli ma byc ogrzewany uzyj 24 z dociepleniem.

ceny za posiadanie budynku gospodarczego beda duze pamietaj o tym plus pojda do gory w chwili prowadzenia tam dzialanosci ale to na marginesie

będą duże tylko jeśli ktoś będzie o tym budynku wiedział. Czyli jeśli komuś się powie, bo nikt tego nie sprawdza :)

A cena to kwestia bardzo różna, z uwagi na to, że tutaj wszystko zależy od wszystkiego, a w szczególności cena. Myślałeś już jak sobie wyobrażasz ten budynek jakościowo i z czego ma być zbudowany, na czym Ci zależy itd.?

• 2 years później...
Ja budowałem ostatnio duży magazyn i powiem Wam że największy kłopot jest ze znalezieniem dobrego wyposażenia za w miarę rozsądną cene. U mnie zaufałem firmie Jungheinrich. Wszystko elegancko działa i jeśli chcesz coś przenieść, podnieść itd to szybko sobie dzięki nim poradzisz. Całe wyposażenie działa dobrze i nic na razie się nie zepsuło a już ma pare lat (niemiecka precyzja ;)).

• 7 years później...
Ja budowałem ostatnio duży magazyn i powiem Wam że największy kłopot jest ze znalezieniem dobrego wyposażenia za w miarę rozsądną cene. U mnie zaufałem firmie Jungheinrich. Wszystko elegancko działa i jeśli chcesz coś przenieść, podnieść itd to szybko sobie dzięki nim poradzisz. Całe wyposażenie działa dobrze i nic na razie się nie zepsuło a już ma pare lat (niemiecka precyzja ;)).

Polecam firmę :spam: - bardzo dobry stosunek ceny do jakości

:spam:

Edytowane przez Greengaz