Ania i Bartek 03.06.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Witaj emjot Co za atmosfera! Przede wszystkim wielkie brawa dla Ciebie za super riposty:yes: Znam trochę Twoje przyszłe wnętrza (widzę, że zrezygowaliście z otoczaków - to by dopiero była o nie awantura! ) Pozwól, że dołączę parę swoich spostrzeżeń. Co do przestrzeni między szafkami, to ja u siebie dziś dałabym szkło. A przynajmniej pod okapem. W tej chwili mamy płytki (30x90cm) i jaśminową fugę. Wszystko ok, ale w ciągu pół roku zdążyłam niemal ochlapać je sosem pomidorowym, a innym razem ekstra fioletowym lekiem córeczki. Podejrzewam, że nie każdy ma takie "zdolności" jak ja, ale gładka szklana tafla wydaje mi się w tej chwili lepszym rozwiązaniem w kuchni, niż płytki. Co do kolorów - zgadzam się z joliska, im ich mniej, tym lepiej. Pamiętaj też, że wnętrza będą wyglądały pięknie zaraz po wykończeniu, zrobicie zdjęcia pustej kuchni, salonu i jadalni i będzie super, ale potem, gdy się już mieszka, dochodzą niestety "dekoracje" typu leżące wszędzie gazety, ciuchy, dokumenty, zabawki... Dlatego dobrze jest zminimalizować ilość kolorów i ozdób (takich jak naklejka). Ale to oczywiście Wasze wybory:) Pozdrawiam:) Edytowane 3 Czerwca 2011 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 04.06.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Hej Aniu. Dzięki, że wpadłaś do mnie Z otoczaków zrezygnowaliśmy... stety i niestety :/ Górę wziął u nas "rozsądek" - tak przynajmniej nam się wydaje. Obawialiśmy się jednak trochę o utrzymanie tego w czystości, po za tym nie podobała mi się wizja tylko jednego paska łączącego kuchnie z jadalnią. Jak już chcieliśmy aby były 2, drugi łączący jadalnie z salonem, ale jak pamiętasz, w salonie są panele :/ i niestety każdy nam odradzał eksperymentów żywicy z panelami, co z resztą wydaje się logiczne. Ale spoko, jest jak jest, i ten efekt który mamy również nam się podoba. Co do Twojej rady ze szkłem między szafką a blatem, to dzięki. Bardziej kierowaliśmy się w tym kierunku. Myślimy, o tym, żeby dać jasno-beżowe szkło - coś w deseń blatu i podłogi. Co do koloru w salonie, to kupiliśmy już dzisiaj ciemniejszą wersje tego koloru z jadalni i antresoli. Stwierdziliśmy, ze w salonie musi być ciemniej, gdyż jest to najbardziej nasłonecznione pomieszczenie na parterze a ten piaskowy przy mocnym świetle wygląda jak biały. Co do tego czerwonego koloru, to korci mnie jeszcze, czy wykorzystać go do tak zaprojektowanego kominka? Co sądzicie? ;> Czy lepiej podarować sobie tą czerwień zupełnie? http://kominki.net/lib/logo.php?foto=../images/produkty/big/S13_V1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.06.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Można wykorzystać przy kominku - powinno być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 05.06.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 emjot zajrzyj do galerii Utka...tam jest wenge połączone z czerwienią...może to pomoże Ci podjąć decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 05.06.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Hej, masz na myśli tego Utka? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?109265-Utkowy-dom Przejrzałem i rzeczywiście wygląda fajnie, aczkolwiek z tego co widzę, to czerwień występuję głównie w dekoracjach a nie na ścianie, ale fakt, robi duże wrażenie. Jedynie ta czerwona kanapa jakoś mi nie pasuje zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 05.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Trzymam kciuki za udaną realizację wykończnia wnętrz Waszego domu:) Mam nadzieję, że pochwalisz się efektami!Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 09.06.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 emjot i jak tam postępy są?...mam nadzieję, że się odezwiesz i pokażesz rezultat:)...czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 09.06.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No wszystko już pomalowane. Dzisiaj przyszły panele, które będą układane w w przyszły wtorek. Myślę, że dopiero po tym wstawię jakieś fotki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.06.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A ja czekam na Twoje fotki i jak obiecałam dodaję zdjęcie stołu od zamówienia przyszedł w 2 tygodnie.http://img202.imageshack.us/img202/1584/p1030133f.jpg' alt='p1030133f.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]Przyszedł dopiero wczoraj, ale po pierwszym rozeznaniu jest solidny, ciężki bardzo, rozkłada się bez problemu, krzesła fajnie wygięte, jak się jest opartym to siedzi się faktycznie prosto. My zamawialiśmy ekoskóre ze względu na sierściucha i obawiałam się jak to będzie wyglądać i powiem że nie jest źle, wygląda przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 12.06.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ja tu całkiem przypadkiem, do wenge mi tak daleko jak stąd na Marsa, ale mam pytanie do koleżanki diana_teresa,Parapety robiliście na zamówienie? Proszę o więcej informacji,dziękuję i pozdrawiam,Miszaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 12.06.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Hej diana_teresa. Fajnie że dałaś fotkę. Pewnie zaraz pojawią się styliści artyści i żony modne, co będą chcieli Ci wmówić, że wygląda to okropnie, kiczowato i nie zgodnie z najnowszym trendem mody. Wg mnie wygląda super i mam nadzieję, że będą Ci dobrze służyły. Napisz tylko, czy stół musiałaś składać, czy przysłali Ci go w całości? Tak samo krzesła? Ja po małym rozeznaniu, stwierdzam, że chyba chcę krzesła firmy brzost. Widziałem i przymierzałem je na żywo i są bardzo wygodne i nie tak tragicznie drogie. Myślę, o takim:http://www.brzost.pl/userdata/gfx/3a23180eed57d98ea969190c074c7df6.jpgZastanawiam się tylko ciągle, czy brać ten sam stół co Ty, czy z Forte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 13.06.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Miszaki Co do parapetów to nie pomogę bo kupiliśmy dom już z parapetami, wiem że robili to wszystko stolarze ale nie wiem nic więcej emjot27 co do przesyłki to w stole trzeba było przykręcić jedynie nogi, a krzesła były wysłane w całości. A Twoje krzesło bardzo mi się podoba, rodzice mieli coś w tym stylu i bardzo wygodne były. A dziś zamontowali u mnie niemodne i kiczowate szafy wnękowe w ciemnym kolorze i tak sie ciesze że w końcu będę miała gdzie łaszki pomieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts