Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydro izolacja tarasu pod płytki

spartmen

Recommended Posts

Witam ma takie teoretyczne pytanie, będę układał płytki na tarasie, ale wpierw chciałem go troszkę zabezpieczyć przed wodą, moje pytanie to: czy mogę zmieszać np. szkło wodne z zaprawą klejącą Ceresit CM12 by stworzyć warstwę hydro izolacyjną?? Problem polega na tym ze taras jest od południowej strony i w czasie zimy będzie narażony na ciągłe odwilże i ponowne zamarzanie, boję się by nie dostała się woda i nie "wysadziło" płytek. Proszę o radę lub inne propozycję rozwiązania mojego problemu, z góry dziękuję.

a nie CR166? nie jestem pewien oznaczen w henklu ale chyba CR166 (2K) zamiast CR65 (1K)

Teoretycznie można i 166 ze wzgledu na duże amplitudy temperatur.

Odnosnie słońca w zimę od połódnia, hydroizolacja to połowa sukcesu, musisz układać , na klej odpowiedni i w odpowiedni sposób kładzenie płytek, nalezy kłaść aby niebyło pustek pod płytka. no i fuga dostosowana do tego. Jedno zawalisz i całość tracisz

Edytowane przez antech

• 1 year później...
Witam ma takie teoretyczne pytanie, będę układał płytki na tarasie, ale wpierw chciałem go troszkę zabezpieczyć przed wodą, moje pytanie to: czy mogę zmieszać np. szkło wodne z zaprawą klejącą Ceresit CM12 by stworzyć warstwę hydro izolacyjną?? Problem polega na tym ze taras jest od południowej strony i w czasie zimy będzie narażony na ciągłe odwilże i ponowne zamarzanie, boję się by nie dostała się woda i nie "wysadziło" płytek. Proszę o radę lub inne propozycję rozwiązania mojego problemu, z góry dziękuję.

Mam ten sam problem.. Jestem na etapie wylewania tarasu. Taras ma ok 60mkw. Jak przygotować taki taras żeby płytka leżała latami? Taras jest osadzony na gruncie, wysokość ok. 70cm. Wylane są ławy pod schody. Pozostało wymurować stopnie, zasypać i zagęścić pod płytę.. Jaka grubość płyty i czy wylewać ją na 2razy, żeby w środek dać np. papę? Majster twierdzi, że tak jak Kolega wyżej pisał: wystarczy szkło wodne i dobry klej do płytek.. Czy aby na pewno??