przemo1 14.07.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Zatem inwestor ma pełny pogląd - wybór jak zawsze należy do niego . Załączone wyżej z pewnością są pewniejsze od tych pierwszych. Tak szczerze - przekonany jesteś, że mniej z nimi zachodu przy montażu niż z tymi H? Tam tylko betonuję kotwy w poziomie i liniowe (np pod sznurek) i stawiam słupy (po wyschnięciu oczywiście). Dla mnie to też jest łatwy montaż, ale nie ma o co kruszyć kopii, niech sobie inwestory wybiorą, mają podane na tacy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 14.07.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 (edytowane) Moje uprzedzenia do kotew betonowanych w stopie fundamentowej wynikają może z tego, ze zwykle to inwestor sam kopie i zalewa "dołeczki," a potem szuka kogoś do drewna. Zdarzają sie potem różne dylematy Edytowane 14 Lipca 2018 przez młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.07.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 A to prawda - "przecież ja wykopałem i zabetonowałem, najgorsze już zrobione, to czemu tak drogo?!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 14.07.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Nie o to chodzi.Tylko, o geometrię, rozstaw tych zabetonowanych kotew. Dlatego albo sam zalewasz albo montujesz na dyblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.07.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 A tak, to też się zgadza. Pitagoras nie wszystkim przypadł do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 20.07.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Podłączę się -czy kotwy ocynkowane ogniowo trzeba jakoś pomalować szczególnie w miejscu przejścia przez beton? Jeśli tak, to czym? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 20.07.2018 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Nie trzeba - ocynk to powłoka antykorozyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 21.07.2018 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki, do słupków muszę zastosować tuby szalunkowe -pytanie czy to się np. po 1 dniu ściąga jakoś czy ma zostać na słupku, ale chyb wilgoć i długa degradacja, a to b. gruba tektura Edytowane 21 Lipca 2018 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.07.2018 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 W zależności od rodzaju/stopnia zagęszczenia betonu (szybkość wiązania) tubę możesz zdemontować (rozumiem, że będziesz je stosował tylko nad poziomem gruntu). Pozostawiona będzie się długo rozkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 21.07.2018 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 przemo1 dzieki, rozkopany nasyp i będą docelowo obsypane ziemią a potem kruszywem. Część głębiej bez tuby, jedynie ok. 0.5 m z tubą -czy po 1 dniu można to zdjąć? Rozcinać szlifierką czy jest na to sposób? bo niby zwijane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.07.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Czy po jednym dniu, to Ci nie powiem - nie wiem jak szybko u Ciebie beton będzie wysychał. Dla pewności poczekał bym 2-3 dni. Szalunki są różne (cena), niektóre mają perforacje lub inne patenty pooglądaj konkretny model. W razie czego możesz rozciąć/naciąć szlifierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts