Kilin 02.06.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Jakiś czas temu podzieliłem jeden duży pokój na dwa mniejsze. Kosztem tego jeden pozostał z wielkim oknem, drugi niestety bez żadnego. Czy jest jakiś sposób by zapewnić dostęp świeżego powietrza lub też jakiś sposób wentylacji? Dodam, że nad pokojem jest strych, nie jest to pokój 'wewnętrzny', także ściana "graniczy" z dworem, no i oczywiści z drugim pokojem. Ale czy zwykła kratka wentylacyjna byłaby wystarczająca ? Bardzo proszę o jakiekolwiek pomysły dobrego rozwiązania tego problemu. (niestety budowa okna nie wchodzi w grę) Pozdrawiam! Edytowane 2 Czerwca 2011 przez Kilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 02.06.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Co mówią przepisy dot. pomieszczeń mieszkalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kilin 02.06.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia Ale sądząc po wypowiedzi pewnie nic dobrego na temat mojego pomysłu. A czy w grę wchodziłby np. nawiewnik ścienny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 03.06.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Nawiewnik ścienny to dobre rozwiązanie w tym przypadku. Trzeba jeszcze zapewnić możliwość przepływu powietrza od nawiewnika do pomieszczenia z kratką wentylacyjną. Trzeba podciąć drzwi ok 1 cm od podłogi lub zrobić w nich otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 06.06.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Lub zamontować sobie mały rekuperator wentylacyjny w tymże pokoju. Zapoda świeże, wyciągnie zużyte, odzyska część ciepła. Wygląda jak mała jednostka wewnętrzna klimatyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts