Gustaw Fijak 02.06.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mam pytanie, czy da radę pomalować okna? drewniane oczywiście, potrzebna do nich jakaś specjalna farba, czy może być najzwyklejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.06.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 da:) spotkałem się z przypadkiem że klient kupił białe plastikowe i pomalował sobie na kolor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.06.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Gustaw, a coś wiecej o starych oknach? Jakie są to okna, jak wygląda aktualna farba itp. Jak czlowiek jest chory idzie do lekarza.. ale by dobrze trafić trzeba z grubsza ocenić, co boli.. Z grubsza powiem: nowoczesne okna drewniane są malowane farbami akrylowymi. Jeśli lakier nie zszedł płatami (bo np. dbałeś o nie) to często wystarczy pomalować samym lakierem wierzchnim. Jeśli są znaczne odpryski - szukaj odpowiednio ciemnego lakieru czy też oryginalnego gruntu. Do okien które sprzedaję litr lakieru kosztuje 50-100zł. Wystarczy na pomalowanie paru okien. Pytaj o lakier u przedstawiciela Producenta Twoich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 03.06.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 da:) spotkałem się z przypadkiem że klient kupił białe plastikowe i pomalował sobie na kolor:) plastikowe? to plastikowe da się rzeczywiście pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 03.06.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 hehehe dzisiaj widziałem plastiki pomalowane emulsją na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 03.06.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 ja we fluggerze widzialem kiedys specjalna farbe do okien, nawet była chyba tez do plastikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.06.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 plastikowe? to plastikowe da się rzeczywiście pomalować? Przed zamontowaniem okna, to jest możliwe, choć nie wiem czy są (już i jeszcze) firmy, które robią to profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 06.06.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no szczerze mówiąc, pierwszy raz sie spotykam z czyms takim, zeby mozna bylo plastikowe okna pomalowac...a dlaczego przed montażem tylko?....z tą emulsją na plastik, to mnie rozwaliło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 06.06.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 chce je pomalować, bo farba mocno zaczeła odpryskiwać, a nie śa to stare okna i drewno jest dobrej jakości, widocznie farba byla jakas lewa;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 11.06.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 problem juz rozwiazany? jesli nie to moze powinienes wybrac sie do tego fluggera, skoro mieli farbe do plastikowych to chyba do drewnianych tym bardziej cos powinni miec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 11.06.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 no szczerze mówiąc, pierwszy raz sie spotykam z czyms takim, zeby mozna bylo plastikowe okna pomalowac...a dlaczego przed montażem tylko? To dobre pytanie:-). A gdyby przyszło Panu polakierować własne auto, to siedzenia przykryłby Pan gazetami i ... jazda, czy może jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.06.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Bardzo trafione porównianie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 13.06.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 To dobre pytanie:-). A gdyby przyszło Panu polakierować własne auto, to siedzenia przykryłby Pan gazetami i ... jazda, czy może jednak... Zdarzyło mi się przed laty polakierować kilka własnych samochodów, więc nie bardzo rozumiem pytania... Okien co prawda nie lakierowałem (jeszcze?), ale nietrudno mi sobie wyobrazić zmatowienie powierzchni, oklejenie szyb i ościeży, a następnie polakierowanie szyb Rhenocollem za pomocą małego pistoletu. To nie jest trudne dla średnio zaawansowanego majsterkowicza, więc czemu nie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 13.06.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Zdarzyło mi się przed laty polakierować kilka własnych samochodów, więc nie bardzo rozumiem pytania... Okien co prawda nie lakierowałem (jeszcze?), ale nietrudno mi sobie wyobrazić zmatowienie powierzchni, oklejenie szyb i ościeży, a następnie polakierowanie szyb Rhenocollem za pomocą małego pistoletu. To nie jest trudne dla średnio zaawansowanego majsterkowicza, więc czemu nie? pzdr Mamy jednak kilka niewiadomych:-). Np: Nie wiemy, czy pytający jest średnio zaawansowanym majsterkowiczem. Nie wiemy, czy lakierowałeś te samochody na placu budowy albo na chodniku przy ulicy:-). Nie wiemy, czy dzień był wietrzny, czy bez wietrzny i co latało po tej ulicy:-). Kurz? Liście? Nie wiemy, czy przyszłemu malarzowi zależy na kolorowych uszczelkach? A jak to są te termozgrzewalne? Wyjmować? Okucia? Zdejmować? Ale co do zasady trudno zaprzeczyć, że dla chcącego nic trudnego. A efekt? A co tam... czyli jak zwykle:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 16.06.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Okna już pomalowane, najpierw wyrównałem powierzchnię z odprysków poprzedniej farby, a na to farba do drewna z firmy Flugger..no i mam zielone okna, dziekuje forumowiczowi, ktory tego fluggera mi polecil, pozdrawiam. Gustaw Fijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts