orasje 02.06.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Ostatnio stwierdzilem ze monter nie zamontowal w oknie dachowych Velux piankowych trojkatow. Nie wiem jaka pelnia funkcje ale ktos powiedzial mi ze montuje sie sie aby umozliwic wentylacje. Nie jestem w stanie napisac nic blizszego oprocz tego ze wiadziale taki jeden element na smietniku i jest on wykonany z twardej, szarej pianki i ma ksztalt klina. Prosze o uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 03.06.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Te "trójkąty" jeżeli dobrze kojarzę to są to uszczelki montowane pmiędzy dachówką a kołnierzem okna (wzdłuż ramy) służace do zatrzymywania wody żeby nie dostawała się z kołnierza pod dachówkę. Ja takie miałem akurat w oknie ROTO. Ten trójkąt ścina się tak żeby dachówka nie odstawała zbytnio. Jak to leży na śmietniku to obejrzyj dokładnie czy to okno jest dobrze zamontowane bo później można mieć problemy. Ja musiałem też jednych "fachowców" wyrzucić po montażu pierwszego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 04.06.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 no włąśnie, jak by niepatrzał to są to potrzebne elementy. Może ktoś by zamieścił zdjęcie z umiejscowieniem tych klinów piankowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts