Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu

Chciał byś aby Moja firma wybudowała ci dom ?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chciał byś aby Moja firma wybudowała ci dom ?

• Tak
      4
    • Nie
      4

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No coz, moze pora aby inwestor sie odezwal:)

W imieniu swoim i zony moge powiedziec, ze jestesmy bardzo zadowoleni z Pawla i jego rodziny:)

Panowie buduja jak dla siebie. Przynajmniej mam takie wrazenie.

Z czystym sumieniem bede ich polecal dalej.

Co do projektu to jak widzieliscie jest to Orchidea 2 lustrzane odbicie, ale my ja bardzo zmienilismy:) w szczegolnosci w srodku.

Tam nic nie jest tak jak w projekcie:)...no moze schody. Zreszta z zewnatrz tez sie troche pozmienial i na pierwszy rzut oka nikt by tego domu nie rozpoznal.

A co do tempa ekipy to jak widzicie po zamieszczanych zdjeciach to jest imponujace, ale nie jest tak ze sie spiesza az tak bardzo. Panowie poprostu pracuja cale dnie....a czasem mam wrazenie i ze noce:).

A zapomniałam ci napisać. Ja bym zrobiła drzwi do królestwa rodziców przed łazienką. Tak żeby ta część należała tylko do was. Pozostałe 3 sypialnie mają łazienkę osobną. Ale może to tylko takie moje babskie czepianie się szczegółów. ;)

krolestwo rodzicow bedzie:) zapewniam.. na gorze jak i na dole tez sie troche pozmienia w stosunku do projektu

Pozazdrościć takiej ekipy. No i ten młody człowiek, którego ta praca tak cieszy. Ma majster godnego następcę. Zaglądam tu chętnie bo efekty są jak na dłoni i w ogóle ten porządek na budowie. Dziennik jak się patrzy fachowy.

Myślę, że jak już pożegnacie się z tą firmą to będziecie kontynuować ten dziennik. Pozdrawiam!

Nie są na murze chyba ze wiesz lepiej.. jak nie możesz spać to chociaż ludzi nie drażnij i głupot nie pisz a nawet jak by były to są położone na równej powierzchni z wylewek betonowych,, Panie widzisz i nie zabijasz ".. chyba konkurencja się wypowiedziała.. Edytowane przez smigloxxx

Nie są na murze chyba ze wiesz lepiej.. jak nie możesz spać to chociaż ludzi nie drażnij i głupot nie pisz a nawet jak by były to są położone na równej powierzchni z wylewek betonowych,, Panie widzisz i nie zabijasz ".. chyba konkurencja się wypowiedziała..

Nie jestem żadną konkurencją , radzę się trochę doszkolić zaczym każesz Panu (chodziło Ci chyba o Boga) aby kogoś zabijał . Głupoty to ty piszesz mówiąc że pod belkami jest równa powierzchnia . W każdym prawidłowo wykonanym stropie gęsto żebrowym , żebra czyli belki powinny być zatopione w wieńcu tworząc wieniec obniżony , znaczy to że belki przed zalaniem stropu powinny być wyżej od muru czy też waszej wylewki betonowej parę centymetrów (zależy to od rodzaju stropu gęsto żebrowego) , a nie położone na murze jak w waszym przypadku no ale takie wykonanie wymaga pracy i czasu .

Dobra kończę tą dyskusję bo nie ma sensu.

Na koniec waszej ekipie życzę aby ten twój Pan zamiast zabijaniem zajął się wyszukiwaniem wam nowych zleceń , bo chyba krucho z nimi skoro w takim stylu i miejscu się reklamujecie .

Pozdrawiam

Nie jestem żadną konkurencją , radzę się trochę doszkolić zaczym każesz Panu (chodziło Ci chyba o Boga) aby kogoś zabijał . Głupoty to ty piszesz mówiąc że pod belkami jest równa powierzchnia . W każdym prawidłowo wykonanym stropie gęsto żebrowym , żebra czyli belki powinny być zatopione w wieńcu tworząc wieniec obniżony , znaczy to że belki przed zalaniem stropu powinny być wyżej od muru czy też waszej wylewki betonowej parę centymetrów (zależy to od rodzaju stropu gęsto żebrowego) , a nie położone na murze jak w waszym przypadku no ale takie wykonanie wymaga pracy i czasu .

Dobra kończę tą dyskusję bo nie ma sensu.

Na koniec waszej ekipie życzę aby ten twój Pan zamiast zabijaniem zajął się wyszukiwaniem wam nowych zleceń , bo chyba krucho z nimi skoro w takim stylu i miejscu się reklamujecie .

Pozdrawiam

No to i ja zajmę swoje stanowisko. Z pewnością nie znam się na tym i nie chciałbym też nikogo ani oskarżać ani obrażać.

Wierzę jednak, że wykonany strop został zrobiony z jak najlepszą praktyką. Wierzę bo montaż stropu sprawdzała mój kierownik budowy, a jest nią moja mama. Komu nie wierzyć jak nie swojej mamie. Powyższa dyskusja (nieprzyjemna Panowie więc nie kontynuujcie tego języka tutaj) jednakże zmusiła mnie do chwili refleksji. Poszperałem w literaturze i znalazłem parę opisów montowania takich stropów.

Jak mówiłem, nie znam się ale mi na pierwszy rzut oka wszystko pasuje. Zrobione było tak jak literatura opisuje. Jak choćby tu http://www.tech-bet.pl/pliki/teriva.pdf

Tak więc nie wiem w czym jest rzecz, ale z chęcią przeczytałbym taka literaturę, która obala to co znalazłem i potwierdza Twoje tezy Panie Grzegorzu S.

Pozdrawiam,

Marek

http://img163.imageshack.us/img163/8783/stropj.jpg

Montaż stropu.

Belki należy układać na murze na uprzednio wykonanej podlewce cementowej o grubości 2 cm, w rozstawie osiowym co 60 cm. Długość oparcia belki na murze nie może być mniejsza niż 8 cm (rys. 3a). Rozstaw belek najlepiej jest ustalić układając pomiędzy nimi po jednym pustaku stropowym. W czasie montażu stropu należy bezwzględnie stosować podpory montażowe (rys. 3). Dla rozpiętości belek do 4,2 m należy zastosować min. jedna podporę (na środku), a dla rozpiętości belek od 4,5 do 6,0 m min. dwie podpory. W trakcie podpierania belek zaleca się wykonanie ujemnej strzałki ugięcia o wartości 1/300 rozpiętości belki. Po ułożeniu belek można przystąpić do układania pustaków

http://www.vector.neostrada.pl/montaz.htm

Co do zleceń to biorę budowę po budowie . A co Interes ci się nie kręci że oczerniasz innych . Pozdrawiam i kończę dyskusję w tym temacie .

Edytowane przez smigloxxx

W sondażu zagłosowałem na NIE a dokładnie za strop .

Na mojej budowie strop musieli byście wykonać zgodnie z zasadami dla stropów gęsto żebrowych . Nigdy bym się nie zgodził na ułożenie belek stropowych bezpośrednio na murze .

Jakaś pomroczność jasna;) padła na pana Grzegorza, bo na wszystkich zdjęciach widać wyraźnie podlewkę cementową! Ot i tyle w sprawie bezpodstawnej i niekonstruktywnej krytyki "młodego" na forum.;):)

Pozdrawiam budujących.:D