Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu

Chciał byś aby Moja firma wybudowała ci dom ?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chciał byś aby Moja firma wybudowała ci dom ?

• Tak
      4
    • Nie
      4

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakaś pomroczność jasna;) padła na pana Grzegorza, bo na wszystkich zdjęciach widać wyraźnie podlewkę cementową! Ot i tyle w sprawie bezpodstawnej i niekonstruktywnej krytyki "młodego" na forum.;):)

Pozdrawiam budujących.:D

Pani rasiu pisze pani że padła na mnie pomroczność jasna , pomyślałem pewnie następna osoba której belki ułożyli bezpośrednio na murze lub na podlewce cementowej - dopuszczalne pójście na łatwiznę i broni pani takiego wykonania . Pofatygowałem się więc do pani dziennika i tu się lekko zdziwiłem , o co chodzi bo strop ma pani wykonany właśnie w taki sposób jaki ja tu opisałem jako prawidłowy . Wszystkie belki ma pani przy ścianach pod szalowane i podniesione parę centymetrów nad mór . Co do młodego na forum muszę panią zmartwić mam dwa profile , i tak się składa że na forum jestem trochę dużej niż pani . Różnica jest jednak między nami taka że pacząc po ilości pani postów to forum jest dla pani całym życiem , a dla mnie tylko czasami ciekawym spędzeniem wolnego czasu .

A miałem w tym temacie więcej nie pisać .

Pozdrawiam wszystkich co cierpią na pomroczność jasną.

Witam , przepraszam że tak napisałem w poście emocje dały górę . Ale znów się z Panem nie zgodzę wykonanie równej wylewki wychodzi dłużej niż podniesienie belek stropowych do góry w zasadzie one nie są podniesione na tych deskach opierają się na rygach tylko deski zakrywają pręty wieńca oraz chronią beton przed wylaniem .Dla tego tam są i tworzą to samo co wylewka która jest u mnie wykonana wcześniej zgodnie z zasadami tak jak widać na schematach . Dobrze Pan brnie ale tak na prawdę do końca nie wie o co się kłóci .Po prostu chciał Pan zaświecić wiedzą zdarza się i wybaczam u mnie nie ma urazy za post który nie powinien się pojawić . A co do drugiego konta kiedyś zakładałem chyba ale z niego nie korzystam chyba że to coś złego :) Numery gg też mam dwa jak by ktoś był zainteresowany :p

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
Dla mnie laika, ta budowa wygląda super, zwłaszcza na tle innych budów, które można podejrzeć na tym forum. Niewielu inwestorów może się poszczycić tak starannym i schludnym wykonaniem. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie wyglądało :) Edytowane przez linciano