jurgi 03.06.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 witam... zakupiłem w Leroy Merlin farbę akrylową do malowania fasad, farba pochodziła z mieszalnika i miała symbol S2010-Y60R chciałbym dokupić kolejną w podobnym odcieniu niestety z racji odległości od sklepu nie mam możliwości przybycia osobiście i zapoznania się z ofertą stąd moja prośba o udostępnienie np. adresu www z którego pochodzi paleta kolorów z którą zapoznawałem się w sklepie, z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 oznaczenie wg wzornika NCS bardzo popularny wzornik, w kazdej mieszalni farb dorobia Ci identyczny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgi 03.06.2011 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 niby racja ze dorobią, ale kiedy wrzucam w wyszukiwarkę ten symbol wyświetla mi np stronkę http://www.perbang.dk/rgb/E5D6CC/ i teraz skąd mam wiedzieć który akurat odcień dokładnie wybrać pojawia się prośba o wpisanie "Enter HEX value" i właśnie skąd wziąć tą wartość żeby np zamówić dokłądnie taką samą farbę jak kupiłem wcześniej? (jeśli nie jasno formułuje myśli to przepraszam, nie jestem ekspertem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.06.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 no wlasnie nie do konca ogarniam po co chcesz to ogladac w internecie, S2010-Y60R to bardzo konkretny, jeden jedyny, niepowtarzalny kolor. Idziesz do pierwszego lepszego sklepu z farbami elewacyjnymi, gdzie maja mieszalnik i mowisz: dzien dobry, poprosze 10L farby elewacyjnej akrylowej wg wzornika NCS w kolorze S2010-Y60R, czekasz 3 minuty, placisz i po sprawie jeszcze na miejscu mozesz sie upewnic przed wybarwieniem, wiec mowisz zawodnikowi: pokaż mi Pan we wzorniku ncsa kolor S2010-Y60R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.06.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 http://www.melack.se/eng/ncs.asp?lang=eng niby jest tutaj, ale nie powinno sie wybierac wg wzornika z monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgi 10.06.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 dziękuję za cierpliwość i pomoc... chyba trochę namieszałem za co przepraszam... trafiła się okazja bycia w leroyu i kupiłem farbę bez problemu taką jak chciałem... zamykam temat i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts