Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elewacja farba fasadowa

Recommended Posts

witam... zakupiłem w Leroy Merlin farbę akrylową do malowania fasad, farba pochodziła z mieszalnika i miała symbol S2010-Y60R chciałbym dokupić kolejną w podobnym odcieniu niestety z racji odległości od sklepu nie mam możliwości przybycia osobiście i zapoznania się z ofertą stąd moja prośba o udostępnienie np. adresu www z którego pochodzi paleta kolorów z którą zapoznawałem się w sklepie, z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

niby racja ze dorobią, ale kiedy wrzucam w wyszukiwarkę ten symbol wyświetla mi np stronkę http://www.perbang.dk/rgb/E5D6CC/ i teraz skąd mam wiedzieć który akurat odcień dokładnie wybrać pojawia się prośba o wpisanie "Enter HEX value" i właśnie skąd wziąć tą wartość żeby np zamówić dokłądnie taką samą farbę jak kupiłem wcześniej? (jeśli nie jasno formułuje myśli to przepraszam, nie jestem ekspertem)

no wlasnie nie do konca ogarniam po co chcesz to ogladac w internecie, S2010-Y60R to bardzo konkretny, jeden jedyny, niepowtarzalny kolor. Idziesz do pierwszego lepszego sklepu z farbami elewacyjnymi, gdzie maja mieszalnik i mowisz: dzien dobry, poprosze 10L farby elewacyjnej akrylowej wg wzornika NCS w kolorze S2010-Y60R, czekasz 3 minuty, placisz i po sprawie :)

jeszcze na miejscu mozesz sie upewnic przed wybarwieniem, wiec mowisz zawodnikowi: pokaż mi Pan we wzorniku ncsa kolor S2010-Y60R