Matilde1 03.06.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Jak w temacie? Gdzie umieszczacie grzejnik w garażu? Garaż w bryle budynku.Czy na ścianie łączącej garaż z budynkiem czy pod oknem (czyli u mnie przeciwległa ściana)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.06.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 A naprawdę potrzebujesz grzejnik w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 03.06.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Jeszcze nie wiem Ale rurkę mogę sobie pociągnąć. Strop chcę ocieplić, nad garażem będzie sypialnia. Na podłogę w garażu 5 cm, brama ocieplona. Nie wiem natomiast czy izolować garaż od budynku warstwą styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.06.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Na podłogę nie dawaj ocieplenia. Sam dałem i w przyszłym roku będę skuwał. Na ścianę dzielącą garaż od budynku daj z 5cm styropianu. Zawsze trochę tego ciepła do garażu przeniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 03.06.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 A czemu na podłogę nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.06.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Mam ocieploną podłogę i ścianę 10cm styropianem. Twierdzę że zrobiłem to źle. Temperatura przy największych mrozach spadła mi w garażu poniżej 0°C. Kupiłem tani grzejniczek olejowy i włączyłem go na noc w taniej taryfie. Przez całą zimę pracował dwie noce, dlatego twierdzę że nie ma sensu instalowania grzejnika w garażu. Jak wywalę styropian z podłogi prawdopodobnie nie trzeba będzie w ogóle dogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.06.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 A czemu na podłogę nie? Bo temperatura ziemi pod garażem nie spadnie ci nigdy poniżej 0 Zimą ciepło, latem chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.06.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 zgadzam się z Liwko, ociepl ścianę od budynku, nie ocieplaj posadzki, tak mam zrobione i tej zimy przy największych 30-sto stopniowych mrozach (prawie suwalszczyzna ) temperatura spadła do max 1-2 st na plusie, pilnowałem bo w garażu mam zespół wodomierzowy wiec obawa była, ale okazało się że na szczęście bezzasadna, dodam tylko ze najsłabszym elementem garażu jest brama, mimo, ze ocieplona i z jakimśtam współczynnikiem to i tak tyczy sie to do przekroju paneli a nie ościeżnicy czy łączeń paneli a odn. samego grzejnika to ja pexa pociągnąłem "na zapas" pod okno i tam go zostawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 03.06.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Ja mam taki sam garaż, tzn. w bryle budynku, z oknem. Kaloryfer mam pod oknem. Brama jest ocieplona, podobnie jak podłoga. Nieocieplona jest ściana między garażem a domem. Podczas największych mrozów temperatura wewnątrz garażu była zawsze powyżej 10 st., ale może dlatego, że w sąsiednim malutkim pomieszczniu gospodarczym jest wymiennik od PEC-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.06.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dzięki, dzięki. Chciałam tylko wiedzieć gdzie grzejnik , zamotaliście mi z izolacją od strony gruntu i teraz mam zagwostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.06.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 zamotaliście mi z izolacją od strony gruntu i teraz mam zagwostkę. Nie dawaj, ja naprawdę będę ją wywalał. Garaż to dobre miejsce na trzymanie różnych słoików czy innego żarła. Dobrze jak w nim latem jest chłodno, a zapewni ci to właśnie brak poziomej izolacji. Co do grzania zimą w garażu to karoseria samochodu bardzo tego nie lubi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.06.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dzięki, dzięki. Chciałam tylko wiedzieć gdzie grzejnik , zamotaliście mi z izolacją od strony gruntu i teraz mam zagwostkę. Izolację daj , ocieplenie jak chcesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 a czyż ocieplenie to nie izolacja termiczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 08.06.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 chodzi o izolacje od wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.06.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 No to przecież oczywistość oczywista:). No ale lepiej czasem nie zostawiać niedopowiedzianych spraw;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kszegorz 17.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jak w temacie? Gdzie umieszczacie grzejnik w garażu? Garaż w bryle budynku. Czy na ścianie łączącej garaż z budynkiem czy pod oknem (czyli u mnie przeciwległa ściana)? pozdrawiam Mam podobne pytanie, z tym że garaż jest bez okna, ściana zach i pd to ściany przy gruncie, na ścianie pn brama wjazdowa oraz wodomierz od str ściany wsch , ściana wsch sąsiaduje z pozostałymi pomieszczeniami budynku. W garażu są miejsca na dwa samochody, od strony ściany wsch pas wolnej przestrzeni do zagospodarowania o szerokości ok. 2m. Lepiej zatem zlokalizować grzejnik na ścianie zewn (i grzać cały czas samochody;) )czy może jednak na wew (i nie przejmować się gorszą cyrkulacją?). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.10.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Po co chcesz grzać samochody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kszegorz 18.10.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Nie no, to żart był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kszegorz 19.10.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Macie jakiś pomysł z tym grzejnikiem w garażu? Gdzie najlepiej go zainstalować w moim przypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts