orasje 03.06.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Witam serdecznie. Zbliża mi się docieplanie poddasza użytkowego i strychu i tak sobie czytam o wełnach mineralnych dostepnych na rynku. Porównuję parametry, ceny i jak zwykle trudna decyzja. W zasadzie zauważyłem że rynek zdominowany jest 4 dużymi producentami. Planuje dać 15 cm (10 plus 5 ) Pod deskami mam folię paropszepuszczalną Delta Max . A jaką Wy wełnę wybraliście i dlaczego własnie taką?. Czy prznikalność ciepła ma tutaj bardzo istotne znaczenie czy raczej można z nij troche zejść i zyskać na cenie?. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 04.06.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 15 cm , jakoś mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 04.06.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Czy prznikalność ciepła ma tutaj bardzo istotne znaczenie czy raczej można z nij troche zejść i zyskać na cenie?. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Przenikalność ciepła nie ma aż takiego dużego znaczenia o ile planuje się położyć 50 cm a nie tak jak w twoim przypadku marne 15 cm. Lepszym rozwiązaniem dla ciebie jest brak wełny na poddaszu - niż położenie tych 15 cm. Przynajmniej będziesz wiedział dlaczego latem na poddaszu jest gorąco a zimą zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 04.06.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam serdecznie. Zbliża mi się docieplanie poddasza użytkowego i strychu i tak sobie czytam o wełnach mineralnych dostepnych na rynku. Porównuję parametry, ceny i jak zwykle trudna decyzja. W zasadzie zauważyłem że rynek zdominowany jest 4 dużymi producentami. Planuje dać 15 cm (10 plus 5 ) Pod deskami mam folię paropszepuszczalną Delta Max . A jaką Wy wełnę wybraliście i dlaczego własnie taką?. Czy prznikalność ciepła ma tutaj bardzo istotne znaczenie czy raczej można z nij troche zejść i zyskać na cenie?. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Można zastosować zamiast wełny pianę poliuretanową otwarto komorową i jej wystarczy około 13 cm koszt 65 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 05.06.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Też tak myślałem z tymi 15 cm...dam minimum 30...zdecyduję się na isover...chyba.Dzięki za porady-szczególnie pomyśł orko-parę dobrych groszy zostałoby w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts