Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wakacje w górach - Zakopane czy Bukowina Tatrzańska ?

martynka1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słowackie Tatry są przepiękne i dużo mniej zaludnione niz nasze, ale za to tamtejsze miejscowości nie są przygotowane do przyjmowania turystów mieszkajacych w pansjonatach, a żywiacych się w restauracjach i tych ostatnich prawie tam nie ma! Także wybierajac się na Słowacje trzeba liczyć się z koniecznoscią samodzielnego gotowania.

• 4 weeks później...
Ja uważam, że należy docenic to co nasze. Może i Zakopane przereklamowane, ale jest wiele innych górskich miejscowości które zasługują na naszą uwagę. Ja byłam w Bukowinie Tatrzanskiej i polecam serdecznie. Piękna miejscowość. Teraz tam wracam na sylwestra, który w gornie przyjaciół planuje spędzić w BUKOVINA Terma Hotel Spa. Wiem, że będzie super, aż się nie mogę doczekać tego wyjazdu! :)

To wszystko zależy czego oczekujecie od wyjazdu. Zakopane jest fajne, bo to duża miejscowość, turystyczna, więc dużo przeróżnych atrakcji - od samych gór oczywiście, po restauracje, spa, hotele itp. Ja osobiście bardzo często jeżdżę do Zakopca, przede wszystkim z sentymentu, jeździłem tam z rodzicami dobre 20 lat temu co roku zimą na ferie w szkole i sentyment pozostał. :) Teraz też często kieruję się ceną noclegów (biznes trochę nie idzie), więc korzystam z portali typu http://www.e-wczasy.pl/ i wybieram najlepsze i najtańsze noclegi. Internet jednak jest zbawieniem czasem.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
moim zdaniem Bukowina, chociaż my od 2 lat jeździmy z maluchami do Małego Cichego, tak jest idealny stok do nauki jazdy :)

Bo z Bukowiny da się w różne miejsca w miarę szybko pojechać - my w ferie przez 5 dni codziennie jeździliśmy w innym miejscu - a i tak nie wszystkie w pobliżu zwiedziliśmy. Do Zakopanego zawsze można podjechać - daleko nie jest(ale mnie ten klimat żywcem nie pasuje).

W samej Bukowinie całkiem sporo knajp i innych możliwości (ale bardziej knajpy góralskie niż dyskoteki :)

• 4 weeks później...

Przereklamowane to raz, a dwa, że tam jest po prostu zbyt tłoczno!

mam teraz dylemat na urlop 15-22 marca - myślałem o Bukowinie, ale tam ciężko z tanim noclegiem

namierzyłem Dom Pracy Twórczej i Wypoczynku Wojtuś ale nazwa trochę odstrasza :D

co myślicie?

• 7 months później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
jest jedno miejsce w bieszczadach, ale to bardziej tak jako ciekawostkę piszę. http://www.arlamow.pl/ ... Własne lotnisko, trzypiętrowe SPA, boisko piłkarskie z trybunami... Tak, tak w Polsce :D Mega miejsce, warto o nim wiedzieć, bo przecież każdy z nas będzie kiedyś milionerem :D

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...
Byłam w obu miejscowościach i mają zupełnie inny klimat. Zakopane jest bardzo zabawowe, no i oczywiście atrakcyjna jest bliskość Tatr Wysokich. Bukowina latem jest trochę senna, leniwa, ale szlaki są łatwiejsze, a też piękne przecież. Ceny w knajpach zbliżone, ale w Bukowinie większa dbałość o kuchnię, bo nie ma takiej masówki.

• 6 months później...
  • 3 months później...
  • 8 months później...
  • 1 month później...