martarno 04.06.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 WitamWłaśnie dostałem wycenę pokrycia dachowego (dach dwuspadowy, bez żadnych "udziwnień", 4 okna dachowe) dachówką ceramiczną Roben Fleming Tabago, razem z oknami i orynnowaniem na łączną kwotę około 18kPLN + 5kPLN robocizna dla dekarzy.Jako, ze jestem laikiem w kwestii cen i materiałów prośba o użytkowników forum o opinie w tej sprawie i ewentualnie jakieś uwagi na co zwrócić uwagę.Z góry dziękuję za zainteresowanie.p/s. dom buduję w woj. pomorskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 04.06.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam Właśnie dostałem wycenę pokrycia dachowego (dach dwuspadowy, bez żadnych "udziwnień", 4 okna dachowe) dachówką ceramiczną Roben Fleming Tabago, razem z oknami i orynnowaniem na łączną kwotę około 18kPLN + 5kPLN robocizna dla dekarzy.... Moja szklana kula wróciła z serwisu jednakże dalej nie jest tak sprawna jak kiedyś - ciemność widzę... Kolejne debilne pytanie z cyklu "ile dać za niebieski samochód"... Otwórz sobie kosztorys, w którym jest pozycja: DACH i porównaj. Nie ma kosztorysu - zamów. Nie chcesz zamawiać kosztorysu - popytaj inne firmy i porównaj. Z podanych przez ciebie danych wiemy: jest dach jest dwuspadowy są 4 ry okna ktoś chce 23 tys zł za wykonanie Uważasz że ten zestaw danych jest wystarczający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 05.06.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Kąt dachu, wysokość do okapu. Ja z opisu domniemam, że 18 tyś to materiał a 5 tyś to robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Z przedstawionych danych można wnioskować, że to mały prosty daszek ot taka "psia buda". Tylko @ zgadnie ile to może kosztować. Choć tak myślę, że materiały wporzo ale robocizna stanowczo za dużo! Tak 2,5kPLN byłoby wporzo. No to nara. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 09.06.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 W moim wypadku wycena dachówek betonowych z brassa, dwóch okien dachowych za dach dwuspadowy 190m kwadratowych z jedną lukarną to 10800zł - w cenę wchodzi dachówka (razem z wróblówką, wentylacyjnymi, podest dla kominiarza, wszystkie wykończenia), dwa okna z veluxa - właściwie wszystko, co trzeba kupić poza więźbą i łatami na mój dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 16.12.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 WitamNo właśnie - ceny okien są jak ceny samochodów (jakość też), jaka to powierzchnia dachu? Dodatki też robią dużo kwotę. Jakiej jakości wieźba?, czy konserwowana?Ale te pytania pewnie nie aktualne - dach już stoi. I co teraz można napisać o kosztorysie? Niektórzy celowo go zaniżają np nie podająć detali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 16.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Więźbę konserwuje się wódką na wieche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts