Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki jest wiem budujących czyli Wasz drodzy forumowicze  

777 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaki jest wiem budujących czyli Wasz drodzy forumowicze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 263
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam dla Was zadanie matematyczne. :D

Wiedzac, że Żaba i jej mąż mają razem 79 lat i Żaba jest 3 lata młodsza od swojego małżonka, oblicz wiek Żaby i jej męża.

Dla niecierpliwych podpowiedź:

Zastosuj układ równań

X- wiek żaby

Y- wiek męża

X+Y=79

Y=X+3

Czekam na odpowiedzi :D

Oj, Żaba żaba, żarty się Ciebie trzymają. :D Toż zadanie na poziomie 4 klasy szkoły podstawowej, a z podpowiedzią to jeszcze wcześniej. 8) Trzeba to bylo jakoś skomplikować albo co... :p A Ty tak prawie kawa na ławę...

:o Tu wszyscy w liczeniu zaprawieni: ceny netto, brutto, rabaty,ceny jednostkowe, kalkulacje..itp :p

Trzeba tam bylo jakąś pochodną wrzucić albo całeczkę - to tak akurat by było, a Ty tak prosto.... :p

Oj wstydź się , wstydź .... :oops: i popraw zadanko, tak by było akurat dla budujących.

Oj, Żaba żaba, żarty się Ciebie trzymają. :D Toż zadanie na poziomie 4 klasy szkoły podstawowej, a z podpowiedzią to jeszcze wcześniej. 8) Trzeba to bylo jakoś skomplikować albo co... :p A Ty tak prawie kawa na ławę...

:o Tu wszyscy w liczeniu zaprawieni: ceny netto, brutto, rabaty,ceny jednostkowe, kalkulacje..itp :p

Trzeba tam bylo jakąś pochodną wrzucić albo całeczkę - to tak akurat by było, a Ty tak prosto.... :p

Oj wstydź się , wstydź .... :oops: i popraw zadanko, tak by było akurat dla budujących.

Hej,budowniczy!

Dzisiaj do nas dołączyłeś, a już zdążyłeś zawstydzić domownika..... :oops: :oops: :oops:

Wiesz, to była taka rozgrzewka......

A gdzie wynik??????

Żaba kochana, toż ja nie mogę tak otwarcie o wieku kobiety pisać!!! No wiesz, to że jestem na forum od dzisiaj nie znaczy że z tego entuzjazmu mam nie pamiętac o dobrym wychowaniu. Toż podając odpowiedz jasno by to musialo byc okreslone. :p

żebys jednak nie myślała że ja taki niedouczony budowniczy to podam Ci połowiczna odpowiedź - twój mąż ma oczywiscie ..14 lat!!! :p 8) :D :p

pozdrawiam domowników

co zaś do wieku syna, toż to przecież jasno wynikało z twojej zagadki :p :) :D wystarczyło sie tylko dobrze wczytać i ułożyc drugi uklad równań, potem zróżniczkować to co wyszło i po krzyku - wszystko jasne 8) :p

pozdrawiam

hm, pewnie że wypada, tym bardziej że już było: :)

29,

tak w sam raz żeby jeszcze mieć czas pobudowac drugi raz :lol:

Nie dosć, że wymyśla zbyt proste zadania, to jeszcze mało spostrzegawcza..... :oops: :oops:

To juz jeden dom zbudawałeś? Kiedy zdązyłeś? :o

co zaś do wieku syna, toż to przecież jasno wynikało z twojej zagadki :p :) :D wystarczyło sie tylko dobrze wczytać i ułożyc drugi uklad równań, potem zróżniczkować to co wyszło i po krzyku - wszystko jasne 8) :p

pozdrawiam

Niezły z Ciebie matematyk!!!! 8)

Brawo! :D