lutek34 05.06.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 WitamZastanawiam się nad zakupem zamrażarki do rur i mam pytanie do użytkowników który rodzaj zamrażarki jest lepszy ten z agregatem czy na CO2?Która jest wygodniejsza w obsłudze i tańsza w eksploatacji?Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 05.06.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 zależy do czego potrzebujesz? zamrażarka z agregatem jest lepsza ale droga wartość jej zwraca się gdy masz dla niej dużo pracy a jak potrzebujesz zamrozić jedną rurkę na rok to CO2 jest o wiele bardziej ekonomicznym wyborem ma swoje wady gdy jest bardzo ciepło idzie więcej gazu, używanie palnika jest trochę ryzykowne w pobliżu zamrożenia, trzeba też troszkę potrenować byś wiedział kiedy zamarza wystarczająco mocno, ale ja używam od kilku lat i tylko raz musiałem wypożyczyć agregat bo CO2 nie dało rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 05.06.2011 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedz, ma pytanie do Ciebie skoro używasz zamrażarki na CO2 jakie jest średnie złużycie CO2 podczas zamrażania tzn na ile wystarcza ta mała butla? Dokładnie nie wiem jeszcze jakie będzie zapotrzebowanie na tą zamrażarke ale chciałbym żeby była potrzebna jak najczęsciej Acha i zastanawiam się na zakupem zamrażarki Rems Eskimo http://www.msvalves.com/eskimo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 05.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 zużycie jest zależne od tego co zamrażasz i od temperatury w oku, jedna butla 700g to maksimum dwie 15mm rurki w sprzyjających warunkach, więc jak masz zamiar przenosić grzejnik w pracującej kotłowni to bez 2 butli nie zaczynaj, a jak planujesz więcej tego to pomyśl nad agregatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts