krzysztof czajka 12.06.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 ja tam mam i nic mi nie kapie, ale ja tam nie mam łózka, trzeba wszystko przewidywac przy budowie domu...łózko pod grzenikiem, to rzeczywiscie slaby pomysl, ale jak sie ma dobry grzejnik to nic tam nie kapie No właśnie, bo masz grzejnik pod oknem, to Ci nic nie kapie:P Ja nie mam. A niestety jak się buduje pierwszy raz dom to nie da się wszystkiego przewidzieć. To chyba nie jest realne, no chyba, że się ma doświadczonych doradców.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefcio 23.05.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Odgrzeje.Ja mam w planach założyć okno dachowe nad klatką schodową.Okno będzie od północnej strony.Nie ma mowy o grzejniku bo nie ma na niego miejsca i tak się zastanawiam,czy nie zamontować pod oknem ogrzewania w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 23.05.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 W niektórych przypadkach producenci okien dachowych wstrzymują gwarancję na produkt z uwagi na brak bezpośrednio pod oknem grzejnika - warto to sprawdzić.Jeśli zamocowanie grzejnika jest z różnych przyczyn niemożliwe, jednym z wyjść może być zainstalowanie ogrzewania ściennego. Posiadamy w ofercie kompletny system, szczegóły dostępne na stronie www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.05.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Odgrzeje.Ja mam w planach założyć okno dachowe nad klatką schodową.Okno będzie od północnej strony.Nie ma mowy o grzejniku bo nie ma na niego miejsca i tak się zastanawiam,czy nie zamontować pod oknem ogrzewania w ścianie? Sam widzisz jakie występują problemy z oknami dachowymi. Thermo są przeszło 4x droższe od takich samych normalnych okien z 3 szybami i kolorem. Daj okno kolankowe, albo wstaw ledy. Ponadto możesz wstawić normalne okno w ścianie. Ja tak zrobiłem u siebie. Okna dachowe redukuj do minimum. Policz ile prądu zużyjesz przy ledach, a ile musisz zapłacić za dobre okno dachowe z obróbką i znacznie wyższymi stratami ciepła. Edytowane 25 Maja 2016 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts