aki007 06.06.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Mam cegle klinkierowa, chcialbym ja polozyc na podloge. Jest ona berdzo nierowna, wiec troszke chcilbym ja przeszlifowac, zeby powierzchnia podlogi stala sie rowniejsza,Nie chodzi o to by cegla byla gladziutka, tylko zeby, nie wystwala na 1 cm znad podlogi, lekko ja przeszlifowac. Ktos to robil chalupniczo, recznie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 06.06.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 A na jakim podłożu będziesz ją układał, może warto zastosować półsuchą podsypkę z piachu i cementu o grubości ok. 3/5cm i na niej ułożyć cegłę tak jak układa się kostkę brukową. Wyższą mocniej dobić, pod niższą więcej podsypać i będzie ok .Szlifowanie bez użycia profesjonalnych narzędzi zajmie ci za dużo czasu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 07.06.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 cegly sa "poskręcane" , jednen rog wystaje drugi jest obnizony , do tego sa spekania, wiec cegly np sa 7 cm grube....W symie wyglada pieknie, cegly recznie robione.....bede ukladal na zaprawe betonowa 2-3 cm grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts