ania1719508426 09.03.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Marku K!Nie możesz dokonać wymiany z powodu braku materiałów? Mnie zostało kilka złączek ze starego systemu (tych ze stalowymi pierścieniami). Zdaje się że mam też taką rurę. Gdybyś potrzebował to odezwij się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 10.03.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Bardzo dziękuję Aniu, ale chyba nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Materiałów mi nie brakuje.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 10.03.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Do ADAMOS48Użytkuję od 5 lat instalację CO wykonaną w plastiku. Posiadam kocioł na paliwo stałe (węgiel), parę razy zdarzyło mi się zagotować wodę w instalacji i nic się nie stało. Na piecu w najwoiększe mrozy utrzymuję temperaturę w granicach 60 do 80 stopni. Więc nie przesadzaj z tym ubezpieczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 10.03.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Co to jest plastik?.Słyszałem o: polistyren, ABS, polipropylen, polibutylen itp, ale o takim materiale na instalację CO to... co to za cudo?.Marek.P.S. A tak w ogóle to "wyjątek nie czyni reguły". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 11.03.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ciao A Twój instalator dostanie nobla jak jest w stanie fizycznie połączyć rurkę miedzianą z grzejnikiem aluminiowym. To za to daja Nobla ? Albo ja nic nie rozumiem albo mam cala kolekcje nobli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 11.03.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 czyli jest to możliwe, tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 11.03.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Oczywiscie ze mozliwe - szczerze mowiac to nie bardzo rozumiem zkad taki problem i na czym on polega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 11.03.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 to co dla jednych niemożliwe , dla drugich oczywiste, ciężko się w tym wszystkim połapać laikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 11.03.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ciao Przepraszam zone ale niechcialbym sie wymadrzac, ja stosuje do instalacji z miedzi i grzejnikow z aluminium np. takich zaworow, sa produkowane wlasnie w tym celu: http://www.luxor.it/webadmin/include/imgviewer.asp?ID=47 Jezeli chodzilo o inne problemy to sie nie polapalem Odbieglismy od tematu - przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 11.03.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Do ADAMOS48 Użytkuję od 5 lat instalację CO wykonaną w plastiku. Posiadam kocioł na paliwo stałe (węgiel), parę razy zdarzyło mi się zagotować wodę w instalacji i nic się nie stało. Na piecu w najwoiększe mrozy utrzymuję temperaturę w granicach 60 do 80 stopni. Więc nie przesadzaj z tym ubezpieczeniem. to zagotuj jeszce parę razy hehehehhe i po 10 latach wymieniasz instalację która powinna chodzić ze 30 a w miedzi to i 50 hehehehe. mogę się założyć że teraz po przecięciu rurki od środka wysypie się proszek bo rureczka parcieje od środka heheheh pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.03.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 filips nie masz ani jednego nobla ty poprostu najwyrażniej w świecie nic nie rozumisz.Jak technicznie jesteś w stanie połączyć bezpośrednio rurkę miedzianą z grzejnikiem aluminiowym.Zawsze pozostanie uszczelka korek redukcyjny zawór nypel przejściowy lub nie i na końcu rurka miedziana. Więc jest bezpośrednie połączenie nie możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.03.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 gościu napisał prawdę .Plastik jest nie stabilny atomowo i poddany ekstremalnym warunkom starzeje się z szybkościa błyskawicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 14.03.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 filips nie masz ani jednego nobla ty poprostu najwyrażniej w świecie nic nie rozumisz.Jak technicznie jesteś w stanie połączyć bezpośrednio rurkę miedzianą z grzejnikiem aluminiowym Ciesze sie ze mi to wyjasniles bo juz sie balem ze zostane miliarderem Jezeli tak chcesz kombinowac to bedzie trzeba robic odlew grzejnika razem z instalacja bo inaczej bedzie niemozliwe polaczenie, ja wkladam zawory pomiedzy grzejnik a rurke nie dlatego ze inaczej sie nie da tylko dlatego ze jest potrzebny ale jezeli ty uwazasz ze nie to wystarczy do rurki miedzianej przyspawac koncowke gwintowana i wkrecic do grzejnika ale tak "technicznie" to ja sie na tym nie znam . (no tak ale pomiedzy nimi bedzie tasma teflonowa wiec masz racje - nie da sie) A co do systemow z polipropylenu PP-R to warto poczytac tutaj, oni to robia od 1973 roku i daja gwarancje do wysokosci 5.000.000 € - ja wtedy chodzilem do szkoly a ty ADAMOS48 ??? I TO BY BYLO NA TYLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.03.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Do szkoły chodziłeś ,ale czy zrozumiałeś to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.03.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Wiesz po co sie dziadostwo ubezpiecza ,ano po to żeby jak ktoś jest upierdliwy to ubezpieczyciel po wojnie sądowej rzuci z łaski na uciechę jakoś 100 a naiwni sie podniecają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.03.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 P.S, życzę ci żebyś swoich praw do ubezpieczonego plastiku dochodził sądownie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.03.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Plastik Genowe wymyślili jak już amerykanie 1932roku do doprowadzania wody na plac budowu sic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 15.03.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Ciao gościu napisał prawdę .Plastik jest nie stabilny atomowo i poddany ekstremalnym warunkom starzeje się z szybkościa błyskawicy. No tak i teraz niewiem czy mam zawolac hydraulika czy Rita Levi-Moltancini - mam dziure w rurze Plastik Genowe wymyślili jak już amerykanie 1932roku do doprowadzania wody na plac budowu sic. Czyli to juz stara technologia czy nie ??? Daj sobie spokoj, jezeli sie z czyms nie zgadzasz to OK a poza tym jest jeszcze reszta swiata i niezaleznie od ciebie bedzie miala inne zdanie nawet jezeli jest to dla ciebie "upierdliwe dziadostwo" (to nie moja wina ze jestes "Handlowcem z koniecznosci" jak sie sam okresliles) To jak jest z tymi rurami miedzianymi ??? i grzejnikami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 15.03.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Wracając do tematu wątku "Instalacje Hepworth - dobre czy złe".Zajmuję się jak wiecie montażem kotłów i nie tylko. W 2003 i niestety już w 2004 inwestorzy zgłaszali problemy z nieszczelnością instalacji CO. Zapwene myślicie jak to się ma do Hepwortha, otóż ma i nie jest to niestety dobra wiadomość. W 2003 było 18 zgłoszeń spadku ciśnienia na instalacji z tego 13 to instalacje właśnie z Hepwortha. W 2004 juz są 3 takie instalacje. Nie chcę osądzać czy jest to dobry czy zły system bo nie mam do tego prawa. Zastanawiam się natomiast nad tym gdzie jest błąd i dlaczego instalacje w tym czy innym systemie lub innym są nieszczelne ?Zły system czy zły montaż a może co innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts