grzegorz_si 07.06.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 WitamZawsze myślałem, ze ostatnią warstwę (tą bezpośrednio pod kostką) stanowi 5 cm podsypka z piasku. Dziś jeden z brukarzy stwierdził, że teraz daje się żwirek płukany o frakcji do 5 mm zamiast tego piasku. Jego zdaniem tak jest dużo lepiej, stabilniej, nie wybierają tego piasku mrówki i w ogóle.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 07.06.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Mrówki wybierają tylko niektóre frakcje. Jedynym sposobem na mrówki jest kładzenie bezpośrednio na suchy beton. Pozdrawiam Płukany do 5 mm znaczy, że są tam różne frakcje za wyjątkiem gliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 07.06.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Można na płukanym, tylko że taki płukany jest mało zagęszczalny , mozna robić tarasy, chodniczki ale podjazd odpada, stabilizacja mieszanką cementową z płukanką też niewiele da bo "pulpa" nie ma frakcji piaskowej i cement nie ma czego sie trzymać , mówiąc po chłopsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.06.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 zrób z piasku 0-2 zmieszanego z cementem w stosunku 4:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 24.06.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Uściślę jeszcze moje pytanie: chodzi o grys 2-8mm. Zauważyłem, że na czymś takim kładą kostkę. Jest to pierwsza warstwa tuż pod kostką. Widziałem już tą metodę u 3 różnych ekip brukarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.06.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Z ekonomicznego punku widzenia: pod alejki piesze piach a pod auto suchy beton, gruz lub kamienie. Na mrówy geowłóknina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts