Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Silikaty wycena i pytanie

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Niedługo startuję z budową. Sporo czasu spędziłem na tym forum i zdecydowałem się na budowę ścian z Silikatów.

Kupiłem nawet projekt gotowy na bazie Silikatów. Poniżej oferta jaką dostałem ze składu budowlanego:

BLOCZEK U 24L(D) 15 1,4 (248x240x248) cena brutto z dostawa + rozladunek 3,6zł/szt

to jest za m2 wynosi 57.6zł.

BLOCZEK U 11,5L (D) 15 1,6 (500x115x248) cena brutto z dostawa+ rozładunek 4,16 zł/szt

BLOCZEK U24L15 1,4 (250x240x220) cena brutto z dostawa + rozładunek 3,32zł/szt

to jest za m2 wynosi 59,76zł

To sa bloczki z Sil-Pro.

Teraz takie pytanie - czy kupować bloczki w składzie? Mam od nich jakieś 30 km. Oferują oni przywóz bloczków na budowę według potrzeb a w międzyczasie składowanie u siebie. Oczywiście zawyża to cenę.

Czy może kupić raz od producenta całą potrzebną ilość? Znajomi i majstry odradzają kupno od razu całości. Mówią że ktoś łatwo może mi te bloczki po prostu ukraść z budowy. Jak Wy doradzacie?

I jak te ceny ze składu?

pozdrawiam.

P.S. Lepiej kupić te bloczki z oznaczeniem D (większe), czy zwykłe??

Możesz kupić od xelli bezpośrednio.

Wejdź na stronę sklepu sklep.xella.pl dodaj do koszyka to co potrzebujesz i negocjuj cenę.

Może uda Ci się wyrwać w dobrej.

Ja negocjowałem cena była dobra nawet bardzo tylko nie podobało mi się , że chcą to 4 transportami wysłać kiedy wchodzi to na dwa.

Kupiłem w necie na allegro.

Przyjechało dwoma składami tak jak powinno.

Cena więcej niż dobra.

Bardzo drogą masz ofertę na sil-pro, kupowałam w kwietniu sporo taniej. Skąd masz wycenę i z której strony Wrocławia się budujesz?

Moja rada - nawiąż współpracę z jakimś składem budowlanym w Twojej okolicy. Silkę i tak przywozi hds bezpośrednio od producenta, ale od niego nie domówisz brakujących ilości, zwrotu nadmiaru też nie zrobisz.

Buduję się od strony zachodniej. Ofertę mam ze sładu w Świdnicy. A dla tego tam, bo fachowcy z którymi negocjuję polecali bo mają tam duże rabaty. Jednak od razu próbowano mnie zniechęcić do Silikatów na rzecz bk. Cena w tej wycenie i tak jest lepsza niż to z czym wyskoczyli na początku.

Możesz kupić od xelli bezpośrednio.

Wejdź na stronę sklepu sklep.xella.pl dodaj do koszyka to co potrzebujesz i negocjuj cenę.

Może uda Ci się wyrwać w dobrej.

Ja negocjowałem cena była dobra nawet bardzo tylko nie podobało mi się , że chcą to 4 transportami wysłać kiedy wchodzi to na dwa.

Kupiłem w necie na allegro.

Przyjechało dwoma składami tak jak powinno.

Cena więcej niż dobra.

xella to nie sil-pro kolego, nie siej reklama!

producent rzadko kiedy sprzedaje prosto od siebie, sklady zazwyczaj maja inne ceny roznice rowniez sa znaczace wszystko zalezy jakie warunki ma cenowe z producentami, poszukaj jakiegos skladu 2 czy 3 i porownaj ceny.

Spróbuj w maneksie albo w renomie. Albo w Mega1000 w Oławie. Są nieterminowi z dostawami, ale tani.

Manex - p. Tomek na przykład (bardzo dobre ceny, szybko odpowiada na maile itd.)

albo AB Bechcicki (np. na Buforowej) - ale to już dalej.

Dzięki Madeleine. Pogadałem w Manexie z p. Tomkiem i mam wycenkę. Wygląda to lepiej :)

Cegła silikatowa U24L gr.24cm - 2,89 PLN sztuka

Mam nadzieję że na wszystko mają dobre ceny.

Jeszcze raz dzieki za pomoc.

• 2 weeks później...