Arielag 08.06.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam wszystkich, Niedługo startuję z budową. Sporo czasu spędziłem na tym forum i zdecydowałem się na budowę ścian z Silikatów.Kupiłem nawet projekt gotowy na bazie Silikatów. Poniżej oferta jaką dostałem ze składu budowlanego: BLOCZEK U 24L(D) 15 1,4 (248x240x248) cena brutto z dostawa + rozladunek 3,6zł/szt to jest za m2 wynosi 57.6zł.BLOCZEK U 11,5L (D) 15 1,6 (500x115x248) cena brutto z dostawa+ rozładunek 4,16 zł/sztBLOCZEK U24L15 1,4 (250x240x220) cena brutto z dostawa + rozładunek 3,32zł/sztto jest za m2 wynosi 59,76zł To sa bloczki z Sil-Pro. Teraz takie pytanie - czy kupować bloczki w składzie? Mam od nich jakieś 30 km. Oferują oni przywóz bloczków na budowę według potrzeb a w międzyczasie składowanie u siebie. Oczywiście zawyża to cenę.Czy może kupić raz od producenta całą potrzebną ilość? Znajomi i majstry odradzają kupno od razu całości. Mówią że ktoś łatwo może mi te bloczki po prostu ukraść z budowy. Jak Wy doradzacie?I jak te ceny ze składu? pozdrawiam. P.S. Lepiej kupić te bloczki z oznaczeniem D (większe), czy zwykłe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 08.06.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 a czy producent ci sprzeda? mnie xella skierowala do skladu budowlanego... kupowalam "w kawalkach" gdyz za bardzo nie mialam gdzie skladowac palet. na szczescie dowoza mi na telefon z dnia na dzien. nie wiem czy ktos to ukradnie - strasznie ciezkie sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 08.06.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Możesz kupić od xelli bezpośrednio.Wejdź na stronę sklepu sklep.xella.pl dodaj do koszyka to co potrzebujesz i negocjuj cenę.Może uda Ci się wyrwać w dobrej.Ja negocjowałem cena była dobra nawet bardzo tylko nie podobało mi się , że chcą to 4 transportami wysłać kiedy wchodzi to na dwa.Kupiłem w necie na allegro. Przyjechało dwoma składami tak jak powinno.Cena więcej niż dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 08.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Trochę drogie masz te bloczki. Nie znajdziesz nic tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 08.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 2 miesiace temu za BLOCZEK U24L15 1,4 (250x240x220) ze skladowaniem i dowozem zapłacilem 2,71 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.06.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Bardzo drogą masz ofertę na sil-pro, kupowałam w kwietniu sporo taniej. Skąd masz wycenę i z której strony Wrocławia się budujesz?Moja rada - nawiąż współpracę z jakimś składem budowlanym w Twojej okolicy. Silkę i tak przywozi hds bezpośrednio od producenta, ale od niego nie domówisz brakujących ilości, zwrotu nadmiaru też nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielag 09.06.2011 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Buduję się od strony zachodniej. Ofertę mam ze sładu w Świdnicy. A dla tego tam, bo fachowcy z którymi negocjuję polecali bo mają tam duże rabaty. Jednak od razu próbowano mnie zniechęcić do Silikatów na rzecz bk. Cena w tej wycenie i tak jest lepsza niż to z czym wyskoczyli na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.06.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Możesz kupić od xelli bezpośrednio. Wejdź na stronę sklepu sklep.xella.pl dodaj do koszyka to co potrzebujesz i negocjuj cenę. Może uda Ci się wyrwać w dobrej. Ja negocjowałem cena była dobra nawet bardzo tylko nie podobało mi się , że chcą to 4 transportami wysłać kiedy wchodzi to na dwa. Kupiłem w necie na allegro. Przyjechało dwoma składami tak jak powinno. Cena więcej niż dobra. xella to nie sil-pro kolego, nie siej reklama! producent rzadko kiedy sprzedaje prosto od siebie, sklady zazwyczaj maja inne ceny roznice rowniez sa znaczace wszystko zalezy jakie warunki ma cenowe z producentami, poszukaj jakiegos skladu 2 czy 3 i porownaj ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.06.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Spróbuj w maneksie albo w renomie. Albo w Mega1000 w Oławie. Są nieterminowi z dostawami, ale tani.Manex - p. Tomek na przykład (bardzo dobre ceny, szybko odpowiada na maile itd.)albo AB Bechcicki (np. na Buforowej) - ale to już dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arielag 15.06.2011 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Spróbuj w maneksie albo w renomie. Albo w Mega1000 w Oławie. Są nieterminowi z dostawami, ale tani. Manex - p. Tomek na przykład (bardzo dobre ceny, szybko odpowiada na maile itd.) albo AB Bechcicki (np. na Buforowej) - ale to już dalej. Dzięki Madeleine. Pogadałem w Manexie z p. Tomkiem i mam wycenkę. Wygląda to lepiej Cegła silikatowa U24L gr.24cm - 2,89 PLN sztuka Mam nadzieję że na wszystko mają dobre ceny. Jeszcze raz dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 23.06.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 I ta cena jest zdecydowanie bliższa tej, którą ja zapłaciłem. Czasem warto poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts