Ceslav 08.06.2011 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Szanowni forumowicze. Co sądzicie o pomysle wmontowania odpowiedniego wkladu kominkowego w ściane miedzy salonem (z tej strony szyba, otwieralna celem łatwiejszego czyszczenia) a kotłownią czy pomiesz gosp (z tej natomiast strony drzwiczki żeliwne, składzik drewna, kurz i miliardy wkurzających mikro-fafrochów) . W moim projekcie jest właśnie taki układ pomieszczeń - ściana nośna 24cm. Wznosząc ją zostawie otwór zwieńczony nadprożem więc konstrukcja ściany zachowa wytrzymałość. Na tej też ścianie znajduje się komin wiec podpięcie przewodu dymowego -> obok. Czy ma ktoś doświadczenia z tego rodzaju rozwiązaniem, może się myle, ale chyba troche niedocenianym?? Dziękuje z góry za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.06.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Kominek dwustronny w naszym żargonie , to kominek z dwoma z szybami. Sądzę ,że nie o taki Ci chodzi , bo szyba w kotłowni byłaby bez sensu. Jeśli chcesz obsługiwać kominek z tyłu przez specjalne drzwi (dokładanie drewna, wybieranie popiołu), jest to idea którą kilkakrotnie realizowałem . Doskonały pomysł, ale rzeczywiście niedoceniany , choć nie wiele jest domów które spełniają takie warunki. Oczywiście o konsultacjach przy projektowaniu domu z "Panem kominkowym" to mało kto wie . Mało jest też "Panów kominkowych", z którymi takie konsultacje mają sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 09.06.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 A czy możesz mi podpowiedzieć jaka jest nazwa handlowa takich kominków, może jakiś namiar na taki produkt, realizacje?? Przed etapem wznoszenia ścian nadziemia musze znać wymiary takiego wkładu, a nie moge go poprostu nigdzie znaleźć. Dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.06.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 A czy możesz mi podpowiedzieć jaka jest nazwa handlowa takich kominków, może jakiś namiar na taki produkt, realizacje?? Przed etapem wznoszenia ścian nadziemia musze znać wymiary takiego wkładu, a nie moge go poprostu nigdzie znaleźć. Dzieki za odp. Ja montuję takie "eksponaty" ze Spartherma ,z Brunnera lub sam dorabiam "na urząd". Myślę ,że jest to do kupienia również w Pamie, Hajduku , czy w Arysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 06.07.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Nowy model z przykładaniem opału przez tylna ścianę paleniska / drzwiczki/ ROMOTOP Dynamic KV 025N DB. Inne w modele w trakcie przygotowań do produkcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 05.02.2012 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Wielkie dzieki Mistrzu, czegos takiego wlasnie szukam. Mam zrobione fundamenty, sciany nadziemia dopiero na wiosne, wiec juz wiem jaki otwor w scianie miedzy salonem a kotlownia zostawic, nie spodziewalem sie ,ze to ponad dwa metry wysokosci. Czy Pan takowe cudo sprowadza i montuje? Edytowane 5 Lutego 2012 przez Ceslav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 06.02.2012 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Mam takie palenisko w magazynie , można go zobaczyć i kupić . Generalnie wszystkie modele wkładów ROMOTOP są u nas dostępne "od ręki " . Więcej informacji znajdziecie na : http://www.kafle-kominki.pl/wklad_kominkowy_dynamic050.htm Edytowane 6 Lutego 2012 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 07.02.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dzieki. Mail do firmy poszedl. Teraz musze postiudiowac temat, czy lepsze sa wymienniki na wylocie spalin, czy moze plaszcz wodny w komorze spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts