przemo33 09.06.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 WitamMam nastepujący problemzdarzylo mi sie ostatnio ze pompa glebinowa popmpujaca wode do zbiornika hydroforowego nie przestawala sie wylaczac(tzn. nie moze dobic np do zadanego cisnienia np. 3,5 tylko dobija powiedzmy do 3,3 i caly czas pompuje i nie wylacza sie, zmniejszylem powiedzmy cinienie wylaczania do 3,2 i po dniu tez nie chce dobic do tej wartosci tylko do 3,0) teraz ustawilem na wylaczanie 3,0 i narazie wylacza. Dodam, iż przez ostatnie 6 m-cy bylo OK.Tylko mnie zastanawial czas nabijania tego zbiornika od zera do powiedzmy 3,3 to okolo 10min , wydaje mi sie ze powinno byc krocej. Opis ukladu hydroforowego:-Pompa glebinowa 4skm100 wydajnosci 3000l/h stlumiona dwoma zaworami kulowymi do do 1000l/h (z powodu wydajnosci studni) zanurzona na glebokosci okolo 7m. -Zbiornik hydroforowy z przepona 150l + wylacznik ciśnieniowy Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts