Gustaw Fijak 09.06.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 zauwazylem wczoraj ciekawego twora! developer stawia kolejny wielorodzinny twor, patrze i sie zastanawiam co za cholera:sciany zewnetrzne ceramika sciany wewnetrzne beton komorkowy...o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 09.06.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 zauwazylem wczoraj ciekawego twora! developer stawia kolejny wielorodzinny twor, patrze i sie zastanawiam co za cholera: sciany zewnetrzne ceramika sciany wewnetrzne beton komorkowy... o co tu chodzi? cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 09.06.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dokładnie ,cena i czas wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 13.06.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 hmmm zelbet ceramika i bk, no to juz jest kombinowanie po calosci!, cene rozumiem ale czas? samobója strzelaja moim zdaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 13.06.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 hmmm zelbet ceramika i bk, no to juz jest kombinowanie po calosci!, cene rozumiem ale czas? samobója strzelaja moim zdaniem! A moim zdaniem nie masz zielonego pojęcia o budowictwie i dlatego nie rozumiesz zastosowanej technologii (stąd wielkie zdziwienie...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.06.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 bk na ściany wewnetrzne, dobry wybór, ale ceramikę na zewnętrznych też zastąpiłbym bk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 13.06.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Temat dotyczy developera, developer ma materiały czy zgodnie z umową z hurtownią czy poprostu załapał gdzieś taniej i dlatego miksuje. Robocizna nie ma znaczenia bo ceny sa tak zbite że ekipu biorą tyle samo za bk co ceramikę, a zresztą developer rozlicza się ryczałtem z wykonawcami. Chodzi tylko o tani materiał i zysk generowany przez to. Nie poznałem developera który by patrzył na walory inne niż cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 14.06.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Temat dotyczy developera, developer ma materiały czy zgodnie z umową z hurtownią czy poprostu załapał gdzieś taniej i dlatego miksuje. Robocizna nie ma znaczenia bo ceny sa tak zbite że ekipu biorą tyle samo za bk co ceramikę, a zresztą developer rozlicza się ryczałtem z wykonawcami. Chodzi tylko o tani materiał i zysk generowany przez to. Nie poznałem developera który by patrzył na walory inne niż cena Do tej pory byłem przekonany że materiały jakie zostają wbudowywane zależą tylko i wyłącznie od tych przyjętych w projekcie... I nie jest to nic dziwnego że ściany zewnętrzne stawia się z ceramiki a wewnętrzne z BK tak się po prostu robi... Edytowane 14 Czerwca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 14.06.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 A moim zdaniem nie masz zielonego pojęcia o budowictwie i dlatego nie rozumiesz zastosowanej technologii (stąd wielkie zdziwienie...). dobrze ze mi wytlumaczyles bo sie zagubilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 14.06.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Nie poznałem developera który by patrzył na walory inne niż cena to ma sens! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxigi 15.06.2011 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a ja myślę, że wszyscy jesteście w błędzie zapewne deweloper buduje z ceramiki, bo ceramika jest tania, dobra i wytrzymała, co w budownictwie dużych obiektów ma znaczenie pustak ceramiczny ma wytrzymałość na ściskanie 15 do 20 MPa beton komórkowy ma wytrzymałość na ściskanie - 3,5 do 7 MPa więc nie da się z tego budować np bloku. a najważniejsze zapewne pomyliłeś wewnętrzną ścianę i napisałeś, że to Beton komórkowy a to pewnie silikat, który idealnie naddaje się na wewnętrzną ścianę.Też jest biały, ale dzięki masie ma dobrą akustykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 15.06.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a ja myślę, że wszyscy jesteście w błędzie zapewne deweloper buduje z ceramiki, bo ceramika jest tania, dobra i wytrzymała, co w budownictwie dużych obiektów ma znaczenie pustak ceramiczny ma wytrzymałość na ściskanie 15 do 20 MPa beton komórkowy ma wytrzymałość na ściskanie - 3,5 do 7 MPa więc nie da się z tego budować np bloku. a najważniejsze zapewne pomyliłeś wewnętrzną ścianę i napisałeś, że to Beton komórkowy a to pewnie silikat, który idealnie naddaje się na wewnętrzną ścianę. Też jest biały, ale dzięki masie ma dobrą akustykę to jezeli tak uwazasz to znaczy ze ty nie masz bladego pojecia o materialach i budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 15.06.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Moim skromnym zdaniem jest tak: Gazobeton jest tańszy od ceramiki, szybciej się nim muruje (szczególnie na kleju) ,mniej odpadu a i wyciąć otwór czy coś zabudować jest o wiele łatwiej. Deweloper buduje nim ściany działowe gdzie nie przenoszą one obciążeń i tak wszystko zostanie zagruntowane następnie rzucą tynk gipsowy i znaku nie będzie gdzie była ceramika a gdzie gazobeton. A deweloper coś tam zaoszczędzi, sporo na materiale ale i na robocie no i (terminy dotrzymane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 15.06.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 pustak ceramiczny ma wytrzymałość na ściskanie 15 do 20 MPa beton komórkowy ma wytrzymałość na ściskanie - 3,5 do 7 MPa to porównaj sobie silikat z ceramiką i potem zdecyduj z czego wybudujesz blok takie naciąganie realności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 16.06.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 zeby to byla zabudowa na 100 mieszkan to moglbym zrozumiec ze silikaty z ceramika wchodza w gre, choc nie wiem po cholere biora ceramike, to co stawiaja ma raptem 4 duze mieszkania to jest raczej nowoczesny segment domniemam ze drogi. Z racji nie robienia kryptoreklamy nie bede pisac nazw producentow co do wytrzymalosci na sciskanie zalezy co komu do czego jest potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 27.06.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 musze przyznac gustaw, że nie rozumiem Twojej wypowiedzi no ściskanie ma znaczenie ale przy budowaniu duużych konstrukcji. Jeśli mową o domku jednorodzinnym to nie ma to znaczenia, bk sprawdzi się jeszcze lepiej niż ceramika z innych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 04.07.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 nie doczytales chyba dokladnie wpisu, ja nie mam nic przeciwko bk tylko sie zastanawiam po co przy segmencie dosyc sporym bawia sie w 2 materialy skoro mozna bylo z bk postawic wszystko, moze im cos zostalo, moze lepsza cena na ceramike i tna koszty deweloper malo kiedy stawia dla siebie wiec zrozumiale zabiegi ciecia kosztow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 18.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 ah nie, bo mówiłeś o ceramika + silikaty i to w strasznie zawiły sposób i nie moglem nigdzie tego sensownie umiejscowić. A wiecie co ostatnio widziałem? Prefabrykaty ceramiczne. Lekko się zdziwiłem. Ciekawe czy ktoś robi prefabrykaty z bk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts