wandrew 09.06.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam,pod Wrocławiem w miejscowości Bogdaszowice - słynącej z bardzo dużej ilości wody głębinowej mam wykopaną dziurę w ziemi - zwaną przez partaczy która ją kopali studnią głębinową. oczywiście Panowie twierdzili że woda jest wszedzie rużdżkaża nie chcieligłębokość odwiertu 23 m metodą na płuczkę - średnica rury wewnatrz 100mmgdy podłączam wąż 3/4 cala wody leci okolo 80 litrow po jakiś 5 minutach można znowu pomowac tyle samoostatnio włączyłem spryskiwacz na tzw mgiełkę i leciało i leciało może nawet około 1000litrówczy jest jakaś metoda aby to przepompować przedmuchać studnie - czy co polecacie - opłaca się to robić czy wywiercić gdzie indziej studnie o większej średnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 09.06.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Panowie twierdzili że woda jest wszedzie rużdżkaża nie chcieli No i w zasadzie slusznie mowili. Woda akurat wszedzie nie jest, ale kto jak kto, ale rozdzkarz w jej znalezieniu to na pewno nie pomoze. czy jest jakaś metoda aby to przepompować przedmuchać studnie - czy co polecacie - opłaca się to robić czy wywiercić gdzie indziej studnie o większej średnicy?Skad wogole pomysl ze to przez zapchane filtr? Moze Panowie co to wiercili, zle rozpoznali warstwe, i skonczyli wiercic w warstwie o kiepskiej wydajnosci?? marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 09.06.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam, pod Wrocławiem w miejscowości Bogdaszowice - słynącej z bardzo dużej ilości wody głębinowej mam wykopaną dziurę w ziemi - zwaną przez partaczy która ją kopali studnią głębinową. A jakbys sie zdecydowal na wiercenie nowej studni to zrob najpierw badania. Ja przez brak badan geofizycznych tez sie ze studnia wozilem i mialem kupe klopotow. Gdybym je zrobil od razu to wiele bym sobie nerwow, czasu i pieniedzy oszczedzil. Takie badanie to koszt rzedu 500-600PLN pewnie. A dostajesz dosyc precyzyjny przekroj przez warstwy geologiczne jakie u siebie masz, oraz informacje na jakiej glebokosci, jakiej miazszosci sa warstwy perspektywiczne hydrogeologicznie. Na zyczenie na priv wysylam rezultat badan u mnie, ktory w wierceniu sie precyzyjnie sprawdzil. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts