Henrykk 09.06.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Przeniesiono do "fundamenty i piwnice" Edytowane 18 Czerwca 2011 przez Henrykk błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 09.06.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Jestem w trakcie remontu kotłowni polegającego na likwidacji zaniżenia pod piecem. Przewiduje się warstwy betonu i piasek. Dolny beton jest świeżo wylany, reszta czeka. Jeżeli będę czekał, aż wszystko wyschnie całkowicie, to termin zakończenia wszystkiego będzie odległy. Myślę o pewnym przyspieszeniu /w granicach rozsądku/, chciałbym wprowadzić pionowo do samego dołu wentylację /np. 4 szt/, coś w rodzaju rurek drenarskich. W mojej sytuacji powstała szczelna wanna i jak jakaś warstwa nie będzie sucha na 100%, będą problemy - a wykonawcy chcą to zrobić szybko. Być może, są na rynku produkty służące do takich zastosowań. Załączam rysunek. Proszę o rady. A po co Ci ta 100% suchość? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 12.06.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 jeżeli chcesz przyspieszyć prace to do betonu zamiast cementu dodaj Sopro Rapidur b5, do tego żwir 2-8 mm, po 3 dniach możesz obciążyć beton nic się z nim nie stanie i wilgotność będzie bardzo niska nie pamiętam już jaka, wpisz w Googlach i poczytaj o tym. Wylewaliśmy tym hale po 3 dniach szły dalsze prace po 6-8 godzinach można na to wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts