mariankx 10.06.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam mam problem robotnicy wykonali mi dekę od podstaw czyli szalunek, zbrojenie i zalanie + wieniec jak mam ich rozliczyć jeśli oni chcą za dekę osobno i za wieniec osobno, policzyłem wieniec i policzyłem dekę ale odjołem od niej wieniec powiedzieli że się wieńca nie odejmuje a szalunek i zalewanie było razem robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 10.06.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Trzy etapy:-Roboty ciesielskie-Roboty zbrojarskie-Rozłożenie masy Nie prosciej policzyć po prostu z metra kwadratowego gotowego stropu robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 10.06.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 strop rozliczasz tak jak się ugadałeś z wykonawcą.Czy pytasz o rozliczanie kosztorysowe?Przychodzi wykonawca uzgadniasz cene i robią, a nie robią a po tem mówią ile wyszło i za co?.Elementy inne liczy sie osobno, minusując je ze stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts