nicox 10.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 witam....niedługo będę lał strop i muszę zostawić otwory wentylacyjne do rekuczy dobrze to planuję tak jak na poniższych załącznikach?sam reku prawdopodobnie będzie w kotłownipomieszczenie na dole(7) to tzw gabinet/warsztat, czasami coś lutuję przypalam itp dlatego chciałbym tam mieć jakiś wywiewzastanawiam się też nad garażem czy cokolwiek tam potrzebne ? http://s1.pokazywarka.pl/i/593659/952866/jaskolka-parter.jpghttp://s1.pokazywarka.pl/i/593659/352062/jaskolka-poddasze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 12.06.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Garaż - nieReszta byłaby oki, jeśli będziesz miał podwieszany sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicox 13.06.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Garaż - nie Reszta byłaby oki, jeśli będziesz miał podwieszany sufit na poddaszu nie będzie problemu ale na dole nie będzie podwieszanego dlatego myślałem o rozprowadzeniu rur w podłodze poddasza i w danych miejscach przebicia się przez strop ewentualnie rozprowadzenie rur wzdłuż ścian pod sufitem i zamaskowanie je płytami k.g. ale nie chciałbym szpecić pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 13.06.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 W przeciętnym domu jest ok. 2-4 sztuk zabudowy, jeśli chcesz zobaczyć takie prace to napisz do mnie na priv, podam Ci kilka adresów w twojej okolicy gdzie wykonywaliśmy wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicox 13.06.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 W przeciętnym domu jest ok. 2-4 sztuk zabudowy, jeśli chcesz zobaczyć takie prace to napisz do mnie na priv, podam Ci kilka adresów w twojej okolicy gdzie wykonywaliśmy wentylacje. '...zabudowy...' tzn zamaskowane pod sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 14.06.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Nie. zabudowy - chodzi mi o przejścia z piętra na parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicox 30.06.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 witam... mam kilka wątpliwości 1. w jaki sposób najlepiej połączyć wywiew w salonie (rys) I: w belkach stropowych i robić przebitki przez podciągi i żebra II: z płaskich kanałów na stropie pózniej ewentualnie przez podciąg na skos może jakoś i dalej w pustakach II: pionem z samej góry lub prosto od reku z kotłowni a w salonie pod stropem obudować tunel płytami - chyba najlepsze wyjście ale mało estetyczne 2. w kuchni dwa wyciagi (jeden pod okap) ale czy w spizarce tez dawac? 3. na poczatku reku mial byc nad poddaszem uzytkowym mniejwiecej na środku tak aby kanały były jak najkrótsze ale czy nie będzie tam w lato za gorąco a w zimę za chłodno przez co spadnie wydajność reku? Dlatego miejsce które teraz mi pasuje to kotłownia nad którą będzie garderoba i kanały można tamtędy pociągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts