arozaur 10.06.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) właśnie rozpoczynam budowę W projekcie jest rozwiązanie fundamentu z płytą żelbetową na izolacji termicznej i ogrzewanie grzejnikowe. Chciałbym zastosować ogrzewanie podłogowe wodne. Czy na takiej płycie prawidłowe będzie ułożenie ogrzewania podłogowego w warstwie wylewki Chodzi mi o to czy wylewka + 10cm betonu nie będzie za dużym akumulatorem ciepła dla podłogówki Edytowane 12 Czerwca 2011 przez arozaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 10.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Po pierwsze - nie masz płyty żelbetowej tylko płytę posadzkiPo drugie... projekt nadaje się na śmietnik. Zaproś projektanta tego gniota na budowę, poproś aby pokazał jak ułożyć izolację pod płytę posadzki (ta leżąca na bloczkach fundamentowych) i dał gwarancję na to że ściana z bloczków obciążająca płytę posadzki nie spowoduje złamania płyty....Jest pewien sposób - tyle że na tym przekroju nie ma śladu żadnego opisu co tam "wsadzić" by było dobrze. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arozaur 11.06.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 To nie jest płyta psadzki tylko płyta betonowa zbrojona drutem i siatką Ten rysunek jest tylko poglądowy i nie widać na nim wszystkich warstw izolacji przeciwwilgociowejChodziło mi tylko o to czy jak zrobię wodne ogrzewanie podłogowe na tej płycie powiedzmy jakieś 7 cm wylewki co razem z płytą da 17 cm nie będzie to za dużym akumulatorem ciepła dla podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 11.06.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 To nie jest płyta psadzki tylko płyta betonowa zbrojona drutem i siatką A płytę posadzki zbrojoną drutem lub siatką robi się z czego ?? może z gipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arozaur 11.06.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 dobrze niech będzie że jest to żelbetowa płyta posadzki ale nie o to pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arozaur 11.06.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Tak na ścianie fundamentowej jest Isomur a do ogrzewania planuję pompę ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciepły 11.06.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Przy pompie ciepła może być problem moim zdaniem, ale co do jego wystąpienia na 100% pewny nie jestem. Po prostu część mocy pójdzie w aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 12.06.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 posadzka po peka kolega ma racje. gdzie oni teraz takie rysunki rysuja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 12.06.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 wlasciwie to wyglada jak extra strop wg rysunku. "posadzka" opiera sie na podoprach i w koncu popeka(100%). i jeszcze rurki z ogrzewaniem w srodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogd777 12.06.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 wlasciwie to wyglada jak extra strop wg rysunku. "posadzka" opiera sie na podoprach i w koncu popeka(100%). i jeszcze rurki z ogrzewaniem w srodku? a tak rysuja u Lipińskich,mam to samo rozwiazanie w kupionym niedadawno projekcie. nie przypuszczam zeby lipinscy domy we wszyskich swoich projektach stosowali bledne rozwiazanie konstrukcyjne.cos w tym musi byc,narazie rozgryzam projekt. tez mysle o podlogowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arozaur 12.06.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Mnie tez nie wydaje się żeby to rozwiązanie było złe tylko mam wątpliwości czy będzie pasowało do podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts